Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość O cholera!

Co robić? Zakup w sklepie internetowym, brak towaru i zwrotu pieniędzy...

Polecane posty

Gość O cholera!

Oto moja historia. Niedawno zamówiłem byty. Sklep internetowy. Niby wszystko okej. Wyglądał profesjonalnie. Przelałem pieniądze. Po tygodniu brak towaru. Brak odpowiedzi na maila. Zadzwoniłem. Okazało się, że 'towaru najprawdopodobniej nie było już na sklepie w momencie złożenia zamówienia, transakcja została anulowana'. Super. Wkurzyłem się delikatnie ujmując. Nikt nie raczył mnie poinformować, że anulowano transakcję. Na dodatek na pytanie o zwrot pieniędzy usłyszałem: 'A przelał pan pieniądze? Proszę wysłać numer konta i numer zamówienia na maila, w ciągu siedmiu dni odzyska pan pieniądze'. Maila posłałem, zwrotnego nie dostałem, zero słowa przepraszam. Jutro mija tydzień, a pieniędzy brak. Będę dzwonić. Cóż, czuję, że szykuje się brak tych pieniędzy i jakiś przekręt, choć pewny nie jestem. Dmucham na zimne i pytam. Co można zrobić w tej sprawie? Gdzie się zgłosić? Już nie chodzi o te małe pieniądze, które wpłaciłem, bo jak byłoby duże to wybrałbym opcję 'za pobraniem'. Chodzi o zasady. Jak każdy tak postraszy to skończy się naciąganie. Zapraszam do udzielania się. ;)

Gość sima
o kurcze.... ale potwierdzenie przelewu masz na wyciagu z konta? wiec od tego zacznij

Gość a nie będę się logować
Zawsze możesz zgłosić na policji próbę wyłudzenia, a jeśli znajdziesz jeszcze kilku takich klientów to wspólnie macie większą szansę

Gość jorkanskos
Na przyszłość sprawdzaj czy jest w opineo i czytaj recenzje, f.e.: http://www.streetshoes.pl/ Stronę ze sklepem każdy może sobie założyć.

Gość O tak!
Tępić takich!!!

sprawdzaj sklepy na forach internetowych. ludzie wymieniają się takimi doświadczeniami. ja już na szczęście sporo przetestowałam na własnej skórze i wiem gdzie mnie nie zrobią w konia ;) do bazy wiarygodnych sklepów mogę spokojnie dodać magiczną planetę, na przyszłość polecam.