Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Koleiddm

Pytania odnosnie wspólnych sprzętów na stancji. POMOCY.

Polecane posty

Gość Koleiddm

Do października jeszcze zostalo troche czasu ale jesli trzeba by cos kupić to można by teraz poszukać promocji... I tak sie zastanawiam co zrobic jesli chodzi na przyklad o odkurzacz.... Ide na 1 rok studiów, zamieszkam w domu jednorodzinnym, drugiej współlokatorki jeszcze nie ma czyli bede wynajmować z kims kogo nie znam. W pokoju są panele i dywan i zastanawiam sie co zrobic z odkurzaczem bo właściciel nic nie wspominał wiec chyba nie bedzie można od niego pożyczyć.. Jak to u was bylo? Bo nie ma przeciez sensu zeby kazdy przywoził własny.... No i jest jedno biurko a ja mam daleko do Warszawy i byloby ciezko przywieźć mi drugie. Co z innymi WSPÓLNIE UŻYWANYMI sprzętami np suszarką na ubrania, żelazkiem, czajnikiem itd. Przeciez glupio jakby w kuchni bylo 4 czajniki a tez ciezko jakos tak sie podzielić zeby kazdy wydał mniej wiecej tyle kasy.... Bo jedna osoba chce kupić czajnik jak najtańszy a inna taki za 200zl....

Gość moja tesciowa
wynajmuje mieszkanie 4 pokojowe - jest tam pralka, odkurzacz, lodówka, mikrofalówka, czajnik, a jeśli cos dodatkowo ktoś chce mieć musi mieć swoje:)

Gość Koleiddm
Niby można sie dogadac gdy juz bedzie drugi współlokator ze np ja przywoze czajnik a Ty suszarke na ubrania ale juz z odkurzaczem ciężej bo przecież to juz większy wydatek....

Gość Zazani
Ale masz problem. U nas w mieszkaniu jest jedna suszarka na pranie, jeden czajnik, jeden odkurzacz, jedno żelazko i nawet jedna suszarka do włosów. Każdy przywiózł coś i na prawdę nie ma problemów z ich użytkowaniem. Jeszcze się nie zdarzyło, żeby 4 osoby na raz chciały odkurzać.