Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dagmara32

Owulacja po pigułkach

Polecane posty

Gość dagmara32

W tym miesiącu odkładam pigułki antykoncepcyjne (brałam 2 lata), zastanawiam się kiedy teraz wystąpić u mnie dni płodne?? Bede się starać o dziecko ale chciałabym odczekać z miesiąc żeby uniknąć ciąży mnogiej. Można to jakoś wyliczyć?? Mniej więcej oczywiście bo każdy organizm jest inny. Wiadomo. Czy ktoś był w podobnej sytuacji??

lepiej poczekać 3 miesiące. Owulacja może wystąpić od razu. Daj organizmowi wrócić do normy, tabletki powodują niedobory witamin i minerałów, które są potrzebne do prawidłowego przebiegu ciąży. Najpierw zadbaj o siebie i o partnera, przejdźcie na zdrową dietę, kupcie jakieś dobre witaminy. Żeby maluszek miał jak najlepsze warunki na start :)

Gość taka jedna niedobra
moze wystąpić po paru dniach na zasadzie odbicia a może po paru tygodniach albo nawet miesiącach, bo na przykład tabletki zahamują pracę naturalnych hormonów. Zgadzam się z koleżanką wyżej. Niby teraz można zachodzić już po miesiącu ale lepiej poczekać. Sama miałam problem z niedoborem magnezu, nawet 2 razy, choć tabletek nigdy nie brałam. Miałam większość objawów w tym problemy hormonalne i uzupełniałam ten magnez ostatnio przez 5 miesięcy zanim wszystko wróciło do normy. Nie muszę chyba tłumaczyć jaki dla ciąży ma znaczenie progesteron i jak może wpłynąć za krótka faza lutealna.