Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kto_mi_doradzi??

jak postąpić w takiej sytuacji?????

Polecane posty

Gość kto_mi_doradzi??

Jakiś czas temu byłam z koleżanką na zakupach w oddalonym od mojej miejscowości mieście. Zawiózł nas tam jej brat, po czym pojechał załatwiać swoje sprawy. W pewnym momencie źle się poczuła. Nie miałam siły by sama ją prowadzić. Swoją pomoc zaoferowało dwóch mężczyzn. Zaproponowali również, że podwiozą ją do domu. ( Jej brat był dość daleko od tego miejsca) Po całej tej sytuacji koleżanka dziękowała im i zaproponowała kawę. Mieli na nią wlecieć innym razem. Za jakś czas dostalam sms-a od jednego z nich ( dala mu nr za moimi plecami) ze wlecą na obiecana kawę i pisali już w tej sprawie z moją koleżanką. Więc OK. CO sie okazuje? Cala trójka wita u mnie w domu :O Ok, zaprosiłam ich do środka, ugościłam... Byłoby ok, ale po niecałym tygodniu znów dostaję dziś sms, że jutro wlecą na kawę. Ok, rozumiem POMOGLI, ale to nie ja powinnam im dziękować ! Poza tym to moja koleżanka jest im dłużna, a ona w ogóle nie czuje się odpowiedzialna by sie nimi zająć. Nawet sie nie wytłumaczyła dlaczego sie do mnie wprosili , ani nie podziekowała :O:O tak jakby moj dom był jakimś barem... Jak mam z nia rozmawiać zeby sie nie obraziła?? Czy ja przesadzam !?

Gość Palomaaa
Mówisz, że Cię nie ma w domu albo że tym razem dla odmiany spotkamy się u koleżanki

Gość kto_mi_doradzi??
właśnie napisałam jej sms-a, że tym razem nie mogę zaprosić ich do domu, ale ona napisala, że ona nie ma gdzie :O rozumiem to, ale w takim razie po 1 po co zapraszała ich na kawę , a po 2 czy to jest mój obowiązek zapraszać kogoś , komu nic nie jestem winna !!! obcych ludzi ;O

Gość Palomaaa
To powiedz jej, że nie masz ochoty spotykać się z tymi facetami, a jeśli jej się podobają to niech się z którymś umówi. Najwyżej strzeli focha i nie będzie się odzywała przez 2 dni ;)

Gość kto_mi_doradzi??
Łatwo mówić. Mimo wszystko ją lubię, ale z drugiej strony nie mogę pozwolić zeby weszła mi na głowę :O dlaczego ludzie nie myślą :O

Gość Palomaaa
O to chodzi, że ona myśli. Jest bardziej cwana niż Ci się wydaje.

Gość kto_mi_doradzi??
może jej się wydaje, że jest cwana.. :P to, ze raz sobie pozwoliłam nie znaczy, że będzie to trwalo nieskończenie.. tyle, ze nie chce z tego powodu robić głupiej wojny

Gość Palomaaa
Nie rozwiążesz tego inaczej niż przez bycie stanowczą.

Gość kto_mi_doradzi??
dokładnie. nie ma co być za dobrym , jesli nie zrozumie trudno widocznie nie zasługuje na bycie koleżanką