Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jsdfhajergb

anemia z niskim poziomem żelaza

Polecane posty

Gość jsdfhajergb

co jeśc,żeby z tego wyjść?

Gość erere
wątróbka brokuły, kapusta włoska, zielony groszek, fasola,

Gość v n.l mc;li
ja mam od ponad roku, bralam zelazo (ktore lekarz mi przypisal), jadlam to co trzeba i tak nic nie pomoglo. Schudlam masakrycznie i do teraz przytyc nie moge, a w to lato zauwazylam, ze nie moge sie opalic, jestem wciaz biala

Gość jsdfhajergb
biorę żelazo dopiero od 2 dni,ale chciałabym tez jeść odpowiednie produkty...wątróbki akurat nie lubie,ale reszta może byc:)..dzięki

ja od wielu lat mam tak....moj poziom zelaza w organizmie-nie mylic z hemoglobina-to 26 kiedy norma jest od 50 do 100.bralam zastrzyki b12 i nic,ja niestety nie schudlam -przeciwnie przytylam...tez nie wiem co mam z tym faktem robic...

Gość pajac czał czał
nie ma anemii z wysokim poziomem zelaza, anemia jest spowodowana niskim poziomem zelaza

Gość v n.l mc;li
a mozesz sie opalac? bo ja siedzialam calymi dniami a wygladam jak trup i nie wiem czy to ma akurat zwiazek z anemia, ale wiem, ze kiedys nie mialam problemu z opalaniem sie, dosc szybko mnie bralo

Gość jsdfhajergb
w takim razie dlaczego lekarz po wykonaniu przez pacjenta podstawowego badania krwi kieruje go jeszcze na "zrobienie" poziomu żelaza?

Gość v n.l mc;li
ja za dnia nie czuje sie jakos specjalnie zmeczona, fakt lubie spac, ale jezeli mam co robic to nie brakuje mi energii, gorzej z samopoczuciem, wciaz mam dola

Gość kachakacha1111
mnie na nic nie kierowali, jak przyszlam na badanie krwi to piel. zap. na co to ma byc, pod jakim katem patrzec i juz. A jezeli 2 razy cie odsylali to niedorajdy jakies, z reszta zelazo powinno byc w podst. badaniu tak mysle

co do opalania to jest tak rzeczywiscie ze sa trudnosci z opalaniem-choc ja w tym roku jestem dosc opalona najgorzej bylo w tamtym roku co do anemii-najczesciej anemia jest wynikiem niskiego poziomu zelaza spowodowana albo nieprzyswajalnoscia zelaza badz jego utrata wraz z krwia-z roznych narzadow

Gość jsdfhajergb
z opalaniem nie mam problemu,z urlopu wróciłam jak murzyn:),ale za to wypadaja mi włosy garściami:(

Gość a powiem
szpinak polecam co prawda nie kazdy lubi....

Gość jsdfhajergb
podobno szpinak wcala nie ma dużo żelaza jak powszechnie sie sądzi