Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ecie pecie co powiecieeeeee

Co daje ta piłka na porodówce?

Polecane posty

Gość niuu
grawitacja lepiej działa na płód gdy jesteś w pionie niż gdy leżysz (w poziomie). Dawniej kobiety rodziły tylko w pionie -na krzesłach porodowych albo w kucki. Ja piłkę sobie chwalę -całą fazę rozwierania na niej skakałam.

Mi tak jakby odciążyła kręgosłup rozluźniała mięśnie przy skurczu miałam za co się konkretnie zaprzec bo mojemu to chyba ręce bym połamała z taka siłą to robiłam:p

Gość bez znieczuleniaa
Jakos latwiej mi bylo znosic bol podczas skurczy gdy na niej siedzialam

Gość niuu
A co ja ci powyżej napisałam? Czytałaś w ogóle? Albo nie zrozumiałaś sensu mojej wypowiedzi.

Gość niuu
:P No to jeszcze raz -napiszę co poeta miał na myśli. Grawitacja działa na płód w pionie czyli dziecko dociska główkę do szyjki a przez to zwiększa się rozwarcie. A co za tym idzie poród szybciej postępuje. Przynajmniej tak u mnie było. A poza tym jakoś wygodniej mi było w pionie niż w poziomie.

Gość niuu
No jeśli nic się nie dzieje to nie bardzo. Szyjka musi być dojrzała czyli musi zmięknąć i się skracać oraz rozwierać żeby to dalej postępowało. Ja miałam szyjkę zgładzoną na zero i 1cm rozwarcia i piłka pomogła. Na zmiękczenie szyjki są prostaglandyny zawarte między innymi w spermie. :)

Gość Karierowiczka inaczej..;)
A mi ta pilka nic nie dala,ani porod nie postepowal,ani skurcze nie byly mniej dokuczliwe...