Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość łatwo nie będzie

Jak przetrwać remont łazienki?

Polecane posty

Gość łatwo nie będzie

Witam, czeka nas niedługo remont kilku pokoi i łazienki, i o ile potrafię sobie wyobrazić remont sypialni o tyle łazienka przyprawia mnie o dreszcze :( Ile taki remont może potrwać? Będziemy brali ekipę, remont od A do Z. No i ważniejsze- jak załatwiać wiadome życiowe potrzeby podczas tego wszystkiego, mycie stanowi najmniejszy problem- zlew i miska w kuchni ;) a co z wypróżnianiem? Jakoś nie umiem sobie tego wyobrazić

Gość nie napisałaś
zrób rekonesans w okolicznych knajpach, gdzie możecie skorzystać za darmo ;)

Gość mamy wc w pralnio-suszarni
dobra sąsiadka to skarb ja robiłam remont jak dobra sąsiadka pojechała na wakacje a mi zostawiła klucze ja miałam pożytek i ona podlane kwiaty i mieszkanie zaopiekowane w razie obserwacji złodzieja

dobra sąsiadka to skarb w takiej sytuacji ;) no ale ciężko też jej zawracać głowę non stop... może lepiej znikac z domu na kilka godzin? na pewno będziesz musiała kupić wyposażenie, zawsze możesz odwiedzić kogoś, umówić się w kawiarni... Ty do szczęścia robotnikom nie jesteś potrzebna, a mężczyźni dadzą sobie radę :)

Gość łatwo nie będzie
uwierzcie, z chęcią bym zniknęła na czas remontu, ale nie mogę sobie na takie coś pozwolić, ktoś musi pilnować czy panowie pracują jak należy i czy efekty są takie jak powinny ;) ile w ogóle taki remont może potrwać?

Gość łatwo nie będzie
no i niestety na sąsiadów nie mamy co liczyć, dopiero co kupiliśmy ten dom, nikogo jeszcze nie znamy, znajomi/rodzina mieszkają spory kawałek od nas- prędzej zrobię w majty niż dojadę :D będzie ciężko

Gość kruczens
Najlepiej przenieść się na ten czas do innego mieszkania. Babci? Siostry? Wtedy jakoś to przebolejesz, a będziecie tylko pojawiać się na remoncie wtedy, gdy fachowiec będzie potrzebował wytycznych. Wyposażenia łazienki raczej szukajcie w sieci - my całość zamawialiśmy w sklepie e-inclusive. Naprawdę dużo zaoszczędziliśmy.

Gość mamy wc w pralnio-suszarni
a ja myslałam że ten remont to w bloku macie... "Ty do szczęścia robotnikom nie jesteś potrzebna, a mężczyźni dadzą sobie radę" robotnikom to może nie, ale łązience się przyda - "pańskie oko konia tuczy" - nikt tak nie potrafi spiertolić roboty jak nie dopatrzony budowlaniec :-P dlatego trzeba patrzec na ręce

Gość kacper balik
Jak przetrwać finansowo? Zainteresujcie się tym - http://e-inclusive.pl/ Remont łazienki nie musi kosztować kokosów, wszystko kwestia odpowiedniej organizacji, jeśli całość będziecie zamawiali rozsądnie, z sieci, to dobrze na tym wyjdziecie.

Gość nikiitta samo zło
Nie rozumiem, pzreciez nawet jakby remontłązienki trwał jeden dzień to i taknie wytrzymasz z załatwianiem się :D nie wyobrazam sobie żeby mieszkać w takim remoncie...niewykonalne. A rodzice, babcia, ktokolwiek? pzreciez nie bedziesz mieszkac i zyc w takich warunkach.

Gość gość
Jak przetrwać remont łazienki, przede wszystkim wynająć taką ekipę, która zrobi remont szybko i po której nie trzeba będzie poprawiać. Największy problem jest wtedy gdy remont ciągnie się w nieskończoność, a w całym mieszkaniu bałagan. To jest coś strasznego. Dlatego ja wszelkie nawet najdrobniejsze remonty powierzam specjalistom http://www.wos.waw.pl/ dzięki temu nigdy nie miałam żadnych problemów.

Gość Arielka23
hah rozumiem twoje przerażenie, bo sama przez to przechodziłam. Ale faktycznie toaletę warto wymienić na końcu. Ale mnie bardziej przerażały koszty. Na szczęście trafiłam na fajną firmę: kraina lazienki no i sporo zaoszczędziłam.

Gość michal99966
Mogę Ci doradzić firmę, która robiła łazienkę u mnie, ale też u mojego szwagra. Mają swoją stronkę z pełną ofertą – www.lazienkaw10dni.pl . co było u nich fajne to kompleksowe podejście – projekt plus wykonanie. Druga rzecz to terminowość – jak obiecali tak szybko skończyli – w kilka dni :))!

Gość gość
normalnie, najlepiej jest znaleźć dobrych fachocwóc którzy szybko to ogarną i warto kupic wszystkie materiały od razu, żeby pozniej nie było przestoju. Tu http://ceramik.info.pl/nasza-oferta/ znajdziesz wszystko.

Gość gość
u nas to była katorga. Bo nie dość ze wymiana płytek, podłogi to i jeszcze całej instalcji miała miejsce podczas remontu. Z pomocą przyszła nam firma http://www.ziso.net.pl/podstrona-135 która szybko wymieniła instalcje wod. kan. a pozniej inna ekipa wymienila resztę. Na ten czas ja z dziecmu przprowdziłam sie do kolezanki.

Gość madzia3109
Skoro robicie remont to polecam salon GNSBUD. Kupiłam umywalkę Keramag MyDay i jestem bardzo zadowolona

Gość misii
Wy się śmiejecie, ale remont kuchni czy łazienki to straszna sprawa jest. Ja jestem po remoncie teraz całego mieszkania, więc wiem o czym mówię. Jak to trzeba się dobrze zorganizować. Część mebli to w ogóle oddaliśmy do magazynu, który wynajęliśmy od firmy http://www.przeprowadzka.wroc.pl/ - własnie panowie nam pomogli wszystko przetransportować. Dzięki temu luźniej było. Warto właśnie w ten sposób się wspomagać, aby nie zostać z kłopotami samemu.

Remont łazienki trwa w zależności o ekipy ;) często zdarza się tak, że panowie fachowcy mają jeszcze trzy inne roboty i są wiecznie zakręceni. Nie ma lekko. Ale realny koszt i czas pracy zależą w głównej mierze od metrażu łazienki. Ja miałem wszystko załatawiane przez sklep lazienkizpomyslem.pl i bardzo polecam

Da się wytrzymać :) w razie czego dobrze mieć fajne relacje z sąsiadami, to może i wykąpać się pozwolą :)

Tak, remont bywa koszmarem. Koniecznie trzeba się uzbroić w ogromne pokłady cierpliwości do ekipy majstrów :) ale tydzień-dwa ostrej pracy i po sprawie.

Gość gość
to jest koszmar. dziś za sobą mam taki dzień, że cały przepłakałam, nie radzę sobie z frustracją. jeszcze ten majster... sęk w tym, że zwodzi. każdego dnia mówi, że jutro będzie. minęły 2 tygodnie i słyszę to samo. gdyby od razu powiedział mi, że to potrwa 2 tygodnie, wyprowadziłabym się do siostry. i tam przeczekała remont. a co do łazienki - sąsiad. xx ale zasadniczo rada jedna - jak się rbi poważny remont (łazienka, kuchnia itd), trzeba się wynieść. majstrom łatwiej, gospodarzom łatwiej. inaczej może dojść do rozwodów, bójek itd. xx osobiście wymiękam. dziś 2 godziny łaziłam na spacerze (w tym zimnie), żeby jakoś dojść do siebie, uspokoić się. ze łzami w oczach. koszmar.

Gość gość
Z przetwaniem nie jest ciężko ważne, żeby potem posprzątać dokładnie a do tego potrzeba odpowiednich środków, które zakupicie tutaj - www.e-silikony.eu

Gość iwona

Polecam superekipę RS-DOM. Sprawdzą się w każdej sytuacji. Profeska i dobre ceny.