Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość panna nikt ;)

W jakim sklepie najlepiej kupić komputer?

Polecane posty

Gość panna nikt ;)

Przymierzam się do kupna komputera. W którym sklepie najlepiej dokonać zakupu? Co myślicie o marketach EURO AGD RTV? Czy warto tam kupić komputer?

Gość Druidson
Najlepiej kup komponenty i złóż sobie sama :) Jak chcesz zrobię to dla Ciebie.

Gość inzynier serwisowy//zablok
Po co ci stacjonarka w tych czasach ?? A najlepiej kupić w promocji. Konkretnie dobrany model. Zwłaszcza że masz promocje na rozpoczęcie szkoły. A jak nie to ceneo czy skapiec.

jasne że najlepiej samemu go zrobić a po co? choćby do gier, projektów. Ale jak nie potrzebny lepszy sprzęt to lepszy jest laptop i podłączenie go ewentualnie do większego ekranu, klawiatury i masz jak stacjonarny

Gość w castoramie
.

Do gier to są konsole. Komputery nie są nie były i nie będą do gier. I podaj mi tytuł który tylko jest dostępny na pc i nie jest strategią lub nie gra się przez neta ?? Nie ma. A tutuły które masz tylko na konsolach?? Chociażby mortal kombat od x lat, samochodówki, wii, itd itd Dziś tylko laptop

Gość paninairo
Jak nie zamierzasz z nim chodzic po mieście to po co laptop? Padnie matryca albo klawiatura i masz na kilka tygodni komputer z głowy. Ja osobiście polecam sklepy Proline, nie wiem skąd jesteś ale mają oddziały w większych miastach, atrakcyjne ceny i ogólnie pełen profesjonalizm.

O czym ty mówisz?? Komputer stacjonarny = 200W minimum zazwyczaj 250W Laptop = 20 - 30W energoszczędne nawet 5 - 9W Liczyłem tu kiedyś że oszczędność roczna na laptopie wynosi ok 300 - 500pln. Choćby dlatego. Klawiaturę wymieniasz w 10 min. Od dołu 4 wkręty zazwyczaj. Poza tym podpinasz klawiaturę do laptopa, monitor itd w czym problem?? Koszt stacji dokującej logitech alto np to 50pln. A komfotr znacznie wyższy niż w stacjonarce. Z SAMYM LAPTOPEM NIE MÓWIĄC JUŻ O dołożeniu monitora. http://www.gophoto.it/view.php?i=http://technika.dlastudenta.pl/photos/komputery/hardware/logitech_alto_2.jpg Jak ci padnie monitor w stacjonarce to co będzie na następny dzień naprawiona ?? Jakieś głupie to rozumowanie. Proline nie jest złe. Ale do stacjonarek. Z sieci laptopowych to sferis, karen, komputronik, i kilka mniejszych gdzie mają niskie ceny ale nie mają szałowych promocji.

właśnie bardzo złą rzeczą są konsole. Dlatego, że powstają gry tylko na nie, a komputer jest lepszy do grania. Po cholerę kupować konsolę jak możesz sobie podłączyć kabel hdmi tudzież pad i grać jak na konsoli. Ale teraz cóż, jak chcę sobie w coś pograć i jest tylko wersja na konsole to mi się źle robi. Bo idea konsoli jest zła sama w sobie, to znaczy dobra dla tych, którzy na niej zarabiają

Gość paninairo
5W laptop hihi chyba jak jest wyłączony. Może biorą trochę mniej prądu, ale nie ściemniaj z tymi różnicami. Awarię laptopa chodziło mi o gwarancję i że trzeba wysłać cały wtedy na długi czas. Można oczywiście sobie podpiąc telewizor i klawiaturę na usb, ale to chyba trwale integruje laptopa z pokojem, w którym leży. monitor w stacjonarce jeszcze nigdy mi sie nie zepsuł, a pamiętam czasy procesorów 286. natomiast matryce w laptopach to jest jakaś plaga. nie mówiąc już o coraz krócej trzymających bateriach. ja mam stacjonarny kombajn i małego notebooka jak musze gdzieś z nim wyjść i taki stan mi odpowiada. a proline nadal polecam, przeważnie wchodzisz, wybierasz podzespoły i za 10 minut masz wszystko na stole, a w innych sklepach muszą zawsze sprowadzać coś z odległego magazynu.

Po to są konsole że gry na nie są OPTYMALIZOWANE!! I kupisz grę za 4 lata i na konsoli ci pójdzie. Grafika na konsoli jest znacznie wyższa. I jakość jest niedostępna w komputerach. Interfejrs. Np wii sport, kineckt. Jedyne co można zarzucić konsoli to że jest dla głupich. Tzn głupie mało wymagające gry. I dlatego strategie powstają tylko na komputery. Bo po 1 nie ma jak grać. Ale to już od ps4 się zmieni. A ludzie tak mówiący to zazwyczaj niby ci oszczędni. Koszt ps3 800pln. Koszt laptopa 1500pln. Koszt stacji alto lub czegoś podobnego z myszką 100pln. Łączny koszt 2400pln. Ile dałeś za stacjonarkę ?? Policz teraz oszczędność jw. Kazdy monitor 100W Każda pucha minimum 120W. Laptop max 30W!!! Nie chce mi się liczyć bo liczyłem setki razy dla 8h pracy. Sam policz ile siedzisz kw kosztuje ok 67groszy. I czy nie zwróci ci się wydatek na konsolę po 2 latach. ZA SAM PRĄD.

Gość paninairo
jak ktoś lubi ambitniejsze gry, niż walenie po mordach i wyścigi samochodowe, to raczej konsoli niech nie kupuje :D

"ale to chyba trwale integruje laptopa z pokojem, w którym leży." Na tyle trwale ile zajmuje Ci wyjęcie tych kabelków :D

Gość paninairo
do konsoli z księgowego obowiązku dorzuć to, że musisz mieć drogie oryginały, albo przeróbkę gdy konsola ci sięzepsuje po miesiącu. a na PC torrenty.org ...

Gość paninairo
sigh. "ale to chyba trwale integruje laptopa z pokojem, w którym leży." Na tyle trwale ile zajmuje Ci wyjęcie tych kabelków ^^ i wtedy co, miejski lansik na laptop z zepsuta klawiatura i matryca? :D

Obecnie sprzedawane prze ze mnie stare tc4200 ma 5w poboru a laptop ma z 4 lata. Mój obecny x201t i7 itd bierze 13 - 34W. A czy ja nie polecałem proline ?? Ok są tylko ludzie jacyś wszędzie hujowi. Siedzi ich zazwyczaj 4 czy 5 i pierdzą w stołek. Klawiatury nigdzie nie masz na gwarancji Nic nie integruje stacje dokujące są produkowane od 20 lat. Przychodzisz z laptopem łaczysz jeden kabel i gotowe. A obecnie możesz do każdego podpiąć po usb. Jak ci się niby zepsuł monitor w laptopie ?? Nic tam nie ma 2 świetlówki dawniej i inverter. W nowych masz led i ips i nawet inwertera nie masz. Wiec może ci chodzi o mechaniczne to tak tu jest dużo awarii.

Gość gagagagagagaaaaa
Grafika na konsoli jest znacznie wyższa. I jakość jest niedostępna w komputerach. to ja nie chce wiedziec na jakim ty PC pracowales, ze takie bzdety opowiadasz mam xboxa ktory w porownaniu do PC ma gowniana grafike i niech nikt nie mowi ze tak nie jest a tego pana radze nie czytac bo az sie slabo robi

nie wiem, czy jest znacznie wyższa, jak w wieśka 2 na najwyższych parametrach grałam, to nie miałam grafice nic do zarzucenia xF ale przyznaję, że w tym zakresie nie mam porównania i tak konsole to według mnie zło jest :D

Boże człowieku STACJA DOKUJACA KOJARZYSZ ?? Są 2 typy a biznesowe dedykowane do modelu. I musisz złączyć złączem. drugi typowe USB tzn z boku masz skrzynkę z wszystkim podłaczonym monitor, klawiatura drukarki itd. Kładziesz laptopa i podłączasz 1 kabel usb przez który bierze dźwięk itd. Wadą przez USB jest że ci laptopa nie ładuje a w dedykowanej przychodzisz do domu podpinasz do złacza i wszystko jest łacznie z zasilaniem czy automatycznym kopiowaniem danych Są też pół uniwersalne np http://allegro.pl/hp-xb4-notebook-media-docking-stacja-dokujaca-dock-i2576592914.html Gdzie możesz użyć do usb każdego laptopa ale nie masz wówczas wyprowadzenia grafiki i ładowania.

Gość gagagagagagaaaaa
jeszcze dwa miesiace temu mialam komputer zakupiony w 2008 za 2 tys dotychczas wszytsie gry mi dzialaly, od gta IV po miafie 2 i inne crysisy, oczywiscie mialam podlaczony do TV, jakosc zajebista, grafika w gta IV na xboxie to masakra a wszystkie exy do dupy, nic ciekawego, wiec wole PC pc tez ma exy, np STALKER

Gość paninairo
ja tylko w prolone w katowicach bywam i nie mam najmniejszych zastrzeżeń, a wydałem tam już z 10k pln. w laptopach mam straszne problemy z wypalonymi pikselami, a w obecnym mam poziomą kreskę przez całą matrycę. wymiana matrycy droższa niż sprzęt... co do zużycia laptopów, to myślę że ciągną dużo więcej. producenci testują to przy otwartej obudowie, optymalnej temperaturze i wyłączonym chłodzeniu. potem podają że 4w. tak samo jak podają zużycie benzyny w samochodach (robione z górki na pustej autostradzie).

xbox czy xbox 360 z kinektem?? Pewnie masz starego xboxa który ma z 5 lat. Więc nie porównuj grafiki na poziomie 5 lat. To tak jakbyś porównywał ps1 z sonikiem do ps3. Ale jw wszyscy zauważyli konstola = mordobicie albo gry dla kobiet. I np będąc dziewczyną co byś wybrał ?? PC gdzie nie masz nic chyba jakieś simsy i układanki na necie. Czy wi fit za 500pln idzie dostać i masz aerobik itd. Tu jest już kwestia gustu. Ja np konstoli nie potrzebuje bo gram jedynie od 10 lat w starcrafta, wormsy, diablo i tyle.

Gość gagagagagagaaaaa
i kto normalny bedzie lapka podpinal do stacji dokujacej? przeciez w laptopach chodzi o mobilnosc deklu! :O nie polecam tych nowych konsol exow z 10, przejdziesz w dwa miessiace i graj w gowna ze slaba grafa, jedynie w fife sie fajnie gra na koosli, ale co za problem dokupic pad od xboxa do PC?

Gość gagagagagagaaaaa
xbox czy xbox 360 z kinektem?? Pewnie masz starego xboxa który ma z 5 lat. wezcie go wyrzuccie :O masakra skad ty sie wzioles, chyba sie wczoraj urodziles

Gość paninairo
ja też mam x-boxa i właściwie właczam go tylko, żeby pograć w burnouta jak kumple przyjdą. w wieśka wolę PC. starcraft2 itp to nie ma innej możliwości. jak pisałem- mordobicia i wyścigi dobre są na konsolach, reszta- PC.

Gość gagagagagagaaaaa
wziales* jestem dziwwczyna i uwierz mi ze przecietna dziewczyna nie ma czasu na granie w szity na konsoli :) ja gram na PC bo lubie i jetem fanka, ale mam tez cos z chlopaka ;)

"mordobicia i wyścigi dobre są na konsolach" ale chyba tylko te, które nie wychodzą na pc, bo w inne można grać przecież tak jak na konsoli, wystarczy kabel hdmi podłączyć i pad

gaga ty jesteś debilem zabierasz głos nie znasz się typowe gim gówno pewnie. Otóż ja dzień w dzień podróżuje z laptopem i dzień w dzien podpinam go do stacji. Jakbyś miał choć 1% mózgu pomyślał byś co piszesz. Chodzi o mobilność tak?? Czyli przychodzisz do domu i co robisz podpinasz ładowarkę. ile ci to zajmuje 30 sek?? Otóż do stacji dokującej robisz to jedynie kładąc laptopa na docku. Bo zazwyczaj stację dokującą masz zasiloną zasilaczem. Więc o co ci biega ?? Tu masz prosta stację produkowaną jeszcze 5 lat temu http://www.youtube.com/watch?v=tZ-cczYENE4 Teraz są wi fi itd. Ale o czym z tobą dyskutować? Jeszcze mi powiesz że 15 cali jest mobilne. To odpowiedz mi na pytane czemu 12,5 - 13,3 jest najdroższe :) ............ Ciemna masa i 2 metry mułu. A CO DO WYPOWIEDZI WYŻEJ. Przecież wyraźnie mówię że są to mało rozgarnięte gry. Ale od 3 lat można wyraźnie zobaczyć że na pc powstają same ogame, farmwille i inne gry internetowe

Gość paninairo
w ogame to od 3 lat nikt nie gra. a taki wiedźmin 2? najpierw powstał na PC, a na konsole nie dość że po kilku miesiącach, to jeszcze bubel, którego do teraz łatają.