Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ekstremalnie burzowe lato

Tegoroczne nawalnice mnie wykoncza:/

Polecane posty

Gość ekstremalnie burzowe lato

Juz 6 czy 7 raz tego lata jest u mnie meganawalnica:/ Pradu nie ma, ciemnosci egipskie, a pada tak mocno, ze srodkiem ulicy strumyk plynie:/ Do tego sciane mi zalalo. Nigdy wczesniej az takie zjawiska, z takom natezeniem nie wystepowaly. Sasiadowi piorun w komin walnal, tak ze az sie wytopil. Dobrze, ze pozaru nie bylo.

Gość trollo
w lampy naftowe się zaopatrz to i ciemności egipskie Ci straszne nie będą. Moja babcia powiedziałaby, że gromnicę palić trzeba Koniec świata coraz blizej :)

Gość nie masz na co narzekac.
U mnie było kilka nawałnic. Raz nam drogę zabrało - położyliśmy nowy żwir i znów go zabrało. Całe podwórko było kilka dni pod wodą na wysokość kolan - a od 30 lat się to nie zdarzyło. Ogród niszczony gradobiciem jakoś odrastał i znowu grad. Drzewo spadło na róg stodoły. Brak prądu to przy tym pikus. Woda sie nie wiadomo jak i kiedy wlała do piwnicy. Tyle deszczu to ja odkad zyje nigdy nie widziałam. Rzeki płynęły.

U nas podobnie, raz na jakiś czas przyjdzie taka nawałnica, że po kostki wody na podwórku mamy :o Ostatnio ulicą płynęła rzeka normalnie :o