Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kasia JCZ

siemię lniane na poprawienie stanu cery

Polecane posty

Gość Kasia JCZ

Piję ten trunek od paru dni. Mam pytanie. Siemię kupiłam w ziarnach (nie mielone). Pani w zielarni powiedziała, że wystarczy 2 łyżeczki ziaren zalać wrzątkiem, odczekać i można pić? Ale czy wystarczy wypić sam płyn, czy powinno się też zjeść zmoczone ziarna? ;)

Gość Kasia JCZ
UP, ma ktoś jakieś doświadczenia?

Gość A to chyba nie jest
Siemie lniane jest cudownym lekiem na cały ukłąd pokarmowy,parzy sie go w ilosci jednej łyzki stołowej na szklanke wody doprowdza do wrzenia i gotuje przez 15 minut,a na skóre stosuje sie maseczki z siemia lnianego

Gość hhlkkljlkjg
NIe trzeba zjada zairen. Siemie lniane w ziarenkach jest bardziej wartosciowe od tego mielonego bo to mielone jest pozbawione kwasów omega.

Gość ochhhhhhhhhh,,,,,,,,,,,,,,,,,
jak będziesz zjadać ziarna to będą czyścić się również jelita bo ziarna działają jak szczotka

Gość margarettkaa___
NIE TRZEBA ALE MOŻNA.

Gość A to chyba nie jest
Mozna byle z ostozna:D

Gość Kasia JCZ
a jeszcze jedno... na opakowaniu pisze, aby wrzątkiem zalać całe ziarna... niektórzy jednak twierdzą, że lepiej je zmielić. Jak to jest? Co przynosi lepsze efekty? :)

Gość A to chyba nie jest
Czy zmielone czy całe ciagle sa to te same ziarna lnu,wiec nie pytaj bo to jest to samo,tu masz rozdrobnione a tam w całosci ale jak zaparzasz to bez naczenia zalewa sie zimna wodą i doprowadza pomału do wrzenia ,pozniej sie gotuje ok 15 min i tyle

Gość margarettkaa___
tzn jak gotujecie ziarna na gazie w garnku? ja tam po prostu zalewam wrzątkiem i odstawiam na 15 min pod przykryciem ;)

Gość ddddw34r532wf
Wystarczy zalać wrzątkiem. Wcale nie trzeba gotować. Podobno najlepiej mielić ziarna na świeżo. Ale ja nie widziałam różnicy czy to były całe ziarna, mielone, czy mielone przeze mnie. Zauważyłam natomiast, że nie każde siemię na mnie działa (zależy od firmy). Kiedyś siemieniem też leczyło się płuca.

Gość dwefcweffrw
Podobno w kupnym milonym siemienu nie ma tylu włądciwosci co w zaorenakch, sa pozbawione kwasów omega, dlatego lepiej mielic samemu.

Gość 1111fff
Niby jak mielenie miałoby usuwać kwasy omega? Różnica jest taka, że po otworzeniu szybciej niektóre składniki wyparowują. Siemię po otworzeniu trzyma się max 3 miesiące (jeśli dobrze pamiętam).

Gość dwefcweffrw
Nieeee usuwa ale siemie laniane jest pozbawione tych kwasów po zmieleniu, bo siemie takie kwasy zawiera !!!

Gość drtg4ewrt4fe
No to jednak w jakiś magiczny sposób usuwa...

Gość dwefcweffrw
skąd kurna usuwa ??? weź wyrqażaj się jakoś jaśniej ! Piszesz tak jakby siemie lnaiane usuwało kwasy z organimzu. siemie lniane ponoc już po 3 godzinach od zmielenia traci ponad połowe swojej wartości. Dlatego kupujemy całe, i sami mielimy przed spożyciem - zwykłym młynkiem do mielenia kawy. kumasz patafianku ?

Gość fcgfdhfdfd
A to chyba nie jest Czy zmielone czy całe ciagle sa to te same ziarna lnu,wiec nie pytaj bo to jest to samo,tu masz rozdrobnione a tam w całosci ale jak zaparzasz to bez naczenia zalewa sie zimna wodą i doprowadza pomału do wrzenia ,pozniej sie gotuje ok 15 min i tyle głupoty piszesz, jesli nie zmielisz, wydalisz te ziarna w całości więc równie dobrze możesz ich nie zjadać.

Gość A to chyba nie jest
Ty głupoty gadasz,bo napisałes nie na temat fcgfdhfdfd

Gość fcgfdhfdfd
akurat na temat, bo te kwasy są w ziarenku i połykając całe ziarna wydalasz je, więc po kiego grzyba je zjadać w takim razie :o

Gość A to chyba nie jest
Ty nawet jestes w stanie sie kłucic nie n temat,a kto mówi o zhjadaniu siemia????hmmmmmmmmm,zupełny brak rozumu

Gość fcgfdhfdfd
17:38 [zgłoś do usunięcia] Kasia JCZ a jeszcze jedno... na opakowaniu pisze, aby wrzątkiem zalać całe ziarna... niektórzy jednak twierdzą, że lepiej je zmielić. Jak to jest? Co przynosi lepsze efekty? :o

Gość A to chyba nie jest
Ja juz napisałem co przynosi efekty,ale nie umiesz widocznie czytać:)hehe

Gość fcgfdhfdfd
tak i popisałeś się również swoim rozumem :D

Gość A to chyba nie jest
Ja nie musiałem sie popisywac niczym za To Ty rozumu wogóle nie masz,zeby nie zrozumiec tresci????fcgfdhfdfd

Gość fcgfdhfdfd
nie rób już z siebie idioty, bo logicznego myślenia to ty nie masz za grosz. idź i stosuj te swoje metody jak ci sie żywnie podoba, a i do słownika też zajrzyj ;) 👄

Gość A to chyba nie jest
No ale to przeciez Ty jestes idiota fcgfdhfdfd,bo czytasz i nie rozumiesz,wiec jak to jest????powiedz prosze,zawsze idiota mówi ze inni sa idiotami,

Gość A to chyba nie jest
Aha i w słowniku mammy opisane rózne metody leczenia,no tez dobre dobre,i nawet nie wiesz gdzie czego szukac,mylisz słownik ze zdrowie,wow toz ty prawdziwy idiota,nie jakis tam pastowany czy podrabiany ale sam orginalik,mmmmmmm

Gość fcgfdhfdfd
hahaha no to teraz się chłopie pogrążyłeś, tobie nawet trzeba uzmysławiać, że ortografie znajdziesz w słowniku buahaha :D:D

Gość wow nawet
Tak jasne chłopie fcgfdhfdfd,Jestes na forum zdrowie i uroda baranie,znowu bładziszi pleciesz bzdury:D hehehehe

Gość wow nawet
A Ty myslałes ze to forum o ortografi???? hehehehehehe dobre ,bardzo dobre:D