Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość matowieńkie włoski:(

sposób na matowe włosy - jak dodać im blasku?

Polecane posty

mam takie matowe bez blasku włoski i już nie wiem co z nimi robić... bo nawilżam -a słońce za oknem a one nic nie lśnią :(

Gość polecam...--pp
olejowanie

ale naturalnymi olekami czy jak konktretnie??

Gość gianna_19
Polecam odżywkę WAX, ewentualnie mgiełkę wzmacniającą RADICAL (ze skrzypu polnego) . Stosując mgiełkę poprawisz również kondycję włosów. Pozdrawiam!

Gość Zuzanka Torunianka 1976
Jeśli masz matowe włosy to mamy dwa sposoby: albo odżywienie albo pokrycie wlosów nabłyszczaczem. Wersja pierwsza - polecam absolutnie bezkonkurencyjny szampon do włosów Dermatopoietin Switzerland .Daje efekt lekkich i bardzo błyszczących włosów jak żaden inny. Działa naprawdę rewelacyjnie - ja jestem od niego uzależniona. Ten szampon to wlaściwie kuracja : włosy od razu stają sie błyszczące i wyglądają zupełnie inaczej niż przed zastosowaniem. Kupisz online np w sklepie Stibio.

Gość wlasnie nablyzsczacz
to jest mega dobry pomysl. ja sama raz na jakis czas uzywam, na imprezy najchetniej ;)) a jaich ten co go uzywasz bo ja w sumie z 2 korzystalam korzystalam: avonu, ale on troche przetluszcza wlosy :/ i johna fridy, ten jest spoko. wole zaplacic wiecej

nie mam porównania bo osobiście kupiłam od razu ten produkt.. szczerze mowiac troche zaryzykowalam i postawilam na ogólną opinię o firmie, bo nigdzie nie znalazłam opinii w necie na forach o tym spreju. poczytałam trochę na wizazu o nabłyszczaczach i tak naprawdę co osoba to opinia. trzeba samemu próbować. i póki co - jest cudnie. serio, aż boję się próbowac tych z niższej półki ;D mój nabłyszczacz kupiłam u fryzjerki w moim mieście (niestety nie są łatwo dotępne). Nazywa się Super Shine Spray, spróbuj jeśli jeszcze szukasz ideału ;)

Gość wlasnie nablyzsczacz
z fridy jestem w sumie zadowolona tylko ze to w zelu jest, a ten super shine widze ze spray, to w sumie moze byc bardziej praktyczne... a jak juz powiedzialam wole zaplacic wiecej, to moze tez sprobuje ;p a potem zalozymy watek na wizazu hehe sie podzielimy doswiadczeniami;p

haha oki ;))żebym tylko miała jakieś porównanie ;) Ale z moim dość sporym problemem poradził ;)

Gość z doświadczenia wiem
że włosy robią się matowe jeśli do pielęgnacji używa się za dużo produktów lub balsamów i szamponów z silikonami silikony gromadzą się na powierzchni i po pewnym czasie jest ich zbyt dużo, nalezy wtedy zmywać włosy szamponem bez silikonów, po pewnym czasie włosy ozyskają blask

Gość 15-115 SPA Warszawa
Ta cecha zależy od struktury włosa- jeśli ma Pani z natury włosy kręcone lub falowane i się puszą to najlpszymi kosmetykami na wydobycie ich piękna są serie pielęgnacyjne zawierające keratynę. Przy takim typie włosa należy stosować szampon, maskę ( nie odżywkę ponieważ odżywki są idealne do włosów cienkich i delikatnych natomiast na włosy etniczne lepszy wpływ ma maska ) oraz serum na wykończenie. Kuracja taka przynosi najlepsze efekty po kilku tygodniach więc trzeba być cierpliwym:) Również godne polecenia sią delikatne lakiery z drobinkami nabłyszczacza- moc utrwalenia 1,2 i najlepiej suche lakiery które łatwo się wyczeszą za pomocą szczotki bez otrzeby mycia głowy. Zapraszamy również do zapoznania się z kreatynową kuracją naprawdzą włosa.; http://15-115-spa.pl/promocje.php

Gość Blasku Blasku)
No i kupilam ten niby spamowy ))) szampon : Dermatopoietin. Jest tak jak pisała ta dziewczyna - włosy sa bajeczne! piękny połysk i lekkość. Wygląda to tak, jakby ktoś zdjął z nich szarą , matowa powłokę. Rewelacja! cena troche wysoka - bo prawie 120 PLN, ale warto bo jest super wydajny. Wystarcza zaledwie odrobina , fajnie się pieni. Jest przezroczysty . Dla mnie to odkrycie roku)

Gość Ja mam błyszczące.
Płuczę wodą z octem po myciu, nie używam suszarki, prostownicy, lakierów, pianek. Moje włosy wreszcie żyją. Olejowanie przed myciem, łagodny szampon bez sls, plus ostatnie płukanie woda z octem jabłkowym (jedna łyźka na litr) Od wewnątrz herbata z pokrzywy na zmianę ze skrzypową (miesiać pokrzywa, miesiąc skrzyp) oraz co jakiś czas picie oleju dowolnego wedle smaku lub tranu.

Gość nonoooo
juz widze jak sam szampon dodaje blasku. soryryy. i to ziarenko no nooo

wprowadzilam dodatkowo plukanie zimna woda, uzylam kilka razy cytryny do plukania wlosow.fajne te pomysły naturalne ale są niestety pracochłonne. najłatwiej jest miec konkretny kosmetyk na półce i go po prostu używać.. nie mam cierpliwości do metody typu cytryna właśnie, po prostu sie lenie :/ ale dziewczyny nabłyszcacze polecam! tym bardizej, ze z teo o widze połysk na włosach to totalny must have tego sezonu :D

no dobra i dodam, że mówię to na podstawie tego samego blogu co już wam linka słałam :P kupili mnie ;p

Gość gdzie?????
ktorego??

no tu - http://blog.greatlengths.pl/ sa dwa artykuly o trendach i mowia o polysku wlasnie ;)) moze zeby sprzedac te rosuk chociaz mi sie wydaje ze akurat naprawde blysk jest w modzie;p

Gość MACROVITA
Ja polecam laminowanie. Po nim włosy są odżywione, lśniące i o wiele lepiej się rozczesują. Do laminowania potrzebujesz 2 łyżek żelatyny, 1 łyżki odżywki do włosów oraz 2-3 łyżki gorącej wody. Myjesz włosy i tą papkę nakładasz na mokre. Trzeba to trzymać ok. 45 min na włosach, które owijasz folią. Potem dokładnie myjesz Efekt utrzymuje się 1-2 tyg. Jest to zależne od włosów i tego jak często je myjesz

Gość MACROVITA
Ja polecam laminowanie. Po nim włosy są odżywione, lśniące i o wiele lepiej się rozczesują. Do laminowania potrzebujesz 2 łyżek żelatyny, 1 łyżki odżywki do włosów oraz 2-3 łyżki gorącej wody. Myjesz włosy i tą papkę nakładasz na mokre. Trzeba to trzymać ok. 45 min na włosach, które owijasz folią. Potem dokładnie myjesz Efekt utrzymuje się 1-2 tyg. Jest to zależne od włosów i tego jak często je myjesz

Gość heaaaaahaaa
Laminowanie nie każdemu służy, żeby się na nie zdecydować trzeba wiedzieć, czy nasze włosy lubią proteiny czy nie, i umieć się ratować po ewentualnym przeproteinowaniu, kiedy zamiast tafli włosów otrzymamy suchą miotłę :P

matowieńkie włoski:( olejki i nabłyszczać do włosy pomagają na matowe włosy, ale też po nich mają one z kolei tendencję do zbytniego przetłuszczania się... Matowe włosy mogą być zarówno wynikiem długotrwałego farbowania, jak i niedoboru witamin i minerałów w organizmie, głównie magnezu, cynku i żelaza, np. Novophane: http://av.pl/6237,novophane-60-kapsulek.html . Przy okazji ten preparat poprawia kondycję paznokci.

Gość matowieńkie włoski :(
no ale co moga dać takie rzeczy jak Vitapil, ktory STOSUJĘ. fakt, kondycję poprawia włosa, ale na pewno nie nabłyszcza. laminowania bym się bała :o dziwnie brzmi.. zelatyna na włosach? :/

Gość ladyJoy
dobre są produkty z lorala albo pantime :) a na http://toster.pl znajdziesz znacznie więcej porad jak dbać o swoje włosy, zobacz sobie :)

Polecam olej sezamowy. Stosuje go na włosy matowe i suche (smaruje nie od nasady). Wcieram ten olej nie tylko we włosy ale też ciało ( na 5 min zostawiam) i biorę kąpiel. Stosuje go raz w tyg lub raz na dwa tyg. Pozdrawiam :)