Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

wisnia0606

Ciąża-podwyższona prolaktyna-tarczyca

Polecane posty

Hej. Zaczynam ten wątek bo oczywiście dotyczy mnie i potrzebowałabym pomocy bo lekarze niechętnie mówią co mi jest i czym jest to spowodowane. Brałam tabletki anty jakies 2lata (diana 35 przez 7miesiecy, potem steriril) ale żle się po nich czułam i chłopak był gotowy na dzidziusia więc je odstawiła. Mare miesięcy nic nie bylo wiec zaczelam brac kwas foliowy ale nadal nic nie bylo, potem 2razy zemdlalam i po badaniach okazalo sie ze jestem chora na tarczyce a dokladnie na niedoczynnosc tarczycy, biore lek Euthyrox N25 na przemiennie raz cała, raz półtorej od jakis 20dni. Przed tym niepokoilam sie tym ze od listopada 2011roku nadal nie bylam w ciazy (az 10miesiecy) :( Poszlam do gin i wszystko mu powiedzialam, zrobil usg wyszło ze mam niewielka ilosc plynu w zatoce douglasa, a prolaktyne mialam podwyzszona 3krotnie 23 dopuszczalne a ja mam 61, dał mi lek bromegron zeby obnizyc, ale powiedzial ze racej nie mam owulacji:( a od 35dni nie dostalam okresu, nie wiem co mam o tym wszystkim wyslec na kazdej stronie pisza co innego i nie wiem w co wiezyc, moze ktos mial cos takiego i mi pomoze!!!! plis, nie mam juz nadzieje ze bede mama;(

Gość Zielone Wzgórze i Ania
Moim zdaniem ten płyn w zatoce Douglasa był objawem owulacji , no ale mogę się mylić...

Mi tez tak sie wydaje ale teraaz nie wiem czy prolaktyna jest wysika przez tabletki na tarczyce i czy brak okresu tez jest przez nie czy moze jestem w ciazy

Gość ghgfhfg
rób test!!!! i daj znać

Gość własnie
test, leć do apteki i zrób......czekam :)

Gość własnie
ja robiłam w trakcie dnia i wyszły 2 krechy, leć i daj znać, weź taki który szybko wykrywa ciążę, zapytaj Pani w aptece........czekam

raczej tego nie zrobi e bo nie mam gotowki tylko karte a mozna placic od 20zl to nie bd kupowac gowna to po tezy kupic test za 6zl;/ masakra musze poczekać do jutra:(

Gość własnie
daj znac w takim razie, będę czekała, bo miałam taka samą sytuację, prolaktyna wysoka i zbijali tabletkami, tarczyca i na końcu okazało sie że Beta HCG rosnie - więc ciąża

Miałam dzis egzami na prawo jazdy pierwszy raz niestety na łuku oblalam:( wielki placz i lament, w autobusie zrobilo mi sie niedobrze, nie wiedzialam czy to sters czy ciaza wiec poszlam kupic test i sa 2kreski!!! jutro rano jeszcze jeden zrobie bo jedna kreska jest jasniejsza od drugiej, tyle emocji na jeden dzien i nie wiem co mam robic, jeszcze nie wieze ze to prawda dopiero jak potwierdzi lekarz:) nawet nie wiem czy sie ciesze czy jestem w szoku

Gość własnie
a widziałaś, mówiłam Ci że tez tak miałam.......Pozdrawiam

Gość własnie
znaczy ja zdałam za pierwszym razem, ale wiesz co byłam wtedy w ciąży w 3-cim m-cu. :)

A tak wgl po jakim czasie lekarz zobaczy ciaze? bo zeby nie bylo tak ze on nie zobaczy i ja bede w czarnej dup**