Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość scroll 1

wynik bety

Polecane posty

Gość scroll 1
dobra juz wszysko rozumiem. i jestem spokojniejsza

Gość niuu
A poza tym: "Przy ocenie wczesnej ciąży od bezwzględnych wartości HCG ważniejsze są przyrosty jego stężenia w czasie. W prawidłowej ciąży poziom HCG wzrasta przynajmniej o 66 % w ciągu 48 godzin i o 114 % w ciągu 72 godzin."

Gość niuu
zrób więc drugi raz beta hcg po 48godz od pierwszego badania

Gość scroll 1
teraz tak pomyliłam się z tym testem , robiłam go tydzień przed @. Ale dobra juz o nic nie pytam. Czekam do tego 31 .

Gość teraz tak:
a kiedy dokładnie? i jak długie masz cykle?

Gość scroll 1
teraz tak ,test robiłam 16 lipca. Cykle mam różne od 28-33. niuu nic mi gin nie mowił,żebym robila znowu bętę. mam jeszcze jedno pytanko. Czy na takim etapie bralyście jakies wit, oprócz kwasu foliowego

Gość teraz tak:
rozumiem, że 16 sierpnia robiłaś test i tyko wkradł się błąd;) czyli moim zdaniem wszystko jest ok;) a betę robi się właśnie po to by sprawdzić czy prawidłowo przyrasta dlatego zrób kolejną po 48 h od tamtego badania na tym etapie ciąży wystarczy sam kwas foliowy

Gość skroll 1
tak wkradł się błąd. Ostatnią betę odebrałam 16 sierpnia. Od tamtej pory nie robiłam więcej. Wczoraj jak byłam u lekarza gin tez nic mi nie mówił,żebym robiła tylko,żeby czeka i pod koniec miesiąca do niego przyjść. ja już chyba tej bety nie będe robić bo znowu tam sie wczytam w te tygodnie i zaczne schizowac ,że dziwnie mi coś wychodzą . Spróbuje spokojnie poczekać do 31 sierpnia, mam wtedy umówiona wizyte do tego właściwego gina.

Gość masło orzechowe892545
ja pierdole ! Laska ! Jak ty tak świrujesz na tym etapie, to co bedzie potem ? Kolejna co bedzie zadawac pytania typu - ' jak mam brac witaminy, ktore najlepsze, bo ja nie bralam po posilku i teraz dziecko ma hipotrofie' i bla bla bla Beta wskazuje tylko, ze jesteś w ciąży, tyle. Tak jak Ci pisaly, ważny jest PRZYROST. Jesli wzrasta jest ok, ciaża sie rozwija ( na tym etapie, kiedy nie widać zarodka i nie ma akcji serca - potem ocenia sie stan ciazy z USG ). Bete robi sie przy podejrzeniu zaśniadu i po jego usunięciu w celach kontrolnych ( ale to zdarza sie tak rzadko, ze nawet nie waż sie czytać co to jest). A lekarz nie kazał powtarzać ani innych badań robić - bo jest za wczesnie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! WSZYSTKO MOZE SIE ZDAŻYĆ, niestety! A twoje schizy nic nie pomogą ciąży, baaaaaaaaaaaaa stres jest niewskazany. Odpoczywaj, odstaw fajki, jak palisz, ogranicz kawe i inne używki. I nie stresuj sie. Kwas foliowy oczywiście, ale w tymi witaminami nie przesadzaj, jeśli zdrowo się odżywiasz nic Ci wiecej nie potrzeba

Gość masło orzechowe892545
a TP lekarz i liczy z OM albo USG przed 13 tc, a nie wg. bety ! Ostatnia miesiaczka była 21.07 bodajże - więc wychodz 5 tc. Większość z nas na tym etapie jeszcze o ciąży nie wie ! A i lekarz pewnie nawet karty ciąży CI nie założył