Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ToIJa

Pytanie o L4.....:/

Polecane posty

Gość ToIJa

Dziewczyny - mam zwolnienie L4 ciazowe do dnia 29.08. Czyli do srody wlacznie. W czwartek - 29.08 mam cesarke. Za L4 placil mi zus i pilnowalam aby byla ciaglosc. Teraz oczywiscie macierzynski. Musze cos zalatwiac czy on ie zacznie automatycznie z dniem porodu? Gdzies dostarczac akt urodzenia tego dnia?

Gość ToIJa
Jakies zaswiadczenie? Bo rodze z dala od miejsca zamieszkania. Musze to dostarczyc do zakladu pracy?

801 400 987* z telefonów stacjonarnych (22) 560 16 00* z telefonów stacjonarnych i komórkowych Proponuje zadzwonić na któryś z powyższych nr, to jest ogólna informacja zus,,,,,, co prawda na początku gada elektroniczny doradca ale jest opcja o połączenie z konsultantem, jak trafisz do nie odpowiedniego działu to cię przełączą , odpowiedzą na wszystkie twoje pytania. Ale jeżeli chodzi o zgłoszenie macierzyńskiego to do zus to zgłasza pracodawca, więc chyba jemu musisz to zanieść a on składa pismo do zus z kserokopiami. Ale pewna nie jestem.

Gość monded
wystarczy jak zadzwonisz do pracodawcy ze urodzilas,on juz zalatwi reszte.

Gość mamuulaaa
ja miałam tak, w pracy dali mi papiery jakie mam uzupełnić w sprawie macierzyńskiego już nie pamiętam co dokładnie, kazali dostarczyć skrócony akt ur dziecka oryginał który potem oddają to najważniejsze! ze szpitala był potrzebny papier że idziesz na macierzyński też nie pamiętam co dokładnie ale wiem że musiałam przypilnować żeby wypisali ten dokument w szpitalu.