Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość scroll 1

wynik bety

Polecane posty

Gość scroll 1

dziewczyny pomóżcie mi bo czegos nie rozumiem. Odebrałam betę wynosi ona 182mlU/ml. I nie wiem któremu tug . to odpowiada. Normy oczywiście mam podane ale tak . 4 tydzień-----> 9.5 -750 - Tutaj bym się mieściła. Ale dziwna jest norma dla 6 tyg. 6 tydzień----> 158-31795 I tutaj też mój wynik pasuje. Jak mam to rozumieć?

Gość adinnaaaa
mysle, ze to 6 tydzien

Gość scroll 1
Dzięki. Wybieram się dziś do lekarza. Wydaje mi się,że jeszcze za wcześnie. Ale od wczoraj dziwnie boli mnie noga. Wieczorem to nawet drętwiała , to samo z palcami. Koleżanka mnie nastraszyła ,że jak miała ciążę pozamaciczną to ją noga rwała i sie teraz schizuję:(

Gość niuu
normy beta hcg są bardzo szerokie i dlatego nie da się z ich pomocą określić dokładnie wieku ciąży. W przypadku samej bety najważniejszy jest przyrost. Robi się 2 badania w przeciągu 48godz.

Gość kikolec
a ile jestes po dacie spodziewanej miesiaczki?jak pare dni to 4 tydzien, jak kolo 2 tygodni to moze 6

Gość peg perego polecam
a kkiedy miałaś ostatnią miesiączkę?

Na wynik bety tak dokladnie nie patrz,tylko sprawdzaj co drugi dzien czy przyrasta,jak ciaza pozamaciczna to bol brzucha jest a nie bol nogi...mialam podejrzenie c.pozamacicznej i lekarz mnie non stop pytal czy mnie brzuch boli,nie stresuj sie bo to terz niewskazane

Gość scroll 1
Byłam wczoraj u lekarza, zobaczył pęcherzyk o wielkości 0,5 cm. Jeszcze pusty.Nic mi w sumie nie powiedział, on zresztą zawsze gada o sobie a mi nic się spytać nie wolno bo do słowa nie chce dopuścić. Dalej nie wiem w którym tyg jestem, 16 odebrałam betę i wychodził 6 tydz,. To teraz by już był 7 tydz. I co pęcherzyka tylko 0,5 cm. To by mi przecież gin powiedział,że za mały jest.Ale zobaczcie ja ostatnią miesiączkę miałam 21 lipca. Ok 10 dni przed @ robiłam test i juz pokazał dwie kreski. To na co ja mam w końcu patrzeć na betę czy ostatnią miesiączkę. Powiem ,że ten lekarz nie jest konkretny. Ale jedyny w naszym mieście ,który przyjmuje prywatnie. Na 31 jestem umówiona do sprawdzonego lekarza w innym mieście. Tylko teraz się zastanawiam czy nie przełożyć tej wizyty na wcześniej.

Nie śpiesz się! tylko sobie nerwów psujesz. wiem co mówię bo też się stresowałam jak poszłam za wcześnie. Że tylko pęcherzyk potem że serduszka jeszcze nie ma a ciąża rozwinęła się potem normalnie.

Gość niuu
od 21.07 to dopiero skończyłaś 4tc a jest w trakcie 5tc. Nic dziwnego że na usg był tylko pęcherzyk -na zarodek jest zbyt wcześnie. Beta nie służy określaniu wieku ciąży -stąd są takie szerokie przedziały. Pisałam to już. Spokojnie czekaj do 31.08.

Gość teraz tak:
ostatnią @ miałaś 21 lipca, ok kiedy dokładnie wyszedł Ci pozytywny test? kiedy dokładnie robiłaś betę?

Gość scroll 1
Wszystko przez ten internet. czytam i się schizuję. TEraz tym,że pęcherzyk za mały on nic takiego nie powiedział. Prawda jest taka,że nie ufam temu lekarzowi i trochę złych rzeczy o nim słyszałam. A nie miałam wyjścia i musiałam do niego iść. Miarka widzę,że ty znasz się . Bo ja już zgłupiałam. Chodzi mi o ost @ i wynik bety. Bo jedno się nie zgadza z drugim. I nie wiem w którym tyg. jestem. Może on patrzał na date @ i wtedy pęcherzyk jest ok.

Gość niuu
NIE CZYTAJ!!! Beta hcg jest w normie dla wieku ciąży od OM. Zobacz jak szerokie są zakresy i skończ wyszukiwać sobie problemy. Moj gin mówił że na wizytę mam przyjść ok 6-7tc. Mówię o skończonych tygodniach.

Bo z ta betą tak jest , że dokładnie nie wskaże. Ja robiłam betę coś ok 35 dnia cyklu przy cyklach 30 dniowych i wyszła coś ponad 230. A po kilku dniach już szła w tysiące. Najważniejsze jest czy rośnie szybko. Zamiast wydawać kupę kasy na kolejną wizytę powtórz sobie to badanie a gdzieś za tydzień wybierz się do innego ginka. Takiego któremu ufasz i który poprowadzi twoją ciążę już do końca,

Gość scroll 1
umówiona jestem do dobrego lekarza ale dopiero na 31 sierpnia. Do niego będę już cały czas jeździła. Tylko zmartwiła mnie ta wielkośc pęcherzyka. Bo nie wiedziałam jak na to patrzeć. Czy na ost.@ czy na betę. I sie naczytałam,że pęcherzyk powinien byc większy ,że w takich przypadkach lekarze coś przepisywali na podtrzymanie. A on mi nawet żadnych badań nie kazal porobić.

Gość niuu
Czytałaś co do ciebie piszę?? Czy mam się nie produkować bo mam wrażenie że zlewasz moje posty totalnie. :O

Gość teraz tak:
autorce chyba nie zależy na odpowiedziach...

Gość hannnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn
ja mam pytanko czy wynik bhcg

Gość scroll 1
niu----czytam choć ostatniego nie rozumiem. " beta hcg jest w normie dla wieku ciąży" ja wg bety jestem już coś koło 7 tygodnia a od miesiączki dopiero 4. Wić na co mam patrzeć. Mi się wydaje,że ja mogłam zajść wcześniej. Dlatego beta pokazuje inaczej niż od Om.Okres miałam 21 lipca. A już od 2 sierpnia mnie rwą piersi. I nie trochę tylko naprawdę ból jest okropny.

wykonany 7 dnia po stosunku to za wczesnie?

Gość niuu
Proszę tu mam normy: 44 - 426 519 - 7,340 czyli idealnie 4-5tydz od OM. Twój wynik(wg norm z pierwszego posta) tez się łapie w zakres 4-6tydz. Skąd więc upór że to 7tc, skoro usg potwierdza wiek od OM.

Gość niuu
hannnnnnnnnnnn-pisałam ci już innym temacie że owszem tak.

dzięki :)

Gość teraz tak:
możesz odpowiedzieć na moje pytania?

Gość niuu
Zżarło mi spację: 4tydz od OM 4 - 426 5 tydz od OM 19 - 7,340

Gość scroll 1
niu ja mam podane inne normy . Zobacz na mój pierwszy post.

Gość niuu
A co ja ci napisałam w drugim akapicie mojego posta z 10.15??

Gość scroll 1
A może ja źle na to patrzę. Niu zobacz na mój pierwszy post Bo miałam tam wątpliwości czy to 4 czy 6 tydz. Bo mój wynik pasuje i tu i tu.

Gość teraz tak:
niuu, każde laboratorium ma inne normy wiec autorka musi patrzeć na swoje mozesz mi napisać kiedy dokładnie wyszedł Ci test z moczu? bo piszesz, że na 10 dni przed terminem planowej @, a to bardzo dziwne kiedy dokładnie robiłaś betę?