Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość agataconogazamiata

Zatrzymanie wody

Polecane posty

Gość agataconogazamiata

Z powodu zatrzymania okresu ginekolog przepisał mi tabletki antykoncepcyjne. Biorę je już 7 dzień, tylko nieco inaczej: pierwsze trzy dni po jednej, następne trzy dni po dwie na dzień i kolejne trzy dni po trzy. Ponoć to ma pomóc, po tych 9 dniach ma mi wrócić okres, a potem mam brac te tabletki jeszcze normalnie po jednej na dzień przez 2 miesiące (czyli 2 opakowania). Mam 17 lat i tydzień temu ważyłam 46.5kg, jestem niska - 161... a teraz przytyłam o cały kilogram. W CIĄGU TYGODNIA! Soli unikam jak mogę, pilnuję "normalnej diety". Sama wcześniej bałam się, że przytyję, dlatego liczyłam kalorie, i co? przez ten tydzień jadłam 1800kcal. Czyli normalnie. (Przed braniem, też jadłam około 1800) Nawet mam wrażenie, że po tych tabletkach nie chce mi się jeść. mam microgynon. No ale główne pytanie, o co tutaj chodzi? czy ta woda mi jakoś zejdzie? wątpię, żebym przytyła od jedzenia...

na pewno zejdzie po odstawieniu tabletek. być może w czasie przerwy. ja w pierwszym naturalnym cyklu po odstawieniu tabletek miałam takie parcie na pęcherz, że nie wytrzymywałam jednych wykładów bez wyjścia do toalety ;) a jak było jak brałam tabletki nie pamiętam... Kup sobie herbatę z dzikiej róży, ona pomaga pozbyć się wody, a do tego jest bardzo smaczna.