Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość drugie zycie

Jak wygląda proces zmiany nazwiska ?

Polecane posty

Gość drugie zycie

Czy ktoś móglby mi opowiedzieć jak to wyglada ? Zwlaszcza prosiłabym, o odpowiedz na pytania: - czy to musi się odbyc w mieście, w ktorym sie urodziło ? - czy mozna to zrobic bez zgody wspolmalzonka ? - czy wspolmałzonek musi sie o tym nie dowiedziec czy zostanie jakos powiadomiony ? - jakie mozna podac powody, zeby zostało zaakceptowane ? -czy to jest jakaś sprawa sadowa oficjalna czy zalatwiane jest po cichu (glupio brzmi, ale rozumiecie o co mi chodzi)

Gość drugie zycie
nikt nie pomoże ?

Gość Prawnik może odpowiedzieć
Człowiek o zdrowych zmysłach nie zadaje takich pytań na tak kiepskim forum jak jest kafeteria.Puknij się w głowę czlowieku! Od tego są prawnicy którzy mają rozeznie w tych sprawach a nie maloletnia mlodzież która pisze na tym forum o samych pierdołach!

Gość tgretgrgy
rozwiedz sie zamiast zmianiac nazwisko po cichu zeby maz nie wiedzial.

Gość drugie zycie
Widzialam tu wiele sensownych odpowiedzi na takie tematy, z tego co zauwazylam piszą tutaj rozni ludzi na forach prawnych znalazłam informacje tylko o zmianie nazwiska w przypadkach kiedy jest obrazliwe, po rozwodzie, kiedy źle sie kojarzy uważam ze moje pytanie jest glupie i nie bedzie potraktowane zbyt powaznie na forum prawnym

Gość drugie zycie
czy mozna sie rozwiesc zaocznie bez podawania adresu zamieszkania ?