Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość monisia20lat

CO SĄDZICIE NA TEMAT CIĄŻY PRZY REGULARNYM BRANIU TABLETEK ANTY

Polecane posty

Gość monisia20lat

DZIEWCZYNY TAK NA POWAZNIE... czy przy takim regularnym stosowaniu się do tabletek - wszystko jak trzeba : przyjmowanie tabletek o dokladnej godzinie ,regularnie. , brak wymiotow, brak sraczki itd, brak jakis antybiotykow i innych lekow , i dziurowców i wgl... Czy wtedy mozliwe jest zajscie w ciąże??? Czytałam kiedyś na jakimś forum że mimo tabletek można zajsc w ciaze...

Gość gfdtyiop;lkjghbnj
żadna anty nie jest na 100%

Gość gfdtyiop;lkjghbnj
Znaczy to sadze o ciąży przy regularnym braniu tabsów :)

Gość monisia20lat
czyli uwazasz ze jesli ktos przestrzega wszystkich zasad stosowania tabletek anty, moze zajsc w ciaze i tak?

Gość monisia20lat
UP UP UP NIE ROZUMIEM DLACZEGO NIKT SIE NIE WYPOWIADA NA TEN TEMAT.. CO WSZYSTKIE TAKIE JESTESCIE PEWNE CO DO BEZPIECZEŃSTWA ZE SIE NIE ZAJDZIE W GÓWNO PRZY BRANIU TABLETEK ?

Gość monisia20lat
up

Niby w ulotce jest napisane, że 100% pewności nie ma, ale ja uważam, że przy regularnym braniu tabletek, bez żadnych wpadek typu wymioty, biegunka, choroba - ciąża jest nie realna.

Gość no ale co mamy ci odpowiedzieć
co najwyżej tyle, że ZADNA z moich znjomych, która zażywała tabletki jak należy, (a nie tylko mówiła, że tak robi a było różnie) w ciążę nie zaszła. Ale podobno cuda się zdarzają :)

Gość pykciufff
ja tak samo jak osoba wyzej

Gość Perw mobilna
Uważam,że przy regularnym, prawidłowym stosowaniu i braku sytuacji obniżających skuteczność tabletek nie ma możliwości, żeby odblokowała się owulacja, a co za tym idzie, żeby doszło do zapłodnienia.

Gość ruda kula
moja znajoma wlasnie tak zaszla w ciązę,a w jakim szoku byla jak sie w 4 miesiacu na rutynowej kontroli o tym dowiedziala jedyna na 100% pewna metoda to zimny prysznic zamiast

Gość Perw mobilna
Byłaś z nią 24h na dobę i wiesz, że brała tabletki regularnie i nie wystąpiło nic co mogłoby zaburzyć ich działanie? 😴

Gość ruda kula
tak,pewnie,nawet lezalam pod lozkiem jak bzykala sie z mężem :D

Gość lololola26
po pierwsze to nie jest mozliwe żeby nigdy nie mieć sraczki i żeby organizm zawsze działał jak szwajcarski zegarek i nie występowały w nim żadne aberracje. odpowiedź brzmi: tak- nawet dokładając wszelkich starań można zajść w ciążę. to nie jest stuprocentowo pewna metoda. nie jest nawet tak pewna jak to się głosi powszechnie.

Gość no ale co mamy ci odpowiedzieć
każda ROZUMNA kobieta wie, że jeśli wystąpiło coś, co mogło spowodować gorsze działanie tabletek (chociażby to rozwolnienie, o którym ktoś pisze) albo wstrzymuje się wtedy od współżycia albo dodatkowo zabezpiecza przez jakiś czas. Moim zdaniem tabletki są skuteczne w 100% o ile rozumnie się je zażywa, dodatkowo zabezpiecza wtedy, kiedy ich działanie może być zaburzone, nie pije się herbatek przeczyszczających, odchudzających i nie łyka tabletek, ktor obniżają ich działanie. Tyle w tym temacie. Aha, zażywam od 12 lat, z przerwa na dwie planowane ciąże

Gość asdfggjgtrtreyye
może te co zaszły w ciąże przy tabletkach po takim rozwolnieniu czy wymiotach zabezpieczały się kalendarzykiem dlatego zaszły. z tego co czytam na wielu forach to ta opcja jest całkiem prawdopodobna.

Gość nic nie mowiemm
co do tabletek to nie wiem, ale na pewno na plastrach mozna zajsc ;)

Gość babeczka40
Co Ty mówisz,biorąc plastry można zajść w ciążę? To po je stosować?

Gość nic nie mowiemm
teraz to nie wiem po co, jak zaczynalam stosowac myslalam ze po to by uniknac ciazy ;)

Gość ale masz problem ogromny...
no jak czytam, że jakaś panienka zaszła w ciążę a przecież brała regularnie tabletki przed każdym stosunkiem, to ręce opadają.. Brała a wpadła :D

Gość taka jedna niedobra
"brała regularnie przed każdym stosunkiem" dobre Był tu kiedyś temat że dziewczyna wzięła raz czy kilka razy tabletkę anty po stosunku i się pytała czy to ją zabezpieczy. Ja mysle że jakiś mały odsetek może miec pecha i zajść ale jak czytam niektóre rzeczy to na necie, właśnie tak jak wyżej albo że jakaś sobie dni płodne wylicza przy tabletkach albo że bierze co 36 godz żeby było taniej, to równie dobrze taka niedoinformowana może nie wiedzieć że pewne środki zmniejszają skuteczność tabletki albo że sraczka 4 godz po też może spowodować ich osłabienie, że po zapomnieniu tabletki zabezpiecza sie guma a nie kalendarzykiem czy stosunkiem przerywanym i nawet nie będzie wiedzieć że popełniła błąd.

Gość taka jedna niedobra
a jeszcze mi się przypomniało. u mnie w liceum dziewczyny często mówiły jak zdobywają pigułki anty. Że na przykład mówiły że na trądzik albo częściej na wyregulowanie miesiączek po ginekolodzy zazwyczaj przepisywali tabletki anty. A jak lekarz przepisał coś innego a dziewczyna myślała że dostała tabletki anty? Sama miałam w liceum dwie dziewczyny które wpadły przy tabletkach i na studiach jedną ale wątpię żeby to była wina tabletek.

Gość cosbylo
co z tym tematem

Ja myślę że żadna antykoncepcja nie ma 100% gwarancji że się nie zajdzie. Chociaż słyszałam,że proszki niby mają te 100% jeżeli nie masz biegunki,wymiotów itp. Proszki na pewno mają większą gwarancję niż gumki(to oczywiście moje zdanie,każdy może mieć inne),jeżeli bierze się je regularnie,nie ma się wymiotów itp to raczej nie zajdzie się w ciąże.

Gość roksanaona
RATUNKU STRASZNIE SIE BOJE WLASNIE KONCZE OPAKOWANIE TABLETEK NA POCZATKU UPRAWIALAM SEX, BEZ WYTRYSKU !!!!!! NIE WYMIOTOWALAM NIE MIALAM BIEGUNKI ANI NIE BRALAM LEKOW, A TERAZ CZUJE ZE JEST MI NIE DOBRZE ... CZY PRZY TAKIM STOSOWANIU SIE DO TABLEREK MOGE BYC W CIAZY ? RATUNKU !!!!!

Gość roksanaona
RAAAAAAAATUNKU

Gość roksanaona
ZARAZ UMRE

Gość roksanaona
up up

Gość roksanaona
dzisiaj juz nie jest mi niedobrze ale wczoraj bylo