Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Trochę się roztyłam

Ile kilogramów straciłyście po porodzie?

Polecane posty

Gość Trochę się roztyłam

W sensie zaraz po. I czy to że dużo się przytyło może znaczyć że i dużo się straci?

To że dużo się przytyło wcale nie znaczy, że się dużo straci. Często bywa odwrotnie. Moja koleżanka bardzo szczupła przytyła 25 kg i pomimo tego iż dbała bardzo o siebie po porodzie w sensie, że trzymała dietę, ćwiczyła to już do dawnej figury nie wróciła ( przez 3 lata ), ale nadal wygląda atrakcyjnie, choć bardziej okrągło i uważam że lepiej niż wcześniej. Ja natomiast do tych mega szczupłych nigdy się nie zaliczałam. W pierwszej ciąży przytyłam tylko 9 kg ( córka 3620 g), a tuż po porodzie jak się w domu zważyłam po przyjściu ze szpitala miałam 13 kg na minusie :) Teraz jestem w 39 tc i jak narazie mam 7 kg na plusie, a dziecko 2 tygodnie temu na USG miało 3570 g.

Gość TO nic nie znaczy...
W ciąży przytyłam 9 kg, z czego w szpitalu zostawiłam 4. Byłam tam całe dwie doby, więc myslę, że nieżle. Jakieś 6-7 miesięcy po porodzie ważyłam już 10 kg mniej niż przed ciążą. Teraz mija rok od porodu a ja wciąż na minusie 10 kg.

Gość a ja znowu:
w pierwszej ciąży przybyło mi prawie 20 kg gdy wróciłam do domu 4 dni po porodzie było8 kg mniej 3 miesiące po porodzie pozbyłam się wszystkich kilogramów ciążowych;) po drugiej ciąży już nie pamiętam jak było, ale przybyło mi jakieś 12 kg w 3 ciąży przybyło mi 14,5 kg 8 tygodni po porodzie ważyłam tyle co przed ciążą ale ja zawsze byłam szczupła i nigdy nie miałam problemów z wagą;)

Gość Trochę się roztyłam
Zazdroszczę Wam - ja w porę się nie opamiętałam i mam za swoje, mam tylko nadzieję że szybko będę w stanie iść ćwiczyć żeby chociaż trochę poprawić figurę:)

Gość ijkhh
w ciazy przytylam 10kg. Teraz jestem 6tyg. po porodzie i waze 5kg mniej niz przed ciaza - nie karmie piersia, nie jestem na diecie i nie cwicze.

Gość nietonieto
W ciazy przytylam 12 kg.... Dzien po porodzia mialam tylko +4 :)

Gość Mamusia_Olusia
W ciąży przytyłam 13kg. Gdy wróciałam ze szpitala straciłam 9kg. Zostało mi 4kg które w miesiąc zniknęły same:)

Gość Tysiąc i jeden temat at
A ja przytyłam ok 19kg..!! jestem w 3msc po porodzie zgubiłam wszystko-bez żadnego odchudzania..miałam tylko dietę przy karmieniu piersią i tyle;) Waże dokłądnie tyle ile przed ciążą (no może 1kg więcej-ale przez to ,że znów jem wszystko:D )

Gość wwwwwwwwwwwwwwzzzzz
dziwnyym przypadkiem jest moja szwagierka, w ciazy schudla miala tylko brzuszek, zarapo ciazy wygladala jak laska , a za pol roku wygladala znowu jak slonica:(

Gość szafirek....
przytyłam 24 kg (sic!), po wyjściu ze szpitala było -6, 2 miesiące po -16, teraz ponad 4 miesiące po - 19. te ostatnie 5kg idzie mi najtrudniej zrzucić. ale teraz jestem na diecie i duzo się ruszam

Gość figiel000000000000000
przytyłam 17 kg po wyjściu ze szpitala miałam o 5 kg mniej niż przed porodem miesiąc po porodzie o 10 kg mniej niż przed porodem

Gość Zamiast
W ciąży przytyłam ok 13 kg. Ze szpitala wracałam lżejsza o 8 a do wagi wyjściowej wróciłam w ciągu miesiąca. Normalnie noszę ciuchy sprzed ciąży.

Gość krooopeczczka
przytyłam 16 kg zaraz po porodzie w szpitalu zostawiłam 10 kg. A w ciągu ok 4 tyg doszłam do dawnej wagi a tej chwili (7 mcy po porodzie ) waze mniej niz przed ciążą. :) a to wszystko dzieki mojemu synusiowi bo tyle roboty przy nim:) więc jest OK:)

Gość krooopeczczka
Przytyłam 16 kg . W szpitalu zostawiłam jakieś 10kg. W ciągu 4 tyg doszłam do wagi sprzed ciąży. Dzisiaj (7 mcy po porodzie) waze mniej niz przed ciążą a to wszystko dzięki mojemu synusiowi bo tyle przy nim roboty:) więc jest OK:)

Gość małgosia/26l
jak zachodziłam w ciążę ważyłam 45, w dniu porodu - 62, w 5 dobie po - 52, w ciągu kolejnych 3 dni - 48. Dziś 2 tyg po porodzie - 47.

Gość w tym wieku to nie pamietam
Przed porodem wazylam 66 kg, 10 dni po porodzie 53 i tak sie trzyma juz 4 lata, zostalo mi jeszcze 5 do zrzucenia, ale mam to gdzies, wygladam o wiele lepiejj z tym dodatkiem.

Gość gość
Mam 20 lat, termin na za tydzień, w ciąży przybrałam w sumie 10-12 kg: zaczynałam z 62-64, a teraz mam 74. Przy wzroście 170 cm i bez obrzęków wszyscy mówią, że wyglądam na 6-7 miesiąc, ale ja czuję się jak waleń błękitny. Chciałabym zejść przynajmniej do tych 62 kg do połowy stycznia, bo z mężem chcieliśmy iść na studniówkę do niego do szkoły, ale z obwiśniętym brzuszkiem wolałabym się nie pokazywać ;) Dodam, że nigdy nie byłam chuda, tylko szczupła. Mam budowę ciała o szerokich ramionach i wąskich biodrach, więc tłuszczyk nie uzbierał się w pośladkach i w pasie. Odżywiam się zdrowo- bez smażonych rzeczy, wyłącznie duszone mięso, bez słonych przekąsek, bez ziemniaków, śmietanę zastępuję zawsze jogurtem naturalnym, jem niewiele słodyczy. Mam też potworne kompleksy dotyczące mojej wagi z okresu gimnazjum. Myślicie, że te 12 kg (poród + "zapasik") w miesiąc da się zrzucić? Jeśli wyjdę ze szpitala i będę miała jeszcze 7 kg na plusie to chyba się zapłaczę.

Gość gość
Po porodzie stracilam 27 a przytylam 25... Karmilam tylko kilka tyg

Przy ciąży przytyłam ok 7 kg. Po porodzie straciłam 20 w bardzo krótkim czasie. Po tygodniu jakoś jechałam na kontrolę do poradni diabetologicznej i jak mnie ważono to już 15 kg mniej miałam. Pewnie to sama woda ze mnie zeszła, bo w ciąży przy cukrzycy ciążowej 6 litrową butlę potrafiłam w jeden dzień wypić ;)

Gość gość
W ciąży przytyłam 18 kg. Bezpośrednio po porodzie straciłam 4.5 kg.

Gość bella  86
W ciąży przytyłam około 6kg. Do swojej wagi wróciłam dość szybko.

Gość gość
A ja w ciąży przytylam 16 kg, po wyjściu z szpitala wazylam 5 kg mniej, po tyg. kolejne 5, po miesiącu wrocilam do wagi sprzed ciąży, a po pol roku karmienia piersią stracilam na wadze jeszcze 10 kg. Czyli w sumie od porodu przez 6 mcy spadlo mi 25 kg.

Gość gość
przytylam malo schudlam za duzo mam 40kg kilka lat po porodzie a nie moge przytyc jem niby normalnie jakies witaminy specyfiki na apetyt a waga nie chce isc do gory

Gość gość
Przytylam 20 kg. Tydzien po porodzie bylo -12 kg - tyle mialam tez wody... Potem w ciagu kilku msc stracilam reszte i jeszcze 5 kg poszlo.

Gość gość
Przybyło mi 22kg. Trzy dni po porodzie -9kg. Teraz jestem już 5 miesięcy po i zostało mi jeszcze 4kg do stanu wyjściowego. Nie mam diety a ruch umiarkowany, tyle co przy dziecku. Karmię piersią.