Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

emilka1523

starania o dziecko testy i pelno pytan. Zapraszam

Polecane posty

Zalozylam nowy watek nie bez powodu, na podobne jak sie wejdzie i zada pytanie to dziewczyny ignoruja calkowicie nowych urzytkownikow... Dlatego jesli ktos chce to zapraszam na pogaduchy przyszle mamy jak i terazniejsze :)

Gość pełna-obaw
Hej, jeśli masz jakieś pytania to napisz. Swoje już przeszłam, to może będę mogła pomóc. Obecnie jestem w 10tc. A ty jak długo się starasz?

Gość Lilou_28
Ja mam pełno pytań, niestety pozostaną one bez odpowiedzi:) Kiedy zajdę, czy ten ból brzucha ktory mam to ciaża, czy już moge zrobic test 3 dni przed miesiaczka, a czy jeśli wyjdzie negatywny to czy ma jeszcze szanse wyjsc pozytyw. Eh... myślałam że jestem bardziej cierpliwa... :) pozdrawiam dziewczyny i życzę cierpliwości:)

ja robiłam 2 dni przed @ z zalecenia lekarza, bo miałam dostać antybiotyk...i wyszły dwie krechy:) niespodziewanie :) także jak ma być pozytywny to wyjdzie :)

Gość Mała czarna kawka 22
Lilou...mam tak samo...miałam podany pregnyl na pęknięcie pęcherzyka 15 sierpnia i wiem że tego dnia owulacja była...tylko kiedy juz moge zrobić ten test skoro okresy miałam zawsze nieregularne a w dodatku to był pierwszy w którym wystąpiła owulacja?? Czy jak pregnyl dostałam to mi zafałszuje wynik itp....i w koncu kiedy będę mamą bo wszyscy wokół jakoś łatwiej to robią a ja...czuje sie troche niepełnowartosciowa....

Gość pełna-obaw
Ja też 2 lata starań i nagle taka niespodzianka:) Ja test robiłam dopiero 4 dni po spodziewanym terminie @. Poczekałabym jeszcze dzień czy dwa na twoim miejscu. Jeśli chodzi o ból brzucha to u mnie był identyczny jak przed @. Niczym nie różniły się też pozostałe objawy czyli ból piersi i pleców.

Gość pełna-obaw
Mała czarna test możesz zrobić 14 dni od inseminacji i na 100% wynik nie będzie już zafałszowany przez pregnyl. Oczywiście mówimy o beta hcg, a nie o sikańcu. Będzie dobrze, trzymam kciuki:)

powiem wam tak ja robilam test 2 dni temu wieczorem i wyszedl negatyw. Dzis jest 3 dzien bez @ temp 37 i bol piersi jakiego nigdy nie mialam. Dodam ze cykle mam regularne 28dn.

hej ja rok staran po tabletkach anty i teraz 14 tydz. test robilam 9 dni po dniu spodziewanej miesiczki

Gość mala czarna 89
Witam ;) i ja się dołącze. O dziecko staramy sie od 2 miesięcy więc niedużo ;) Chociaż fajnie by było, gdyby to było takie proste i od razu udałoby się zajść :) Mnie martwią plamienia przed miesiączką, kilka dni mam takie raz jasne raz ciemne plamienia, pozniej kilka dni przerwy i okres... Ostatnią miesiączkę miałam 26 lipca więc powinnam niedługo dostać, chociaż mam zawsze nieregularną bo mam niedoczynność tarczycy i lecze się na to. Od wczoraj znowu są te plamienia, na okres nic nie wskazuje poki co bo nie boli mnie brzuch jak zawsze, testy wychodzą negatywne. Do ginekologa idę dopiero w przyszłym tygodniu ale martwią mnie własnie te plamienia przed okresem już od kilku miesiecy...

ciezko mi wypowiedziec sie odnosnie tych plamien ale dobrze ze zdecydowalas sie na pojscie do gin bo to moze byc od tarczycy. Niech porobi wszystkie badania i bedziesz wiedziala co i jak a na zapas nie ma sie co martwic kochana bo to nie jest dobre rozwiazanie ;)

ja mam pytanie do dziewczyn spodziewajacych sie dziecka. Jak to jest z piersiami w ciazy bo mnie to az parza a o dotyku nie ma mowy. Czy moze to byc objawem ciazy?

Cześć dziewczyny. Ja starałam sie tylko miesiąc bo odrazu się udało ale wspomagałam się testami owulacyjnymi :-) Test robiłam dwa dni przed miesiączką i wyszedł negatywny dopiero w dzien spodziewanej miesiaczki dyszły dwie kreski.

Mnie piersi bolały jak przed miesiączka tylko troche bardziej. Ale nie parzyły mnie. Jestem w 12 tygodniu.

Gość mala czarna 89
No muszę zrobić wszelkie potrzebne badania, od 3 miesiecy biorę leki na tarczycę i w przyszlym tygodniu również wykonam badania w tym kierunku, żeby sprawdzić czy coś się unormowało i czy możemy już starać się na całego ;) Możecie jeszcze powiedzieć czy robiłyście jakieś inne badania dodatkowe? morfologie, mocz mam w porządku, jedynie 3 miesiace temu ta tarczyca mi wyszła cholerna :o Możliwe, że te plamienia są przez to bo wcześniej tego nie miałam i wszystko było dobrze poza nieregularnym okresem.

ja ten bol po prostu tak odczowam ale nigdy az tak nie bolaly. brzuch nigdy mnie nie bolal przed @ a teraz jak czasem zlapie to lzy same plyna.

Emilko...mnie zaczely boleć juz po zapłodnieniu 2 tyg przed spodziewaną @ i bolą az do dziś ( jestem w 17 tyg) ale wiem ze nie ma reguły, każda ma inaczej... musisz wyluzować, wiem ze myslisz ze łatwo mi się mówi...bo mi też tak mówili... ale taka jest prawda... chorobliwe myślenie niczego nie przyspieszy...

Monia ja wiem o tym ostatnio dalam sobie na luz ale jak @ nie ma to nie da sie nie myslec. jakie mialyscie wogole pierwsze objawy?

Gość pełna-obaw
Mała czarna 89 wiesz, bo ja też mam niedoczynność od 6 lat leczoną i to jest tak, że przed zajściem w ciążę najlepiej jest mieś wynik około 1, czyli dość niski. Ale plamień nigdy nie miałam. emilka co do piersi to mnie bolały zupełnie jak przed @ czyli raczej po bokach, a ok. 6 tygodnia zaczęły boleć mnie brodawki, a dokładnie to są bardzo wrażliwe, nawet jak bluzkę zakładam to boli. A może jutro pójdziesz na betę?? Wynik już będzie w 100% wiarygodny i szybciutko podziel się z nami wieściami, albo choć siekańca (mnie wyszedł od razu w 4 dniu po terminie@)

Gość pełna-obaw
no to pisz z samego rana:) 3mam kciuki:)

hmm nie rozumiem juz tego... Test negatywny a @ nadal brak ;( co mi jest w takim razie skoro piersi nadal strasznie bola a temp 37...

Gość Olga1107
Ja sie starałam 3 lata ponad. I tez myślałam ze kadzemu to łatwo przychodzi. Prawda jest taka ze na każdego przyjdzie odpowiednia pora. Ja nie czułam żadnych objawów aż do 8-9 tc. Jedyne co to w dniu @ pamietam ze strasznie odrzucilo mnie od moich ulubionych chrupek które zjadalam zawsze jak opetana:) potraktowalam to raczej z uśmiechem i nic nie podejrzewalam. Test zrobiłam 4 dni potem i niespodzianka. Tobie tez sie uda ale nic na sile.