Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość paszport brytyjski dla dziecka

Jak wyglada procedura i ile trwa oczekiwanie na paszport?

Polecane posty

Gość paszport brytyjski dla dziecka

Musze wyrobic paszport dla mojej 3 letniej corki w tempie 'expresowym' tzn ok 6 tygodni. Wiem juz ze aby otrzymac polski paszport potrzebuje co najmniej 12 tygodni, Czy ktos staral sie o paszport brytyjski dla dziecka?? co jest potrzebne i ile w rzeczywistosci to trwa?

Gość mieszkanka Londynu.
aby dziecko dwojki Polakow (nie wiem, czy o takie chodzi) dostalo bez naturalizacji paszport brytyjski to jedno z jego rodzicow musi 5 lat przed ur dziecka pracowac legalnie w UK. Udowadnia to na podstawie p60 lub self assesment form. potrzebujesz forme z poczty, zdjecia dziecka, akt urodzenia i p60, swoj paszport, paszport polski dziecka (jesli taki ma) i ewentualnie akt slubu jesli np na starych p60 masz inne nazwisko. mozesz wszystko wyslac poczta lub umowic sie na wizyte w biurze, ktore w londynie jest na victorii. koszt ok 100 funtow za 5 letni paszport. czeka sie ok 2 tygodni poczta, natomiast ja bylam na miejscu i czekalam 2 dni robocze na odeslanie mi paszportu express delivery do domu. jesli jendak ktores z rodzicow ma brytyjski paszport to domyslam sie, ze nie trzeba udowadniac, ze sie pracuje w UK.