Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Taratuta

TABLETKI ANTY - PYTANIE

Polecane posty

Gość Taratuta

Witam, mam pytanie odnośnie tabetek anty. Tabletki bierze się 21 dni po czym robi się 7 dniową przerwę - to jest oczywiste. 8 dnia biorę kolejną. Chodzi mi o to jak wygląda zabezpieczenie podczas tych 7 dni bez brania tabletek? wiem, ze mozna sie czepiać jakim cudem chce sie kochac mając okres ale u mnie krawienie trwa moze ze 3 dni i koniec. Wiec chcialabym wiedzieć czy moge bezpiecznie odbywac stosunek podczas tych 7 dni???

Gość joabikkk
Tak, możesz bezpiecznie go odbywać. Jesteś zabezpieczona tak samo jakbyś brała tabletki. Tylko musisz pamiętać, aby nie przedłużyć 7 dniowej przerwy. Pierwszą tabletkę z kolejnego opakowania musisz wziąć od razu po przerwie. Jeśli tego nie zrobisz nie jesteś zabezpieczona podczas przerwy.

Gość Taratuta
A jeżeli blister ktory wlasnie skonczylam byl moim pierwszym blistrem tabletek anty? to ma jakiś wplyw?

Gość zestresowana zeschizowana
Jeśli prawidłowo go rozpoczęłaś i nie było spóźnień z tabletkami, badź o jakiejś nie zapomniałaś to nie ma znaczenia. Ważne aby po przerwie rozpocząć nowe opakowanie. Wtedy w przerwie też jest pełne zabezpieczenie.

Gość mi przy pierwszym opakowaniu
ginekolog radziła dodatkowe zabezpieczenie więc nie wiem czy bym spokojnie mogła się bzykać w czasie tej przerwy biorąc tak krótko tabletki ale co ja tam wiem jak dopiero zaczynam ;) piszę co powiedziała ginka

Gość joabikkk
Mi przy pierwszym opakowaniu kobieta powiedziała, abym 10 dni dodatkowo się zabezpieczała. Wszystko zależy kiedy się rozpoczyna opak.