Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kaśska

ile kalorii jesc zeby utzrymac wage

Polecane posty

Gość kaśska

i juz nie chudnac, od zcego to jest zalezne - nie \cwicze ale mam sporo ruchu na codzien

Gość kaśska
i czy trzeba sobie wtedy wszystkiego odmawiac np batona czy loda?

Gość kaśska
nikt nie wie jak to jest z tymi kaloriami?

Gość koros
Srednio dla kobiety powinno to byckolo 2000 kcal na utrzymanie wagi ale nie wiemy ile wazysz mierzysz,czym sie zajmujesz to wsyztsko zalezy tez od Twojego terazniejszego jadlospisu ile i co jesz?

Gość kaśska
pracuje fizycznie, jem raczej zdrowe produkty o niskim i srednim indekasie , raz w tygodniu jem co chce :) waze 60. 5 kg wzrost 169

Gość kaśska
mam 46 lst

Gość koros
Napisz co wczoraj jadlas oblicze ile to kcal i ile jesz bialek/weglowodanow i tluszczu

Gość kaśska
moje sniadanie to pzrewaznie a raczej codziennie owsianka z otrab owsianych na szkalnce mleka i do tego pestki dyni, slonecznika ,siemie lnaine , tylko dzisiaj tak wyszlo wyjatkowo i dlatego pytam sie dziewki za odp.

Gość kaśska
wczoraj zjadlam malo, bo bylam w biegu moze napisze pozniej co zjem dzis ( ile kalori) bo bede notowac

Gość kaśska
czemu nie jemy otrab???

Nie stosowalabym sie do tego na dole to na gorze mniej wiecej OK

Gość kaśska
no wyszlo mi ok 1850 kcal aby utrzymac wage ale mam problem bo nie wiem ile ma byc z bialka ile z tluszczow a ile z weglowodanow

W jakim celu je jesz?Wiele pań burzy się twierdząc, że przecież otręby zawierają błonnik, którego im potrzeba, np. żeby uniknąć zaparć. Tak, zawierają, jest to błonnik nierozpuszczalny w wodzie. Bardzo często podrażnia on jelita, a nawet może zaostrzyć dolegliwości w zespole jelita nadwrażliwego. Otręby absorbują wodę w jelicie, a wiele pań nie dba o wypijanie odpowiedniej ilości płynów w ciągu dnia. W efekcie otręby wcale nie pomagają pozbyć się problemów z zaparciami, ale je pogłębiają. Obrońcy otrąb krzykną zapewne: bo witaminy, bo minerały w otrębach! Tak, ale powinniśmy wspomnieć ponadto, że otręby zawierają kwas fitynowy. Tenże kwas upośledza wchłanianie przez organizm mikroelementów, przykładowo: wapnia, magnezu, cynku, żelaza. Zatem nie tylko nic nam nie przyjdzie z witamin i minerałów zawartych w otrębach, bo ich wchłanianie jest upośledzone. Mało tego, obecność otrębów w treści jelita zahamuje absorpcję składników mineralnych z innych źródeł pozywienia. Wystarczającą ilość błonnika w diecie zapewnisz sobie jedząc warzywa w zalecanej ilości (min. 600g), produkty pełnoziarniste (kasze, ryż, pieczywo razowe, płatki owsiane itd.), owoce. Wraz z nimi dostarczysz swojemu organizmowi cennych witamin i minerałów, które zostaną wchłonięte w jelicie.

Gość rztsxdyrcutfyvgihbonjpmk
właśnie dobre jest to na dole i podajesz wzrost i aktywność i wiek więc dobrze liczy poza tym pokazuje ile jeść by utrzymać wagę ilę by stracić a ile by przytyć więc uważam to za dobre chyba że nie umiesz odpowiednio wpisać aktywności

Gość kaśska
juz wpisalam i jest spoko a ja zaparc nigdy nie mam a otreby jem ( owsianke) bo mi smakuje 0

Gość emigranntka
KOROS bylam na tym topiku o zbilansowanej diecie tam polecasz ołatki owsiane a otreby to juz beeeee\/

Gość emigranntka
jak to jest w koncu? ja lubie otreby w jogurcie natomiast z ztartym jabłkiem i cynamonem

płatki owsianea otrbey to co innego (no ale niektorzy nie wiedza)

Jezeli lubisz i w malych ilosciach to OKale jezeli na otreby sklada sie cały posilek to nie dobrze;)

Gość emigranntka
mnie lekarz zaleciła otreby a nie przetworzone platki 2- 3 łyzki na dzien to nie jest duzo

Gość emigranntka
ogolnie z ezdrowy posiłek otreby na snaidanie

Heh nas na studiach ucza czegos innego;) jak ktos ma problem z trawieniem to sie inaczej to rozwiazuje a nie daje cos co tylko pogorszy sytuacje rozleniwiajac jelito no ,ale jezeli tak bylo to tak rob mi nic do Twojej diety

Gość SOCHA89
a co myslisz o kopenhaskeij albo dukanie ? ja bym chciała z 8 kg schudnac