Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość da sie?

Mam do przyszłej soboty 70 zł. poradzcie mi, co zrobic by przeżyć?

Polecane posty

Gość da sie?

Do przyszłej soboty, pozostało mi 70 zł. Jestem po rozwodzie, pracuje, wychowuje trzyletnią córkę. Mieszkamy same. Zarabiam mysle w miare przyzwoicie, bo 2400 mam na reke...plus 400 zl. alimentów na córkę. Opłaty za mieszkanie to łącznie jakies 800 zł. do tego około 100 zł internet i telefon. I oczywiscie życie codzienne... jakis czas temu zapisalam sie na prawo jazdy-koszt 1400 zł. troche odłożyłam na ten cel, reszte ''dobrałam'' z wypłaty i wpłaciłam. Chodze sobie na wymarzony kurs, ale przez te opłaty zostalo mi do przyszlej soboty 70 zl... :/ dobrze ze jestem tu anonimowa, bo wstyd mi ze jako matka zaplacilam prawko, a teraz zostaly mi grosze do zycia... mam troche jedzenia w zapasach, zawsze moge isc pozyczyc od swojej matki, ale ona ma na mnie z górki, uważa ciagle że 'malzenstwo to swietosc'' i mialam sie nie rozwodzic.... co mam gotowac,kupic, aby przeżyć?? poradzcie

Gość Kiloffffffffff
Kasza gryczana, ryż brązowy, makaron pełnoziarnisty, ziemniaki i do tego schabowe, sos pomidorowy z przecieru z mięsem mielonym i oregano, to wychodzi tanio i syci na długo

Gość sfaffsa
pożycz od kogoś stówkę albo dwie i po problemie nie ma za co :classic_cool:

Gość kolo polo dera
ile masz lat??

Sprawdź co masz w domu i gotuj z tego, kupuj tylko pieczywo, tyle ile zjecie...pokombinuj troche :) wproś sie do kogoś na niedzielny obiad, jedź w gości...;) zresztą 70 zł to znowu nie tak mało, mozna sporo naleśnkiów, pierogów i innych takich za to zrobić.

Gość pierwsze urodziłam w wieku 22
cieszę się,ze robisz coś dla siebie poza tym,ze jesteś mamą;) fajnie,że poszłaś na kurs

Gość sialalalala i bum
a po co ci prawo jazdy? masz samochod? bo jak nie to teraz tylko zmarnowane pieniadze

Wcale nieprawda :) zawsze dobrze mieć prawko i dobrze ze sie zapisałaś skoro masz kasę i możliwość żeby na taki kurs chodzić :) samochód potem możesz kupić bardzo szybko, gorzej z kursem jesli ktoś go nie ma :) zawsze to krok do przodu i jakieś osiągnięcie życiowe :)

Gość sialalalala i bum
chyba raczej nie ma kasy skoro jeczy ze do przyszlej soboty zostalo jej 70 zl :o

na pewno masz jakies suche zapasy i moze cos zamrozonego?jakies przetwory? sprobuj ukrecic cos z tego:)

Ma skoro zapłaciła :) chociaż pewnie lepiej było zapłacić na dwie raty, wtedy wydatek rozlożyłby sie na 2 miesiące.

Gość smigła
to całkiem sporo. zrobić ruskie pierogi. makaron z sosem. mielone, makaron z serem. naleśniki, krokiety.

makaron ze szpinakiem,serem czy sosem bolońskim,naleśniki,pierogi,ziemniaki i jajko sadzone,brokuły,marchew,kalafior,placki z cukini(pyszne i proste,,identyczny przepis jak na placki ziemniaczane ,tylko zamieniasz składnik na cukinie,smakują z keczupem)no i placki ziemniaczane...kopytka,kluski,dużo surówek z młodej białej kapusty...tanio i bardzo smacznie