Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zestresowana zeschizowana

Potrzebuję porady

Polecane posty

Kochałam się z chłopakiem na początku sierpnia. Zabezpieczeniem była prezerwatywa i on nie miał wytrysku. Okres powinnam dostać 12 sierpnia. Nadal go nie mam. Po około 3 tygodniach od stosunku zrobiłam test- wynik negatywny. Czy mogę być w ciąży? Wcześniej mnie to śmieszyło, ale teraz zaczynam sobie wkręcać, że może coś jest nie tak...

Gość Taratuta
Najlepiej jakbys po prostu poszła do gina i to sprawdzila. Skoro test okazal się negatywny to brak okresu spowodowany jest czymś innym. Przyczyn jest mnóstwo...

Stresuję się, że to ciąża. Tylko czy to możliwe?

Gość Pomarańczowaaa
nie sądze. jak test zrobilas okolo dwa tygodnie od stosunku i wyszedl negatywnie i mieliscie dodatkowo zabezpieczenie to wszystko powinno byc dobrze. Mi sie w lipcu spoznil tydzien na przyklad :)

Ciągle sobie wkręcam, że coś jest nie tak...Masakra, to tak jakbym robiła to bez zabezpieczenia, a przecież ono było i do tego bez wytrysku. W zeszłym miesiącu okres spóźnił mi się 3 tygodnie i się nie martwiłam bo nie miałam podejrzeń o ciąże. A w tym miesiącu się stresuje przez ten stosunek z zabezpieczeniem....

Gość Pomarańczowaaa
wez goraca kapiel :) ja tak zawsze robie. Wspolzylam bez zabezpieczenia w lipcu i tez takie mialam schizy ze szok.. zrobilam kilka testow i bete hcg wszystko negatywnie i okres mialam i dalej myslalam i znowu bete zrobilam i znowu negatywna.. nie martw sie :*

Już wszystkiego próbowałam. Nawet gorących kąpieli i moczenia nóg w gorącej wodzie. Kąpałam się w tak gorącej, że wejść do niej nie mogłam i nic... Wkręcam już sobie na maksa... a jakby było bez zabezpieczenia to bym już chyba umarła hehe:)

Gość Pomarańczowaaa
wiesz ja bym zrobila tak.. poczekała bym do konca tygodnia tego i jezeli by nie przyszedl okres to bym poszla do lekarze i powiedziala ze ci sie okres tak spoznia czesto i niewiesz o co chodzi i on tam ci co poradzi :)

Gość tocipodpowiem
musisz sie poprostu odstresowac. kąpiel, wino żeby trochę w głowie sie kręciło i spać. na drugi dzień okres gwarantowany. ps. to nie ciąża

Jak tak piszecie, że to nie ciąża to mi się od razu lepiej robi... ale i tak za chwilę sobie wkręcam :(

Gość Pomarańczowaaa
wiem wiem tez tak miałam ale bedzie dobrze :) zrob sobie test znowu i jak wyjdzie negatywny to zatrzymaj go i zawsze jak pomyslisz o ciazy to patrz na test ja tak robiłam :)

Myślisz, że tamten był wiarygodny?

Gość Pomarańczowaaa
mysle ze tak. 3 tygodnie to długo :) ale jak pisalam.. mi to nigdy nie wystarczalo i kupowalam testy jak popadnie.. haha

Dziś zrobie gorącą kąpiel i winko

Gość tocipodpowiem
no i jak? pomogło?

niestety nie...a kąpiel była naprawdę gorąca i do tego wino i potem poszłam spać... zaczynam się bać:(

Gość Pomarańczowaaa
zrób następny test dla upewnienia się :)

Jeny nadal nie mam, a teraz mam taki śluz jak w dni płodne. Ech co tarczyca może narobić... Stosunek z prezerwatywą bez wytrysku... Myślicie że to ciąża?

Gość Pomarańczowaaa
ja sądze ze nie ma sie co martwic :) tylko czemu ten okres jak na zlosc nie przychodzi? jak sie go nie chce to potrafi przylezc.. haha

sama nie wiem, teraz policzyłam w zeszłym miesiącu spóźnił mi się o 23 dni... teraz się spóźnia już jakieś 2 tygodnie.... martwię się i co chwilę sobie wkręcam ciąże. Wchodzę i czytam różne tematy, które mnie tylko dodatkowo nakręcają :(

Gość Pomarańczowaaa
wiem ja też sobie tak wkręcam tez.. a tyle już testów robiłam.. hmm na jaki temat nie wejdziesz to juz wszyscy pisza ciaza i ciaza i czlowiek sie dołuje.. okropność. Hmm jak Tobie tak okres sie spoznia to moze przyjdzie chociaz wiem ze do tego czasu duzo stresu sie najesz :)

Gość Pomarańczowaaa
bede tu przychodzić co jakiś czas i razem kombinować z Tobą hehe

"Czy mogę być w ciąży? Wcześniej mnie to śmieszyło, ale teraz zaczynam sobie wkręcać, że może coś jest nie tak..." Oczywiście, że coś jest nie tak. Masz zaburzenia hormonalne, które trzeba zdiagnozować, jeśli jeszcze nie zostało to zrobione, a następnie leczyć.

nie każdy ginekolog się zna mój powiedział że jestem w ciąży i chodziłam w niej jedenaście miesięcy........... sprawdzajcie poziom TSH w krwi może tarczyca jest u was też odpowiedzialna za spóźniające się miesiączki

Przestań pieprzyć. :o Przez jedenaście miesięcy nie miałaś zrobionego żadnego badania-jasne. 🖐️

Choruje od 16 roku życia na niedoczynność tarczycy. Biorę euthyrox 150. Wyniki ostatnie z marca były troszke poniżej normy. Zwykle miałam regularne okresy potem zaczęłam brać tabletki anty. Po ich odstawieniu (listopad/grudzień) miałam robione usg dopochwowe, wyniki cytologii były ok. Okres był normalny bez tab anty. Zdziwiło mnie to troche, że nadal jest normalny , bo przed tab był tak intensywny i bolesny ze z łóżka nie wychodziłam. Po odstawieniu był regularny, spoźniał się maks 4 dni (wiec cykle 32 dniowe są ok). W lipcu spóźnił się 23 dni. Teraz jakieś 2 tyg. Tylko że teraz mam powód do zmartwień bo był stosunek. Wkręcam sobie. Ostatni okres miałam 15 lipca. A stosunek był 18dnia cyklu. Pierwszy test zrobiłam 37dnia cyklu- negatywny. Dziś 42 dnia cyklu zrobiłam bobo test (niby można go robić 7 dni od stosunku i wykrywa 2-3 dniową ciąże, wykrywa obecność przy 10mlU/ml) wynik negatywny. Myślicie, że był wiarygodny w 42dniu cyklu, 3,5 tygodnia po stosunku?

Gość Pomarańczowaaa
e no pewnie ze wiarygodny.. tak długo już minęło to by wykazało. jak masz takie spóźniające się okresy to bym sie tak nie stresowała szczególnie dlatego że zrobiłas dwa testy już :)

drugi raz mi się tak długo spóźnia...wcześniej było normalnie. Dziś teoretyczny ojciec dziecka powiedział mi, że jak coś to mam problem.

Gość Pomarańczowaaa
zobaczysz przyjdzie okres. Ale dupek..