Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Boję.się

Trochę głupie pytanie, ale dla mnie bardzo ważne...

Polecane posty

Gość Boję.się

Szukam potwierdzenia i uspokojenia, chociaż to, co teraz napisze wydaje się... głupie. Jestem w 40 tc. W celu przyspieszenia porodu chcieliśmy się z mężem poprzytulać. Z racji tego, że mam niedoleczone zapalenie skończyło się to na pieszczotrach. Mąż dłonią dość mocno naciskał mi łechtaczkę i całą drugą dłoń miał na wzgórku łonowym. To miejsce dociskał do łóżka z dość dużą siłą. Teraz zastanawiam się. Czy przez takie dociskanie wzgórka łonowego - aż do linii owłosienia, możliwe jest wyrządzenie krzywdy dziecku? Przecież ono ma tam główkę. Ale chyba ta główka jest chroniona przez kość łonową, prawda? Czy możliwe jest odczuwanie ruchów dziecka za wzgórkiem łonowym? Wydaje mi się teraz, że mój synek dokładnie tam się teraz rusza i strasznie się obawiam czy nie zrobiłam mu krzywdy. Mąż dłonią dociskał tylko do linii owłosienia łonowego.

Gość czekajac na rozum
mnie lekarz na ostatnim usg baaardzo mocno dociskal te okolice bo chcial zobaczyc glowke z innej strony i ciagle mowil "obroc sie no obroc" wiec zakladam ze takie cos krzywdy nie wyrzadzi;)

Gość asanakas
nie boj sie wszystko dobrze, to chyba twoeje pierwsze dziecko...

Gość pimpka
wydaje mi się ze to raczej nie możliwe zeby coś sie stał o malutkiemu. Spokojnie wyluzuj wszystko bedzie ok. Ja jak bylam w ciąży też o wszystko się bałam i mialam nieraz takie głupie obawy- nie potrzebnie.

Gość Boję.się
Dzięki, tak, to pierwsze dziecko i stąd taka hmmm... panika. Nie pomyslałam, tzn pomyślałąm, ale dopiero po fakcie. Ale wzgórek łonowy dociskał ten lekarz, tak?

Gość Boję.się
Podnoszę...