Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość masło z budyniem

jak wymieszac masło z masa budyniowa by nie było grudek ?

Polecane posty

Gość masło z budyniem

mam problem zawsze jak robie ciasto mieszam mase budyniowa z masłem nie wychodzi

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość mamy wc w pralnio-suszarni
to nie rzadne grudki tylko ci się ta masa warzy :-( wszystkie składniki musza mieć te samą temperaturę i nic ci sie nie zwarzy

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość masło z budyniem
dzieki :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość no nie wiem jak to jest
Może odwracasz kolejność? Utrzyj masło z łyżką cukru pudru na puszystą masę, dodawaj po łyżce zimnego budyniu i ucieraj dalej.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość buuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu
albo masz masło niedobre teraz ciężko trafić na masło dobre do utarcia kremów różnego rodzaju :o

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość O co lotto?
Ja od niedawna robię robię ciasta i jeszcze masa budyniowa nie miała grudek.Studze budyn,masło wyciagam z lodówki,żeby nie dodawać bardzo zimnego.Gdy budyn jest zimny kroje masło w kostki dodaje do budyniu.żadnych grudek nie miałam.Na jakimś topiku wyczytalam,że jedna babka robi blenderem jak jej się grudki zrobią.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość wszystko przed tobą
;-) zawsze kiedyś jest ten pierwszy raz...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ło matko co się dzieje
Masło po kawałku dodawać do budyniu to wyjdzie glut. Utrzeć masło i dodawać budyń, nigdy odwrotnie.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość daukszewiczowa
masło wyjmij wcześniej z lodówki nawet kilka godzin przed robieniem kremu. Ugotuj budyń i ostudź. Temperatura masła i budyniu musi byc taka sama. Utrzyj masło i dodawał po łyżce budyń. Na pewno Ci sie uda. Jak budyń gotujesz? taki zwyczajny z torebki?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Jeden błąd co dużo osób popełnia to dodawanie czegoś ciepłego lub letniego takie masy tak samo jak masło powinno być zimne.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość masło z budyniem
dzieki wyszło super

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×