Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość POMOCYPOMOCYPOMOCYPOMOCY!!!!!!

POMOCY LUDZIE!!!!!!;(;(;(;((;;(((((

Polecane posty

Bylam u lekarza i moj pies ma cos z sercem poprostu pekam wali mi sie swiat caly ten rok! Myslalam ze jest zdrowa a tu cios - serce .... Ja kocham ją jak prawie nic na swiecie ......!! Wczesniej umarla mi babcia... Tata lezal cale wakacje w szpitalu ... A teraz mój najlepszy przyjaciel .. Co ja mam zrobic !!!;(;(((((((((

Gość martulkaaaa_________
co z sercem? co powiedział wet? wiele chorób serca można leczyć, przeprowadza się też operacje na sercu u psów

byłaś u swojego weta, czy u jakiegoś nowego?

Nie mam pojęcia jak liczył sekundy osłuchując psa musiałam wyjść z sali nie wytrzymałam tej ciszy po tym jak się dowiedziałam że nie jest za dobrze.. Wiem , że dopóki nie ma wyraźnych objawów to jeszcze można poczekać ale jak ?! Tylko pogorszyć się może .. :(( Myślałam ,że poza tymi dziąsłami jest dobrze a tu prosze jeszcze gorzej ........

Chciałam ten Milanówek wypróbować ale jeżeli chodzi o zabieg . A poszłam do jakiegoś nowego małego na osiedlu ...........

Wiesz żeby chwilowo antybiotykami podleczył ...;(

no ale co konkretnie powiedział wet?

Powiększoną komorę ....

Może popytaj jeszcze u jakiegoś kompetentnego weta, bo antybiotyki , to osłabiają ... Pomóc, pomogą na chwilę,ale skutki bywają różne. Zrób dokładne badania, wypytaj o leczenie... o wzmocnienie organizmu psiaka...Powodzenia i zdrówka dla psiny.

i jakie zalecenia? wiesz, to nie musi być nic bardzo poważnego, mój chłopak też miał powiększoną prawą komorę serca i lekarz mówił, że to od treningów powinnaś pojechać z psem do jakiegoś doświadczonego lekarza, a przynajmniej do przychodni w której zrobią mu jakieś dodatkowe badania, nie tylko go osłuchają - powinni my chyba zrobić prześwietlenie i jakieś badania krwi, żeby zobaczyć, czy ten przerost wpływa jakoś na jego zdrowie i jaki jest stan ogólny

Badania krwi ma aktualne i podobno są bardzo dobre ale jednak diagnoza poszła .... ;(;(;( Może u ludzi to co innego ? Nie mam pojęcia .. Daj Boże aby wszystko sie potoczyło inaczej niż myślę bo chyba i mi się zaraz coś stanie .. Co gorsza nikt mi w domu nie chce pomoc , pocieszyć .. Dzieki wielkie.. Ktoś mnie w końcu rozumie ...

Nie łam się , będzie dobrze. Zrób faktycznie więcej badań u jakiegoś kompetentnego człowieka, zaufanego. Nie myśl od razu źle, bo padła taka diagnoza. A kto powiedział,że prawdziwa? Weź się w garść, bo jak będziesz panikować, to psinie nie pomożesz :) Porób badania i się nie martw. ps. masz zaufanego jakiegoś, dobrego (!) weta?

Nie mam gdyż jak dotąd poza takim osiedlowym do zabiegów kosmetycznych typu obcinanie pazurków nie był potrzebny ... :(( badania miesiac temu miala idealne :( znaczy krew :(

może powinnaś założyć swój topik na forum typowo psim, np. na dogomanii? tam pewnie jest wiele osób, które będą mogły lepiej pomóc i może znają też jakiegoś dobrego weta albo nawet psiego kardiologa lekarz dał jakieś zalecenia? może psina nie powinna się zbytnio męczyć, np. nie powinna za dużo biegać na spacerach? i jeszcze przyszło mi do głowy, że to podleczenie dziąseł też jest ważne, gdzieś słyszałam, że bakterie z jamy ustnej mogą nawet wpływać na serce nie martw się na zapas, teraz medycyna poszła tak naprzód, że potrafią leczyć bardzo poważne choroby u psów

Gość Mimi21212121
MOja suczka urodziła sie z wadą serca i też biegałam po wetach. Nalepszym w Polsce lekarzem kardiologiem dla zwierząt jest Magdalena Garncarz przyjmuje w przychodni SGGW w Warszawie. Naprawdę polecam tą panią. MOjej psinki niestety nie dało sie wyleczyć, opreracja była mozliwoa ale nie gwarantowała wyzdrowienia psa i była bardzo kosztowna wiec sie nie zdecydowałam:( MOja psina ma teraz2,5 roku ale cały czas jest na tabletkach jak narazie trzyma sie nieźle. Powiodzeniai nie martw sie tylko umów sie na wizytę. E JEST TEŻ DDRUGI DOBRY KARDIOLOG WE wROCŁAWIU .

Do : POMOCYPOMOCYPOMOCYPOMOCY!!!!!! Nie mam gdyż jak dotąd poza takim osiedlowym do zabiegów kosmetycznych typu obcinanie pazurków nie był potrzebny ... A to kto powiedział o tym serduszku, weterynarz, czy osiedlowy kosmetykarz??

Nie wiem za bardzo :| sggw ? Hm . Mam blisko .. Dziekuje :( a ile ta operacja? W moim przypadku nie ma znaczenia ale czy da sie cos zrobic no jutro juz wybiore sie do sggw napewno ... ||| Też o tym czytałam właśnie ... Ale to co ten lekarz nie mowil ze to z tego by moglo wynikac ;(

Weterynarz ale to z przypadku do niego trafiłam. Na Bielanach. Wsiadłam do samochodu i szukałam lecznicy jakiej kolwiek. Więc nie mam pojęcia kto to...:/

POMOCYPOMOCYPOMOCYPOMOCY!!!!!! Wiesz co, no nie denerwuj się, idź jeszcze do innego weta. Na spokojnie, poszukaj. Zrób badania. A czy piesek jakoś źle się czuje, nie chce jeśc, jest apatyczny, jakie ma objawy ? Nie zakładaj najgorszego skup się i poszukaj innego weta.

nie denerwuj się tak, choroby serca nie zabijają z dnia na dzień, dobrze że przy okazji chorych dziąseł to wykryto, teraz jest czas na znalezienie dobrego lekarza, potwierdzenie diagnozy i leczenie pomyszkuj w sieci i umów się do kogoś polecanego trzymam kciuki i ściskam :) będzie dobrze ja miałam podobną sytuację, kilka lat temu mój "wiejski" weterynarz zrobił badanie moczu kotu i powiedział, że ma krańcowo niewydolne nerki i że to już koniec i że mam się przygotować na uśpienie kota, żeby nie cierpiał, ale zabrałam kota do innego weterynarza (tego z Milanówka, o którym już pisałam), ten zrobił mu dokładne badania i USG, dał pastylki i zalecił specjalną karmę i kot żyje już piąty rok w świetnej kondycji i okresowe badania wychodzą książkowe

Mowił, że jak chcemy wiedzieć dokłanie to wykonać echo serca .. Mierzył temperaturę i była dobra. No właśnie nie ma objawów zachowuje sie normalnie. Zawsze była leniuchem ale jak mowię jej 'Spacer' to skacze z radosci , lata no nic mi nie wskazywało na nic poza tym kamieniem na zebach .. Jasne , że przy 32 stopniach to pies nie bardzo chce latać po słońcu ..

Mam nadzieję, że mi takie szczęście jak Tobie jest pisane ..:( Dziękuje z całego serca.

Gość zostaw kotke w spokoju
Pamietaj ze moj amstaff mial miec raka mozgu a w najlepszym razie ewentualnie "tylko" rdzenia kregowego, a okazalo sie ze to bylo cos na zasadzie zapalenie ucha :) jedz na SGGW, oni przynajmniej maja na miejscu caly potrzebny sprzet do diagnozowania. Jak nie przekonasz sie do nich to wtedy dopiero bedziesz sie rozgladala za jakims innym cudotworca.