Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kiedyś było inaczej

wizyta u stomatologa... UCIEKLAM!!!

Polecane posty

Gość kiedyś było inaczej

Wczoraj bylam u stomatologa, bo mnie bardzo bolal zab, ona mi dala 2 znieczulenia i mnie strasznie bolalo, az jej rece wyrywalam z buzi... ucieklam od niej z lzami w oczach. Wieczorem juz z bolu nie moglam wytrzymac i pojechalismy do innego, ta mi tez dala znieczulenie, ale plombowania w ogole nie czulam. Dlaczego tamte 2 znieczulenia nic nie zadzialaly, a u innego 1 takie bylo ze nic nie czulam?

Gość o rany julek
moze zle zrobione znieczulenie

Gość Kavok
moze jeszcze nie zadziało wtedy znieczulenie

Gość kiedyś było inaczej
Siedzialam tam chyba z 15 minut, W 2 gabinecie to moze z 3 minuty minely i zaczela mi wiercic w zebie, nic nie czulam... A te z 1 chcialy mi przytrzymac glowe zeby mi wiercic chyba bym im umarla na tym fotelu, dobrze ze ucieklam...

Gość w realu tego piwa nie ma
zle wbita igla, w zle miejsce, i znieczulenia nie bedzie. niestety niektorzy nie umieja znieczulac dobrze :(

Gość kiedyś było inaczej
Ale ta doktorka byla stara to co nie umie robic znieczulenia?

starosc nie zawsze oznacza doswiadczenie i madrosc :D najwazniejsze ze juz jest lepiej 🌻

Gość --Bambino---
kiedyś było inaczej Wczoraj bylam u stomatologa, bo mnie bardzo bolal zab, ona mi dala 2 znieczulenia i mnie strasznie bolalo, az jej rece wyrywalam z buzi... ucieklam od niej z lzami w oczach. Wieczorem juz z bolu nie moglam wytrzymac i pojechalismy do innego, ta mi tez dala znieczulenie, ale plombowania w ogole nie czulam. Dlaczego tamte 2 znieczulenia nic nie zadzialaly, a u innego 1 takie bylo ze nic nie czulam? Wstrzyknęła ci sukiki wiewiórki z za okna, a nie znieczulenia i jeszcze nawijała nerw na wiertło :D🖐️

Gość szthetke
pewnie ta pierwsza znieczuliła cię młotkiem ,a to nie zawsze pomaga

Gość --Bambino---
Kurwa :O SIKI.

Gość kiedyś było inaczej
Ale sobie zarty robicie. Nigdy Was nie spotkalo cos takiego ze znieczulenie nie zadzialalo?

Gość szthetke
może jestes w ciąży

Gość erwerwerwe
stara to pewnie zle widziała

Gość erwerwerwe
znieczulenie moze nie zadziałąc albo jak jest zle podane, tzn znieczuli to czego nie trzeba, albo jak jest b. silny stan zapalny

Gość El.Hombre
ja bardzo lubię swoja stomatolog jest śliczna i dlatego biegnę do niej na skrzydłach mam wszystkie zęby wyleczone i nie wiem jaki znaleźć powód by pójść do tej stomatolog

Gość --Bambino---
Albo jak lekarz oszukuje i bierze kasę za wstrzyknięcie wody 🖐️

kiedys jak mialam kanalowe to mi potrojne dawala i dalej bolalo. myslalam ze tak musi byc poki nie trafilam do innego dentysty, ten daje jedno znieczulenie (a to przeciez ta sama substancja w tej samej dawce) ale tak trafia, ze jedno starczy.

Gość stały bywalec dentysty
Znieczulenie NFZ prawie nie działa może to ci dała, ewentualnie zapłaciłaś za prywatne znieczulenie ale i tak dostałaś to z NFZ bo tak też oszukują pacjentów. Ew partacz stomatolog i tyle.

Gość a daj spokój
Może dała słabe znieczulenie, bo się boi. Teoretycznie do takiego znieczulenia powinien być anestezjolog, ale polscy dentyści nie będą wydawać kasy na pensje dla anestezjologa, a potem boją się dać mocne znieczulenie. Znajomemu dentyście pacjent umarł na fotelu, bo nic nie powiedział o problemach z sercem, i dostał mocne znieczulenie przed wyrywaniem zębów. Dentysta nie zauważy w porę niestety nieprawidłowości, bo nie jest do tego przeszkolony. To nie jego działka, to działka anestezjologa.

Gość paulina pracz
Dbajcie o zęby to nie będzie się czego bać. 3 razy dziennie pastą Ajona, częste zmiany szczoteczki, wizyta co pół roku u dentysty i nie mam jakichkolwiek problemów z moimi zębami!

Też tak kiedyś miałam, że znieczulenie nie zadziałało. Później trafiłam do innej dentystki i jej znieczulenie zawsze działa. Kiedyś mi mówiła, że niektórzy znieczulają lidokainą, czy jak to się nazywa i ten środek najlepszy nie jest. Poza tym trzeba mieć trochę wyczucia i umiejętności. Moja obecna dentystka je ma - na szczęście.

Gość jhhhhhhhhhhhhhh
m

Gość iguana r.
Znieczulenie musi działać - po prostu jeśli np. wyrywają zęba to dawane jest mocniejsze znieczulenie. Raz prosiłem o takie mocniejsze - przy leczeniu kanałowym. Później już zupełnie niczego nie czułem.

Gość randika
Znieczulenie działa, ale jeśli np. masz leczenie kanałowe to czasami potrzebne jest podwójne znieczulenie. Z tym, że do kanałowego lepiej nie dopuszczać - można sobie narobić wielu problemów ;/ Mnie akurat zęby udaje się utrzymać w należytej kondycji dzięki ajonie, tak już kilka lat. Leczenie kanałowe jest niestety kosztowne ;/

"Znieczulenie NFZ prawie nie działa może to ci dała, ewentualnie zapłaciłaś za prywatne znieczulenie ale i tak dostałaś to z NFZ bo tak też oszukują pacjentów. Ew partacz stomatolog i tyle." Niektórzy, jak widzę, mają jakąś obsesję na punckie NFZ. :D Raz miałam znieczulenie źle zrobione, u prywatnego dentysty, podczas wyrywania zęba. Jakoś w NFZ nigdy mnie to nie spotkało. 😴

Gość pol szostki
paulina tracz- nie zawsze problemy z zebami to zaniedbanie. ja chodze na kontrole co pol roku, zeby wyleczone. a we wtorek jadlam kielbase z rozna i szostka dolna pekla mi w jednym miejscu. poszlam do dentystki na drugi dzien, i wyrwala mi pol zeba. i tu jako ciekawostke podam, ze znieczulenie bylo w formie psik, psik. zadnego zastrzyku. nic nie poczulam :). potem tylko tamponem kazala mi zacisnac w celu zatamowania krwi i wio na przeswietlenie drugiej polowki zeba, czy da sie leczyc. jak nie to w przyszla srode zas ekstracja.

Gość hurata
Mimo wszystko w zdecydowanej większości przypadków chodzi o zaniedbanie. Ludzie zapominają o podstawowych obowiązkach związanych z higieną. Pokrzywdzeni przez los, bo oni wszystko robili, a to nic nie dało, stanowią niewielki odsetek całości.

Gość urakkssa
Jeśli bolało to musieli dać np. pół znieczulenia. Ja tak kiedyś miałem przy leczeniu kanałowym. A jeśli chodzi o samo utrzymanie zębów w odpowiedniej kondycji, to po prostu radzę pastę bez fluoru, np. ajone. Również uważałem, że fluor to podstawa, ale okazało się dokładnie odwrotnie. Mydlono nam oczy?

Gość malina k.
Mnie wiele razy bolało u dentysty - ale to było za czasów kiedy ni dawali znieczuleń, a ja nie dbałam o zęby. Teraz wygląda to już całkowicie inaczej, zmieniłam podejście. Zęby wyglądają super, są ładnie utrzymane, ale to dzięki paście ajone. Do tego staram się systematycznie zmieniać szczoteczkę. Efekty są zgodne z oczekiwaniami ;-)