Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wieczorna_truskawka

kremy BB

Polecane posty

Gość wieczorna_truskawka

Powiedzcie mi proszę co takiego wyjątkowego jest w tych kremach "BB" ?

Gość ile wziełas
Nic. Kupiłam-badziewie. Klei się dziwnie,i gęba jak dla mnie się za bardzo błyszczy-jakieś rozświetlacze? Mam normalna cere,troche piegów. No,ale one wcale mi nie przeszkadzają. Zatem jak dla mnie-nic specjalnego. Niewiem czy zużyję. Zapach też nie bardzo. Może dla młodej,opalonej,zdrowej cery w celu rozświetlenia. Ja mam 28 lat,i choć zmarszczek nie widzę,może jestem za stara.

Gość wieczorna_truskawka
aha, bo wszedzie je teraz tak zachwalają, nie wiedzialam czy to jest krem do twarzy i fluid w jednym czy co ? Zastanawialam sie czy sobie nie kupic, ale po Twojej wypowiedzi bede sie jeszcze bardziej zastanawiac :P

Gość ale gapa
A ja jestem bardzo zadowolona. Jest swietny, doskonale kryje wszelkie przebarwienia, wyrównuje koloryt skóry i w nia wnika, nie ma efektu maski. Zastępuje krem nawilzajacy i fluid. Mam 40 lat. Moja córka natomiast była średnio zadowolona.

Gość ile wziełas
Tak jak mówie-dla ładnej,młodej i opalonej cery jest ok. Z reszta-producent nie obiecuje mocnego krycia. Problemów z cera nie mam,ale używam fluidu z baza z lirene-wiec może jestem przyzwyczajona do mocnego krycia. Dla mnie odpada,śmierdzi,klei sie i zbyt mocno rozświetla-wyglada jakbym była spocona.

Gość ile wziełas
Tyle opinii,ile ludzi. Ja płaciłam niecałe 15zł w rossmanie. To nie majatek. MYślałam że to coś w stylu bezbarwnego fluidv z avonu. Był nawet ok.

Gość wieczorna_truskawka
czyli używając tego BB nie trzeba już używać zwyklego kremu do twarzy ? Pewnie jakość tych kremów też jest różna, rózne firmy, różne ceny

Gość ale gapa
Jeżeli uzywasz kremu BB nie musisz stosowac wcześniej kremu. Ile wzięłas a o której firmy kremie BB piszesz?

Gość lokojikjmjknjn
to sa kremy tonujace, niby sa super, wspaniale, nawilzaja itp ale to bujda.

Gość ile wziełaś
Z garniera.

Gość ewikkks
To coś z garniera nie ma NIC WSPÓLNEGO z prawdziwymi, azjatyckimi kremami BB. Azjatyckie mają pełno wyciągów roślinnych działających antyoksydacyjnie, przeciwstarzeniowo etc. Garnierowy to sama chemia: http://azjatyckicukier.blogspot.fr/2012/03/o-mojej-antypatii-do-kremu-bee-bee.html "Dlaczego mówię, że krem Garniera nie jest prawdziwym kremem BB? Ponieważ nie ma cech, które oryginalnie rozsławiły ten typ kosmetyku. Po pierwsze, krem BB musi mieć ekstrakty i składniki pielęgnujące - tych krem Garniera ma niesamowicie mało (jeśli w ogóle je ma...). Co więcej, na 5 miejscu w składzie znajduje się Alkohol Denaturat - składnik, który w pierwszych tygodniach używania poprawi stan cery (zwłaszcza u osób borykających się z trądzikiem), ale w dłuższej perspektywie powoduje przyspieszanie procesów starzenia i podrażnienia." http://blogcaskady.blogspot.fr/2012/02/analiza-skladu-bb-krem-od-garniera.html "Takze jak widziecie krem jest bardzooo 'filmotworczy"zalegajacy na skorze , alergiczny dzieki zapachom i konserwantom, nie ma w nim nic naturalnego ,zadnego ekstraktu, olejku...wszystkie skladniki sa otrzymane droga chemiczna.:)garnier tez testuje na zwierzetach:

Gość ewikkks
Jeszcze tu: http://cosrocewokowpadnie.blogspot.fr/2012/05/schrammek-blemish-balm-czyli-krem-od.html "I tu musze powiedziec, ze te wszystkie kremy i to bez wzgledu czy od Garniera, Loreala czy Diora to z bb kremami maja tyle wspolnego, ze tak samo sie nazywaja ale watpie, zeby ktorys dorownal tym azjatyckim. Z prostego powodu. Azjatyckie firmy dopieszczaja formule kremu od 40 lat, wiec nie ma co liczyc, ze te co teraz pojawily sie jak grzyby po deszczu beda w stanie im dorownac. Pewnie na pierwszy rzut oka niby robia to samo. Dzieki silikonom wygladzaja a zawarty w nich pigment sprawia, ze mniej lub lepiej wyrownuja kolor ale cala ta reszta... ta magia... to troche wiecej jak sama nazwa. "