Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

okropnieprzestraszona

czy jestem w ciąży ?

Polecane posty

Gość normalnie, wrzucasz
dziewczyny, to że na teście jest napisane, że wykrywa ciążę 6 dniową, to nie znaczy że można go robić 6 czy 7 dni po stosunku

no u mnie na przykład nie wydobywało się tak dużo tego śluzo teraz troszke. a z pochwą nic takiego mi się nie działo

Gość normalnie, wrzucasz
nie od zapłodnienia, tylko od zagnieżdżenia

Gość normalnie, wrzucasz
najwcześniej 14 dni po stosunku

jeśli mogę spytać to ile masz lat ? bo pisałaś że chciałabyś dziecko ale jeszcze nie teraz

Gość normalnie, wrzucasz
to że Cię lewa piers boli nie musi oznaczac ciąży

Gość normalnie, wrzucasz
weż przestań się niepotrzebnie nakręcać, to przestaną Cię boleć, a w ciąży bardzo watpię żebyś była

autorko, musiałabyś mieć niewiarygodnego pecha :) przecież krwawienie miesięczne to czas oczyszczania błony śluzowej macicy, wszyscy jest wymywane, wydalane.. czasami nazywa się to nawet "katastrofą biologiczną" (to raczej stare podręczniki, ale coś w tym jest :) ), stan zapalny, zmienione ph śluzu.. gdzie w takich warunkach szansa na zagnieżdżenie zarodka, choćby zapłodnienie, i jak w 5 dni przy ok 30-sto dniowych cyklach mogło uwolnić się jajeczko, przetransportować się do jajowodu, plemniki "pod prąd" dopłynęły.. marne szanse ;) a piersi Cię bolą od zbliżającego się okresu, mnie czasem bolą już od połowy cyklu i to tak, że mam ochotę je uciąć, czasem nie bolą wcale.. jeśli bardzo się boisz, zrób test, ale masz taką szansę na bycie w ciąży jak wygrana w totka, albo mniejszą ;)

ale nie ma się co denerwować odpręż się rano najlepiej żebyś wstała wypoczęta i zobaczymy co test powie

Gość niuu
Jeżeli masz regularne cykle to nie ma co panikować tym bardziej że okres jeszcze daleko. Możesz się martwić gdy nie nadejdzie.

Wykrywa 6 dniowa ciąże. To nie oznacza ze 6 dni po stosunku. Stosunek to jedno ale plemink musi jeszcze polączyc się z komórką a potem jeszcze zagnieździć w macicy. To trwa okolo 5-7 dni. i dopiero po tym zagnieżdżeniu zaczyna się ciąża czyli po 6 dniach tej ciąży stęzenie HCG w moczu bedzie na tyle duze ze moze wykryć go domowy test. Komórka jajowa jest uwalniana w trakcie owulacji (mniej wiecej w polowie cyklu , najczesciej 14 dni przed nastepnym krwawieniem) wiec jak 1 mialaś okres, cykle masz 28 dniowe (zaklądam) to owulacje masz 14 sierpnia. wiec nawet jeśli od 5-6 sierpnia plemnik gdzieś tam przetrwal a owulacja się z 2-3 dni rpzesunęla to moglo dojsć do zaplodnienia (tak mniej wiecej 11-12 sierpnia. teraz ta komórka sobie wędruje do macicy zeby się zagnieździć. Zajmie jej to okolo 6 dni. Czyli mniej wiecej 18 sierpnia komorka "dotarła" do macicy. I teraz po 6 dniach (czyli 24-25 sierpnia stęzenie hormonu ciążopwego w moczu jest na tyle duze ze test go wykryje. Więc NAJWCZESNIEJ mozesz zrobic test 24 sierpnia zakłądając ze faktycznie owulacja Ci się rpzesunęła. Ale ja bym z tym czekała do 28-29 sierpnia kiedy to faktycznie masz mieć termin okresu i kiedy test jest w stanie wykryć ciążę. Wszystkie testy wykrywają ciaze max 2-3 dni przed terminem okresu. To że ejst na nich napisane ze wykrywają 6 dniową ciąże nie oznacza ze mozna je robić 6 dni po stosunku ;) To tak nie działa.

Gość asia...i
do okropnieprzestraszona...i jak zrobiłaś ten test, miałaś napisać jaki wynik. Napisz proszę. Ja też zaczynam wariować bo już dzisiaj jest 5 dzień jak nie dostałam okresu. Cykle mam regularne. Stosunek był bez zabezp. 15.08 czyli 22dc. Niby niemożliwe żebym była w ciąży, ale mogło coś się poprzesuwać bo miesiąc temu odstawiłam dziecko od piersi. Nie wyobrażam sobie teraz być w ciąży bo moje dziecko ma dopiero rok i jeszcze wymaga 100 % uwagi a ciąża wywróci mój organizm do góry nogami. Zastanawiam się czy na tydzień przed okresem mogłabym być płodna. Pierwsze dziecko zostało poczęte 9dc dzień zaraz po miesiączce.

Gość test ok ale
czeemu do ginekologa nie idziesz? przeciez test sie moze mylic.nie czytalam wiecej twoich komentarzy oprocz postu i tego ze robilas test i radze udac sie do lekarza...no chyba ze chcesz wysrac dziecko w kiblu siedzac na laptopie i czytajac kafeteriuszy.good luck!