Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nieoczytana i dobrze

jaki jest sens czytania książek ?

Polecane posty

Gość gość
Ja głównie ebooki - zazwyczaj nawet bestsellery trafiam za grosze, przykład z dzisiaj - http://virtualo.pl/ebook/przesilenie-i226046/ O tej książce jedynie słyszałam, a w tym tygodniu powinnam zacząć jej czytanie. Sama jestem ciekawa, bo 2-3 koleżanki chwaliły. Niby klątwy i te klimaty to średnio moja tematyka, ale mimo wszystko - nie mogę się doczekać ;-)

wszystko zależy jakie książki... ja na przykład gardzę beletrystyką... ale książki filozoficzne, biografie, jakieś naukowe, metafizyczne, o kosmosie, encyklopedie, słowniki to jak najbardziej, ale nie k/urwa jakieś harlekiny, romanse czy inne beletrystyczne g/ówna...

Gość kolenka1
Lubię czytać, ale staram się też nie marnotrawić kasy, którą wydałam na kolejne opowieści. Kiedyś oddawałam książki koleżankom, a teraz zastanawiam się nad skupem https://www.skupksiazek.pl/ , znalazłam te stronę kiedyś przypadkiem i uważam, że taka opcja sprzedaży niepotrzebnych książek jest całkiem fajna. Szczególnie, że odzyskam troszkę zainwestowanych pieniędzy.

Gość gość
Bo książki odprężają a Internet i telefon tylko podnoszą ludziom ciśnienie???

Gość gość
Pewnie, że jest sens. Uwielbiam to. Wiem, że nie każdy się do tego nadaje, ale ja wolę czytać, niż oglądać telewizję. Na początku tygodnia zamówiłam nową książkę Grocholi na Livro. W środę przyszła, wczoraj w nocy skończyłam ją czytać. Taka jestem. Jeśli coś jest wciągającego... Kocham książki ;-)

Gość bartek

Czytanie książek, rozwija inteligencję, szczególnie u dzieci ale i dorosłych, uczymy się całe życie, często ludzie mają problem ze skupieniem się czytając papierowe książki, są też e booki ja polecam Arta Tech, świetnie się czyta.

Gość Maksymilian

Ksiązek czytac nie lubie, ale juz w elektronicznej wersji tak, mam czytnik inkBOOK, jest świetny, wygodny, mozna wszedzie schować, polecam

Gość gosc

Poza wszystkimi wymienionymi argumentami, wydaje mi sie, ze ksiazki lubia osoby z bogata wyobraznia. Moj maz ma zainteresowania podobne do moich, ale informacje woli pobierac z magazynow, programow dokumentalnych itd. I ma zerowa wyobraznie do czego czesto sie przyznaje. Czytanie go nudzi bo nie potrafi zatracic sie w ksiazce.

Niestety duzo go przez to omija bo jednak w ksiazkach jest wiecej wiedzy niz w programach dokumentalnych

Gość czytanie w sieci

Mam dla ciebie najlepsze artykuły w sieci czytaj tuta http://nootro.pl/ 

Gość damian

Papierowych ksiazek czytać nie lubię, za to ebooki uwielbiam 🙂 Mam czytnik Inkbook, jest swietny, bardzo wygodny do noszenia, wszedzie mozna zabrac, polecam, 🙂

Gość Maks

Ja nigdy nie lubiłem papierowych ksiązek, czytanie innych dla mnie bylo nudne, szczególnie takie stare, żólte kartki z biblioteki, które miały nie przyjemny zapach starości, bylo to ochydne, mam Inkbooka czytnik do ebooków i jestem zadowolony. Ebooki czyta się łatwiej i przyjemniej.

Gość Anna

Czytanie rozwija kreatywność. Ja żeby więcej czytac kupiłam sobie Inkbooka, bo jednak jest wygodniejszy niż książka i zauważyłam, że moje słownictwo stało się bardziej wyszukane, jestem kreatywniejsza, mam więcej pomysłów, lepiej radzę sobie ze stresem. Poza tym kto czyta ten żyje podwójnie. Cos w tym jest. 

Gość Marcin

Ja również nie lubię papierowych książek, zdecydowanie bardziej idzie mi czytanie ebooków, jesli chodzi o czytnik InkBook to jest naprawdę solidnie wykonany, wiele funkcji , bardzo dobry sposób na nudę, taki inny niż tradycyjne 😉

Gość Konrad

Mam też inkbooka, jest to naprawdę bardzo dobry czytnik

Gość Ali

Normalnie nie wierzę... Pytasz o sens czytania książek? Co z Twoją wyobraźnią? Książki rozwijają, dają nowe spojrzenie na świat, pozwalają przeżywać emocje bohaterów. Nie chodzi czy papierowa, czy elektroniczna książka. Inkbooka, którego tu ludzie chwalą też mam i podzielam ich zdanie, ale papierowe też czytam, tak samo gazety popularno-naukowe. Warto czytać, pamiętajcie! Nie bójmy się tego!

Gość Paula
Dnia 16.08.2019 o 13:00, Gość Ali napisał:

Normalnie nie wierzę... Pytasz o sens czytania książek? Co z Twoją wyobraźnią? Książki rozwijają, dają nowe spojrzenie na świat, pozwalają przeżywać emocje bohaterów. Nie chodzi czy papierowa, czy elektroniczna książka. Inkbooka, którego tu ludzie chwalą też mam i podzielam ich zdanie, ale papierowe też czytam, tak samo gazety popularno-naukowe. Warto czytać, pamiętajcie! Nie bójmy się tego!

Zgadzam się zdecydowanie z tym co napisałaś. Lepszy ebook niż przesiadywanie godzinami przed komputerem czy TV. Mam Lumosa i jest ok 

Gość Paula
Dnia 24.07.2019 o 13:08, Gość Konrad napisał:

Mam też inkbooka, jest to naprawdę bardzo dobry czytnik

Zgadzam się. Firma produkuje bardzo dobre czytniki. Kupiłam w zeszłym miesiącu nowy, a stary wziął mój mąż 🙂

Każdy ten sens znajduje sobie indywidualnie. Dla mnie ma sens ze względu na relaks, pobudzanie wyobraźni, wzbogacanie słownictwa. Mam kilka swoich ukochanych książek i czytaniem staram się teraz "zarazić" moje dzieci. Póki co się udaje, a najczęściej kupuję książki tu https://tantis.pl/