Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Maryblanche

Twarogowa wydzielina!

Polecane posty

Gość Maryblanche

Potrzebuje porady. od jakiegos czasu mam twarogowata wydzieline z pochwy ktora nie pachnie przyjmnie. jak myslicie co to moze byc ? pozdr

Gość Perw mobilna
Na 100% grzybica. Konieczna jest wizyta u lekarza.

Gość Suszka1111
Koniecznie idź do lekarza, każdą infekcję należy wyleczyć! Po antybiotykoterapii pamiętaj o probiotykach żeby odbudować naturalną mikroflorę pochwy. Ja ostatnio stosowałam invag i zaskoczyło mnie jego szybkie działanie, już po dwóch kapsułkach czułam wyraźną ulgę. Teraz stosuję go od czasu do czasu, tak na wszelki wypadek żeby czegoś nie złapać!

Gość patrycjapatrycja
Tej wydzielinie zazwyczaj powinno towarzyszyć uczucie swędzenia i pieczenia jeśli to grzybica ale przecież każdy organizm jest inny i objawy chorób też -koniecznie powinnaś pójść do ginekologa bo on przepisze odpowiednie leczenie - przy antybiotykach tak jak pisze suszka1111 zażywaj probiotyki - ja biorę doustne bo one osłaniają układ moczowo - płciowy i układ pokarmowy a przy tym chronią przed niekorzystnymi bakteriami i grzybami - provag wg mnie najlepszy bo dopasowany do flory Polek i wiem, że nie wydaję pieniędzy na coś niesprawdzonego - ja już grzybicy nie miałam 2 lata głównie przez te probiotyki i odpowiednie leczenie i tobie też tego życzę.

Gość lubanska
taka wydzielina może świadczyć o grzybicy, ale lepiej żeby diagnozę postawił lekarz. poza tym skuteczne leki są na receptę, a niedoleczona grzybica szybko wraca. ja też nie mam już problemów z grzybicą od kiedy stosuję provag, więc polecam po kuracji.

Gość agula8
ja też obstawiam grzybicę, taka serowata wydzielina to najbardziej typowy objaw grzybicy, ja do tego mam swędzenie i pieczenie.Na szybko pomaga clotrimazolum i lactovaginal na noc, ale jak przez kilka dni nie przechodzi to trzeba iść do lekarza,pozdr

Gość krokusska
idz do lekarza, ale nalegaj na posiew. serowata wydzielina nie zawsze oznacza grzybice

Gość akaszka
Koniecznie zrób posiew, wtedy będziesz miała pewność jaką infekcję złapałaś. Myślę że bez antybiotyku się nie obędzie, a po wyleczeniu poproś lekarza o posiew kontrolny nie zawsze chcą dawać - ale ja zawsze się wykłócam, przecież to Twoje zdrowie i chcesz mieć pewność, że infekcja jest doleczona! Po antybiotykoterapii koniecznie probiotyki, żeby skolonizować pochwę „dobrymi bakteriami. Ja dodatkowo jeżeli poczuje pieczenie lub swędzenie to nie czekam tylko od razu smaruję się provag żelem, który łagodzi podrażnienia i chroni przed infekcjami. Przed każdym wyjściem na basen też go stosuje, wolę dmuchać na zimne!

Gość mziba
provag żelu nie stosowałam, ale znam provag doustny i polecam. czy te produkty można stosować razem? czy to już nie będzie za dużo?

Gość tejdatejda
mziba, jedno ma bakterie, drugie nie ma i maja inne przeznaczenie wiec mysle ze mozna na raz, niemniej co do probiotyków to lepszy jest lacibios - tak tylko mówię, bo widze, ze tutaj trochę temat okupowany przez provag a jest kilka lepszych probiotyków na rynku :)

może to być grzybica, ale lekarzem nie jestem, trzeba zrobić badania, żeby mieć pewność, doraźnie możesz posmarować provag żelem, powinien przynieść ulgę

Gość ?.?.
można jednocześnie-provag faktycznie ma bakterie a provag żel chyba tylko kwas mlekowy no i żel jeszcze łagodzi podraznienia czego nie robia probiotyki.A czemu lacibios lepszy??? tak samo doustny jak provag???

Gość Lucynka78
Ja też stosuje provag i jestem z niego bardzo zadowolona. W ciąży miałam jednocześnie zapalenie pęcherza i grzybicę pochwy, probiotyk ten bardzo mi pomógł, a raczej bakterie mlekowe w nim zawarte . Właściwie to do końca ciąży stosowałam go profilaktycznie i żadnych nieprzyjemnych infekcji już nie załapałam. Jeśli chodzi o provag żel to nigdy o nim nie słyszałam. Można go stosować jako żel intymny? Ile kosztuje?

Wydzielina przypominająca twaróg jest charakterystyczna dla infekcji grzybiczej. Leczenie jest dość łatwe i szybko przynosi efekty, pod warunkiem zastosowania odpowiednich leków. A do tego trzeba odbudować prawidłową florę bakteryjną dróg rodnych, aby infekcja nie nawróciła, a organizm mógł sam się bronić przed zakażaniem.