Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciekawosc po prostuuuuu

Ile dajecie na tace w kościele ?

Polecane posty

Gość Księża otrzymują normale
wynagrodzenie i nie płacą podatków od usług takich jak śluby itp , nawet za nauczanie religii w szkołach... a przecież PJ nauczał za darmo...

Gość kkarollina
ja szczerze powiem ze najczęściej to do tacy wrzucam 20 groszy :D ale tez sie mi zdarza ze nie daje nic i wcale nie mam wyrzutów z tego powodu. znam takiego księdza ktory jezt tak pazerny na kase ze jak prowadzi msze to robi przerwę w czasie składki, bierze tace do ręki i zasuwa po ławkach zbierajac kase. Raz taki biedny stary dziadek nie wrzucił mu nic a ten ksiądz mu powiedział że "proszę coś włożyć na składkę", a ten dziadek mówi ze nie ma to ten ksiądz "TO PROSZE POŻYCZYĆ OD SĄSIADA"!!!! paranoja :D

Gość kobieta_ona
polakkkkkkk Śmiech na sali:D jak sie wypowiadają takie osoby jak Ty nie majace nic stycznosci z prawda tylko opierajace sie na domyslach badz klamliwych opiniach innych :D JEDEN COS POWIE A RESZTA POWTARZA:d a skad ty takie informacje bierzesz powiedz:D jakas stycznosc z kosciolem, z ksiedzem, zagladasz mu do kieszeni, robisz mu rozliczenie jakies, w kancelarii pracujesz:D? no pytam:D??

Gość zal mi Polski
a ja to bym chcial benzyne za darmo tankowac.... i co ?

Gość polakkkkkkk
ja niczego od nich nie potrzebuję, niech sobie zarabiają ale od swoich dochodów ODPROWADZAJĄ PODATKI, jak my wszyscy

Gość ziutkaaa
jak nie ma takich przepisow, to nie placa, niech wprowadzi sejm takie przepisy to beda placic pretensje do kogos ze nie placi podatku skoro nie ma takiego obowiazku?

Gość polakkkkkkk
powinni za opłatę np za chrzciny, wystawiać rachunek wiernemu i odprowadzić za to podatek do Urzędu Skarbowego, wszystko

Gość ziutkaaa
hipermarkety zagraniczne tez nie placa w Polsce podatkow

Gość pipipipi
skoro chcesz ochrzcic dziecko to znaczy ze jestes wierzacy i praktykujacy prawda? i ty na kosciol nadajesz????????

Gość ziutkaaa
niech panstwo wprowadzi takie przepisy, pretensje do sejmu i rzadu, przeciez ja nie mowie, ze nie powinni placic, moga placic jak bedzie takie prawo

Gość ziutkaaa
tymczasem dobranoc:)

Gość Noe żył 900 lat
W innych krajach jakoś kościół nie jest społeczeństwu potrzebny, aby mogło normalnie funkcjonować. Tylko polacy potrzebują instytucji wyznaniowej, która im mówi jak mają żyć, co mogą uznać za dobre a co mają uznać za złe, mówi na kogo należy głosować, uzurpuje sobie władzę w polsce i polityczne wpływy oraz kosztuje podatników kilka miliardów rocznie. Nic dziwnego, że inne narody się z nas śmieją nazywając nas "europejskimi talibami".

Gość dlatego nawet 1 zł nie dam
nigdy na KK wolę dać 10 zł żebrakowi na ulicy, albo głodnemu dziecku , które chodzi po domach i zbiera na jedzenie

Gość Czerwona spinka
1zł na dwie osoby.

Gość daukszewiczowa
"24.08.2012] 22:21 [zgłoś do usunięcia] dlatego nawet 1 zł nie dam nigdy na KK wolę dać 10 zł żebrakowi na ulicy, albo głodnemu dziecku , które chodzi po domach i zbiera na jedzenie " a te dzieci dlaczego sa biedne i głodne? bo tatuś pije? no przepraszam, nie uważasz, że to tatuś powinien przestać pić i dać dziecku jeść? żebrakowi mówisz? temu "od ran a na ssaniu"? nie mam zamiaru utrzymywać pijaków. nie masz prawa zaglądać do cudzej kieszeni i decydować na co wyda swoje pieniądze. Jeżeli chcesz oceniać postaraj sie spojrzeć obiektywnie. Bez nieuzasadnionej nienawiści do Kościoła.

Gość daukszewiczowa
"Jaką miarka odmierzysz i Tobie odmierzą" to tak na marginesie

Gość STARE DEWOTY ja też wole
dać głodnemu dziecku niż na KK i nie tylko dzieci pijaków są głodne. Ludzie po dwoje pracują i pieniędzy im brakuje na jedzenie! Nie tylko dzieci pijaków są głodne !!!!!!!

Gość 983jh
a wiecie ilu ludzi jest bezrobotnych i nie może znaleść pracy ? Tylko nie pierdolcie, że są niezaradni i ich dzieci też chodzą głodne Wole dać takim dzieciom, nie na tacę

Gość 983jh
na szczęście coraz mniej jest takich dewotów,bo są starzy i powymierali.

Gość daukszewiczowa
pomyśl co to bedzie jak na świecie zostaną tylko nienawiścią podsyceni ludzie? Co Ty wiesz o Kościele? O działalności Kościoła? Przypuszczam, że nic ale to nie przeszkadza Ci krytykować. Wydawaj swoje pieniądze na co chcesz i pozwól, że ja też będę wydawała na to co uważam za stosowne. Pracuj na sobą bo nienawiść Cię zniszczy.

Gość pipipipi
to zabieraj sie do roboty i w koncu zacznij pomagac tym biednym ludziom a nie tylko gebą potrafisz na Kosciół najezdzac !!!

Gość hahahahahaha!!!
dewoty- i kto tu kogo nienawidzi ? :D:D:D:D:D:D:D:D:D:D

Gość ba...
najwięcej ujadają na kk , ci którzy nigdy nic nie dają , jak zauważyłem z osobistych doświadczeń , albo zagorzali antyklerykalni wyhodowani przez żydokomunę , a teraz Palikmiota i antyklerykalną ferajnę związaną z żydami typu Urban wydatki KK na utrzymanie samych obiektów sakralnych i mieszkalnych to grubo ponad 1 mld. roczie , który zbierają akurat z tac i obrzędów . nie mają aż takich kokosów o co ich oskarżają niechętni i zawistni

Gość Ja daję 2 lub 5 zł
Moi rodzice 10-20 zł

Gość Idź pać dewoto
i nie pisz pod kilkoma nickami :D

Gość kaluggga
nic i nie zamierzam wolę sobie kupić lizaka

Gość agnieszka 456
a ja wolę dać swoim pociechom na lody, niż jakiemuś bogatemu i grubemu klesze