Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość beyourself

ANTYKONCEPCJA

Polecane posty

Gość beyourself

Witam kobietki, mam 17lat. Od 20sierpnia (1dzień okresu) zaczęłam brać tabletki YASMINELLE. Słyszałam o nich wiele, aczkolwiek jak chyba każda dziewczyna w tym wieku, ma wątpliwości. Czytałam, że są bardzo dobre itd, jak się je stosuje prawidłowo tak, jak należy. A więc jestem już po tym tygodniu stosowania, wczoraj pierwszy raz od czasu okresu współżyłam z moim partnerem. Ale mimo tego i tak jesteśmy w stresie.

Gość beyourself
Dodam, iż tabletki nie zostały zapisane przez ginekologa...

Gość anielka233
A powinny. Tabletki muszą być dobrane indywidualnie by nie pojawiły się skutki uboczne, a po ich odstawieniu nawet zaburzenia hormonalne. Proponuję udać się do lekarza. Ja np w ogóle nie mogę przyjmować hormonów i stosujemy prezerwatwy i mikroskop owulacyjny.

Tabletki powinny być przepisane przez ginekologa. Ja brałam yasminelle i byłam z nich zadowolona,ale postanowiłam przejść na daylette (plus bo jest tańsza) no i nie musiałam jej zmieniać bo okazała się dobrym wyborem i też jestem z niej zadowolona. Jeżeli bierze się tabletki anty zgodnie z zaleceniem lekarza oraz jak jest w ulotce nie musisz stosować dodatkowego zabezpieczenia. Lepiej idź do ginekologa i on Ci wszystko powie, to nic nie kosztuje; )

ja czekałam do końca pierwszego opakowania, dopiero przy drugim nie stosowałam dodatkowego zabezpieczenia, ale może nie doczytałam, że nie trzeba, nie pamiętam, dawno to było