Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bylo regularnego ostrego bicia

Napiszcie cos ciekawego o swoich laniach w dziecinstwie.U nas w domu nie

Polecane posty

ale nie krepowali sie rodzice uzywac pasa.

Gość u mnie w domu nikt nikogo nie
bił. Ani ręką ani pasem :( Nie wyobrażam sobie takiej sytuacji, żeby rodzice podnieśli na nas rękę :(

Gość whedif
i czemu tak nad tym ubolewasz? takie smutne minki. może jeszcze znajdziesz swojego spankera pozdro

Gość a kogoś bito w dzieciństwie
kablem lub zamykano w piwnicy za karę?

Gość co sie przejmujesz...!!!
w Polsce to norma, ze bije sie słabszych u mnie w domu lano czym popadnie, jak matka miała pod ręką pastę do podłogi to też rozwaliła ją kiedyś mojej siostrze na głowie. Ja byłam buta smyczą, kablem, węzem ogrodowym, kopyścią, byłam kopana, popychana, ojciec najbardziej lubił bić z otwartej.

Gość u mnie w domu nikt nikogo nie
ubolewam? Nad wami, że was bito. Że mieliście rodziców, którzy na was wyżywali swoje wychowawcze niepowodzenia. Że wy też będziecie bić swoje dzieci, bo wydaje wam się, że jak się nie leje, to się nie wychowuje. PATOLOGIA!!!

za karę, że tańczyłam na weselu i byłam w centrum uwagi matka zawiozła mnie w nocy do domu a sama wróciła na wesele - miałam 10 lat

Gość whedif
dla mnie posiadanie dziecka zawsze prowadzi do mniejszej lub większej patologii pozdro

jakie błędy wychowawcze? mnie bito dla zasady. Nie mieli ze mną żadnych problemów, byłam cichutka jak myszka, w szkole orłem nie byłam ale nie miałam problemów. Byłam ze strachu przed biciem tak grzeczna, że do dzis nie umiem podejmowac swoich decyzji, w dziecinstwie nie mogłam miec swojego zdania.

mnie ojciec tak napierdalał, że krew leciała. często cała byłam sina. ciekawa jestem tylko dlaczego nauczyciele wych. fiz. nie reagowali :-o a swoich dzieci w życiu bić nie będę.

Gość z takich ciekawszych
to matka mi scinała jak była zła włosy na jeża, czasami ucieła mi tylko grzywkę przy skórze, albo jeden bok mi obcieła a drugi zostawiła żeby jeszcze bardziej mnie ośmieszyc

nauczyciele wolą przymykać oczy:O

Gość 020511111ss
Mnie tez lali, nawet przy rodzinie czy znajomych rodziców dostawalam ''mocne klapsy'', strasznie sie wtedy czulam, jak gówno :O..tak przy wszystkich a tak na serio lanie dostałam dwa razy pierwszy raz gdy mialam 9 lat, za to ze poszlam na dwór wrocilam cala brudna upaprana w błocie zamiast odrabiac prace domową, matka znalazla dwie pały za prak pracy domowej w zeszycie od matematyki. Krzyczala na mnie a potem polozyla silą na tapczanie i biła paskiem ojca ze 2 minuty pamietam jak wtedy ryczałam a ona cala czerwona ze zlosci byla :( drugi raz byl gdy mialam 11 lat, bylam starsza bardziej pyskata jak to dziewczyny w tym wieku czulam sie juz ''doroslo'' mimo ze gówniara byla ze mnie. Bylismy na weselu na wsi, ciotce zginąl portfel ( spali w namiocie ), tylko ja tam bylam wieczorem, rano nie mogli go znalezc i zrzucili na mnie wine, ja niczego nie ukradłam ale nikt mi nie wierzyl, gdy wszyscy sie bawili tym razem ojciec mnie zabrał do domu kuzynki krzyczal zlapal mnie za reke i zaczal walic reką a potem jakims pasem nie wiem co to było od jakiejs maszyby twarde kuzynka weszła nie wiedziala co powiedziec i przestal ja ucieklam z placzem do stodoły zamiast sie bawic siedzialam tam cala noc i ryczalam :( a rano portfel sie znalazl, byl w torbie od namiotu :O Dali mi czekolade na przeprosiny tez mi cos :/

o takiej patologii to ja nie mowie,ale bylo to tak,ze moze w duzej mierze z uwagi na konflikt miedzy soba,srednio panowali nad tym co sie dzieje w domu i ostatecznie siegali po pasa.Moze to kiedys to bylo norma takie zycie,ale mi by sie nie chcialo w takich okolicznosciach miec jakichkolwiek dzieci.Z jednej strony moze przeginajac wlaza na leb a z drugiej siegac po pasa.Jeszcze klapsy mozna zrozumiec.

bo ty też byłaś bita i może jesteś na to wrażliwa? Ja też byłam cała posiniaczona, czasami kulałam, nie chciałam się rozbierać, cicha, zamknieta w sobie, opuszczająca się w nauce i nikt mi nie pomógł.:( Każdy udawał, że wszystko jest ok, bo przecież mojemu tacie panu dyrektorowi przedsiębiorstwa, czy matce urzędniczce nikt nie będzie robił wymówek.:O

Gość o jesssu
Mnie tez matka bila. Kablem od prodiza, skakanka, kapciem, lapka na muchy, paskiem. Bila mnie tez reka po twarzy, wyzywała mnie. Tak reagowała na moj okres buntu, fakt, miła wtedy nie byłam. Ale od tego bicia po glowie/twarzy miałam pozniej taki odruch, ze jak leciała pilka z zaskoczenia, albo ktos nagle podniosł reke to chowałam glowe miedzy rece. Teraz po nastu latach dalej nie znalazłysmy wspolnego jezyka :)

z takich ciekawszych - może. moi starzy też nie byli patologiczni na pierwszy rzut oka. wszytko ładnie pięknie na zewnątrz. ale ja nie byłam cicha. stawiałam się, jak mnie ojciec napierdalał to śmiałam mu się w twarz. w szkole pyskowałam, nie uczyłam się, później ćpałam i piłam. na szczęście wyrosłam :-)

Gość pokolenie komórek
zastanawiam się po co tacy rodzice mieli w ogóle dzieci? Chyba, żeby było na kim odreagowywać niepowodzenia w pracy na przykład. Dobrze, że śliskich kocyków wtedy nie było..

o jesssu - z tą piłką miałam tak samo. bałam się panicznie wych. fiz. przez to. a kabel od prodiża był najgorszy. skórzana smycz też była chujowa

Nie rozumiem kompletnie desperacji bywajacych tu prawikow,ktorzy pisza jacy to sa dobrzy slodcy,jakimi oni cudownymi ojcami by byli.Pachnie to checia produkowania dzieci w dziwnych warunkach w zwiazkach na sile,troche w sposob w jaki ojciec przyczepil sie do mojej matki.Jezeli jest szansa na naprawde niezla rodzine to glupota jest nie skorzystac,ale zeby byc jakims desperatem,co za dziadostwo.

Gość o jesssu
A najgorsze jest to, ze jestem chyba taka sama jak ona. Swoja zlosc najlepiej mi odreagowac wyzwiskami, albo własnie wyzyciem sie na kims. Nie moge nad tym zapanowac, to jest silniejsze ode mnie. Dlatego nie planuje dzieci, nie chce zeby ktos bezbronny, mogacy polegac tylko na mnie własnie przeze mnie cierpial.

i pamietajmy,ze doktorat wkrotce bedzie tym co matura,wiec to niezle wyzwanie wyksztalcenie dziecka,zeby mialo co robic

Gość gfhfgjhfgjghjkk
mam pytanie; jak was lali kablem od prodiża to nie mialyscie dziur i krwi ? bo kable mają takie końcówki do podlączenia / gniazdko

Gość o jesssu
Siniaki mialam tylko, lała mnie tym srodkiem, nie koncówka.

gfhfgjhfgjghjkkv - miałam, miałam. ta końcówka pieprzona to spodnie z materiału przerywała bez problemu i ostro kaleczyła skórę. dziadostwo pieprzone. jest z tego jeden pozytyw - nie tęsknię za dzieciństwem i wcale nie chciałabym cofnąć czasu (jak to część ludzi lubi mówić).

śliskich kocyków może nie było, ale jak tylko skończyłam 3 miesiące matka oddała mnie na tzw. wychowanie do dziadków. Odwiedzała mnie raz na 2 tygodnie, choć miała samochód i 3 km odległości. Niestety mój koszmar się zaczął, gdy po pierwsze babcia zaniemogła a po drugie za chwilę osiągałam wiek, w którym dziecko miało wtedy obowiązek szkolny - czyli 6 lat. Babcia ze względu na zdrowie, nie byłaby w stanie zaporwadzać mnie do szkoły i później odbierać. Dlatego wylądowałam w "domu rodzinnym". Do dziś żałuję, że mnie nie oddała do domu dziecka, albo do adopcji.

Gość Nie wiem co moze byc ciekawego
:P lanie dostawałam dosyć rzadko do 17 roku życia. Dostawałam u siebie w pokoju oparta o biurko, przez co nie mogłam zasłaniać tyłka :/ Dostawałam od matki na goły tyłek. Lanie dostawałam skórzanym pasem ojca, który wcześniej leżał zwinięty w szafce a potem wisiał u mnie w szafie. Z tego co pamiętam to żadnych siniaków nie zostawiał na tyłku, ale zaraz po laniu był widoczny na moim tyłku :P Najgorsze było to, że rozpalał pośladki do granicy wytrzymałości. Ciągnął jak jakiś gorący kawałek metalu przykładany do tyłka. Bolało zawsze...

Gość Tomfiarz
A mnie to wcale nie bili i nawet nie miałem żadnego szlabanu i nie miałam żadnej kary Jestem sobie spoko człowiek i co wy na to?.

Gość gość
jak sie zestarzeją będziecie mogli im napierdalać