Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hayes

kredyt na wesele

Polecane posty

Gość hayes

Dziewczyny, pisze bo rok temu bylam na weselu mojej dobrej kolezanki. Wesele wystawne na 120 osob za 70 tys. Wszystko w wysokim standardzie. Naprawdę super. Do czasu kiedy powiedziala mi że wzieli kredyt na 70 tys zl żeby zrobic sobie wesele!!!! W tym zwrocilo im się tylko 30 tys. Wiec to 30 tys wplacili do banku aby splacic kredyt, zostalo im do splaty na chwile obecna okolo 30 tys. Teraz ledwo wiaza koniec z koncem,mieszkaja u tesciow żeby taniej było ona caly czas ma awantury z tesciowa. Tescie jej wtracaja się do ich zycia. Chcieli się wyprowadzic ale nie maja dobrej pracy z ktorej utrzymali by siebie i splacali kredyt! Oczywiscie powiedzialam jej że glupota było brac kredyt na wesele bo teraz widzi sama jak jest!!!! Powiedzialam skoro nie miala kasy po co się robili wesele takie drogie!! Mogla zrobic tylko przyjecie dla najblizszej rodziny a nie wesele w palacy itd.!!!! Szok!!! W malzenstwie przez klopoty finansowe też im się nie uklada za dobrze. Naprawdę nie ciekawa sytuacje maja i nie zazdroszcze nikomu aby się znalazl ktos w podobnej sytuacj. Nie rozumiem ludzi ktorzy nie majac kasy zaciagaja kredyt i robia drogie wesela. To po co się zenic? Czy cos to zmieni? Lepiej mieszkac sobie bez slubu zaoczszedzic i wtedy z oszczednosci zrobic wesele a nie tak jak oni zrobili.

Gość no jakas glupia
Ja rozumiem ludzi, którzy biora kredyt na wesele. Bo nie kazdy chce sie bez tego wesela obejsc, jednak w przypadku kolezanki byla to skrajna glupota. Wesele na 120 osob to nieduze wesele i spokojnie moglaby zamknac sie w 40 tysiacach. Wziac kredyt na 40, splacic po weselu te 30 jak tez zrobila. I do splaty zostaloby zaledwie 10 tysiecy to by szybko machneli.

Gość asddasdfffffafa
a ja sie ludzi takich nie lituje, dobrze ze tak zaczynaja zycie, glupi sa i glupie beda miec dzieci,bo ich rodzice to tez glupcy, ze ich dzieci musili sie zadluzyc by wyprawic wesele, wariaci,jaks ie z banku pozycza 70 tys to 130tys jest do oddania, super maja na co pracowac, dobrze im tak, jak nie umieja liczyc

Gość bbjk
Teraz niech jeszcze wezmą kilka innych kredytów: na wakacje na malediwach, na plazmę, na wypaśne auto :)))))))))))))))))))))))) A banki niech doją takich jeleni. :)