Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

też mama

ciąża 7 tc,plamienie

Polecane posty

Dobry wieczór,potrzebuję pomocy,jestem w 7tc wczoraj zauważyłam krew na bieliźnie,pojechałam do szpitala,ale z racji tego,że mieszkam za granicą procedury prowadzenia ciąży są zupełnie inne. W szpitalu zrobiono mi test z moczu,pierwszy wyszedł negatywny podobno,a drugi lekka jasna druga kreska,usg nie wykonano,ze względu na zbyt wczesną ciążę,dla nich ciąza do 12tc,bo nic.Zrobiono mi betahcg i wyszło 750,z tego co zrozumiałam to chyba zbyt mało na 7tc,odesłali mnie do domu i mam czekać do wtorku na ponowne badanie bety. Dzisiaj boli mnie podbrzusze,zrobiłam 2 testy z moczu-są pozytywne,ale pojawiły się plamiena jasna różowa krew,leże,biore nospe i jestem załamana,czy to koniec?Chcę wierzyć,że nie...

nie wiem tez jak to tu jest bo poczatkujaca jestem ale slyszalam ze jest cos taiego jak early pregnancy unit cos taiego i oni sie zajmuja ponoc ciazami ktore nie ukonczyly 12 tyg a sa jakies problemy

Gość Zygmuntka78
mozna tez do polskiego ginekologa lub polskiej kliniki i oni daja luteine na podtrzymanie

Mieszakam w Irlandii,byłam na tym odziale w nocy,ale usg nie chcieli mi zrobić,bo stwierdzil,że to za wczesna ciąża:(

no to tak jak u nas w uk...moze poszukaj jakies polskiej kliniki lub lekarza oni dadza ci cos na podtrzymanie bedzie dobrze nie martw sie

mam duphaston,kiedys go brałam ,polski ginekolog daleko od mojego miasta,wiecie czy ten poziom beta hcg jest dobry czy zły?

mi sie wydaje ze dobry tutaj masz wyznaczniki Beta HCG: kobiety nie będące w ciąży: < 5,0 mIU/ml 3 - 4 tydzień: 9 - 130 mIU/ml 4 - 5 tydzień: 75 - 2 600 mIU/ml 5 - 6 tydzień: 850 - 20 800 mIU/ml 6 - 7 tydzień: 4 000 - 100 200 mIU/ml 7 - 12 tydzień: 11 500 - 289 000 mIU/ml

no właśnie ,tego się boję,że ciąża obumarła ,dlatego tak bardzo chciałam mieć wykonane usg:(

Gość jaaaaaaaaaaaaaa0
to jasno czerwone plamienie jest niepokojące, jeżeli było by to plamienie implantacyjne to by było ciemne, brunatne. a ta krew ma taki żywy kolor? ja swoją ciążę straciłam w 8 tyg. miałam własnie takie jasno czerwone plamienie a później już dostałam krwawienie jak na okres :(

plamienie różowe,nie czerwone,cały czas się łudzę,może niepotrzebnie,że będzie dobrze...

jaaaaaaaaaaO jakie jest postepowanie przy poronieniu?zabieg,czy samoistne oczyszczanie macicy?

Gość jaaaaaaaaaaaaaa0
to zalezy, ja poroniłam 2 razy i za kazdym razem miałam łyżeczkowanie :( pierwszy raz ciąża obumarła na etapie 5-6 tydz a poroniłam w 8 tyg. jak pojechałam do szpitala to już miałam poronienie w toku, wzię=eli mnie na zabieg. pewnie gdybym się nie zgodziła to oczyściłabym się sama a do ginekologa poszłabym na kontrolę po tyg. by sprawdzić czy wszystko ok. przy 2 poronieniu podejrzewali ciążę pozamaciczną, leżałam ponad tydzień w szpitalu aż w końcu stwierdzili, że ciąża jest w macicy ale się nie rozwija. nie miałam zadnego krwawienia, beta utrzymywała się na tym samym poziomie ( ok. 450) - rozpoznanie : poronienie zatrzymane. więc znów łyżeczkowanie :(

Gość mam dzieci z podobną
niestety, może to być poronienie, choć nie musi kurcze, dobrze by było, żebyś jednak poszła do normalnego lekarza co do bety, niby niska, ale z drugiej strony zapłodnienie mogło nastąpić później - przykład mojej przyjaciółki - niska beta, zmartwienie, że coś nie tak, a okazało się, że zaszła w ciąże niewiele przed teoretycznym okresem.

Gość a ja ter
ja tez miałam problem w ciązy taki jak ty,mieszkam w uk i miałam takie plamienia w 7 tyg ciązy poszłam do gp i odrazu zadzwoniła do szpitala i umówił mnie na usg,niestety tam nie mieli dobrych wiesci!!ciąża obumarła:(juz w 5 tyg,za drugim razem jak zaszłam w ciążę miałam podobne objawy do tych wczesniejszych oprócz plamienia oczywiscie,poszłam do gp powiedziałam ze sie bardzo niepokoje gdyz pierwsza ciąże straciłam ,i znowu skierował mnie na usg bez zadnego proszenia,był to 6 tydz,na tym mieli dla mnie najwspanialsza wiadomosc na ziemi,dzis jestem w 32 tyg:)trzymaj sie ,spróbuj isc do lekarza i wypros usg

Gość iiiiiiiiiiiiiiiiiioooooooooooo
autorko nie ma co się nakręcać, to tylko może zaszkodzić. czekaj cierpliwie do 1 usg, nic innego ci nie pozostało

do ja te ,miałaś zabieg jak dowiedziałaś się,że ciąża obumarła,powoli dochodzi do mnie ,ze to koniec,dalej mam plamienia z krwią więc nie ma co się łudzić:(

Gość Nnie denerwują
To nie musi być koniec. Ja miałam plamienia przed 2 tygodnie i cały czas leżałam i brałam 3 razy dziennie duphaston (mieszkam w Austrii) ale tu od razu lekarze reagują. Bierz magnez z saszetkach bądź musujących tabletkach i leż! PIj chłodne napoje a prysznic w chłodnej wodzie.

Gość Nnie denerwują
Dodam że moje zaczęły się właśnie w 7 t.c a duphaston zakończyłam brać w 15 t.c. Leżałam do 12 tygodnia ciąży.