Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość moska180392

Mogę zajść w ciążę, jeśli kochałam się z chłopakiem biorąc ostanią tabletkę z bl

Polecane posty

Gość moska180392

W niedziele wzięłam ostatnią tabletkę z blistra i teraz od poniedziałku zaczynam cykl menstruacyjny (tą przerwę po 21 tabletkach) nie jestem pewna czy on skończył we mnie chociaż upiera się , że nie! Czy jest możliwość , że zajdę w ciążę? :(

Gość W ogromnym przelocie
Pierwszy dzień przerwy czy też pierwszy dzień po odstawieniu tabletek nie jest początkiem cyklu menstruacyjnego. W tym wypadku w ciążę nie zajdziesz, ale z Twoim poziomem wiedzy może to nastąpić dość szybko. Proponuję zacząć edukację od lektury ulotki dołączonej do tabletek.

Gość moniaseb05
Nie wiem czy zdajesz sobie sprawe z tego ze nawet jak partner w Tobie nie skonczy mozesz zajsc w ciąże bo jest cos takiego jak przedwytrysk w którym też są plemniki i stosunek przerywany to najmniej bezpieczna metoda

Jeżeli bierzesz tabletki regularnie itd to w ciąże nie zajdziesz biorąc tabletki czy to pierwsza czy ostatnia, nawet podczas tej 7 dniowej przerwy,nawet gdy on skończy w Tobie ; ). Wystarczy przeczytać ulotkę i zapytać o wszystko ginekologa.