Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kardashia

Dieta własnego pomysłu i cel końca roku...

Polecane posty

Gość kardashia

Zapraszam wszystkie dziewczyny które jeszcze nie zagościły w żadnym temacie :) Byłam kiedyś na diecie własnego pomysłu na której schudłam jakieś 13 kg, jednak potem przestałam się odchudzać i od tamtego czasu minęło już jakieś 3 lata. Oczywiście przez ostatni czas znów mi się przytyło :) dlatego teraz postanowiłam raz na zawsze osiągnąć swój cel! Wypróbowałam już wiele diet i mimo tego,że udało się trochę schudnąć to długo na nich nie pociągnęłam. Powody? Ciągłe jedzenie w kółko tego samego, niektórych rzeczy nie lubiłam, niektóre diety było po prostu trudne w przygotowaniu lub czasochłonne.... No i prędzej czy później i tak je kończyłam. Pewnego dnia po wielu próbach postanowiłam ,że wymyślę "dietę własnego pomysłu" miała polegać ona na tym,że jem 4-5 posiłków dziennie mniej więcej o tych samych porach i ostatni posiłek do godziny 19. Plusami diety było to,że sama ustalałam co będę jadła oczywiście wybierałam z produktów które lubię i które nie są mocno kaloryczne. Dzięki temu,że jadłam 5 posiłków nie chodziłam ciągle głodna tylko,że tak powiem niedosycona a mój organizm zaczął szybciej spalać i potem po ok 2-3 godzinach od posiłku zaczynałam się czuć już głodna. Posiłkiem było np. jakiś owoc, 2 kanapki na waflach ryżowych z plasterkiem szynki , jogurt naturalny,serek wiejski, itp. Jadłam to co lubię jednak łącznie spożywałam może jakieś 700kcal dziennie. Zaczęłam chudnąć, i mimo wszystko była to dieta na której czułam się na prawdę dobrze i na której wytrzymałam bardzo długo. Byłam na niej coś ok 3 miesięcy i pewnie byłabym dalej jednak potem moje lenistwo i kilka imprez rozbestwiło moją dietę :) No ale efekt trzymał się dość długo :) Postanowiłam to powtórzyć,zaczynam od jutra . Będę jadał 5 małych posiłków dziennie o tych samych godzinach. Ćwiczyć nie ćwiczę (wcześniej też nie ćwiczyłam) trochę ruchu mam w pracy i puki jeszcze pogoda dopisze postanowiłam chodzić 4 razy w tygodniu na spacery szybkim marszem z godzinkę będę maszerowała. Moja waga i wzrost na chwilę obecną wynosi 170cm i 80kg wagi. Do zrzucenia mam jakieś 20kg. Mój wskaźnik BMI pokazał,że waga idealna dla mnie to 53-71kg więc tak pomiędzy - 60kg myślę,że będzie ok :) Zapraszam wszystkich którzy chcą się do mnie przyłączyć!!! :)

Gość kardashia
Jutro zapiszę co jadłam przez cały dzień. Za Was też trzymam kciuki ! Obyśmy wytrwali :)

Ja się chętnie też dołączę mój cel 60kg wiec zostało 30 chce to zgubić w 6mies. Jakie mam zasady w diecie??? Napoje : zielona herbata, źioła, woda mineralna, soki świeżo wyciskane ( 1 max 2 szklanki na dzień), nie słodzę nie pije zwykłej herbaty, napojów gazowanych ani soków. Chleb: tylko chrupki graham, nie jem pieczywa jasnego Owoce: jedna porcja dziennie, zbyt dużo cukrów prostych Nabiał: jogurty, maślanki ( bez cukru albo zero % tłuszczu), mleko 0,6% Wędlina: tylko drobiowa np polędwica z indyka. Obiad: tylko na parze pierś z drobiu albo ryba z warzywami. Produkty mączne w ogóle odrzuciłam, nie używam soli przyprawy sama skomponowałam dzięki czemu nie ma w nich soli, nie jem ziemniaków, staram się odżywiać zdrowo Jem bardzo dużo warzyw. Chyba to już wszystko. teraz czas zabrać się za jakieś ćwiczenia