Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość trollo

włosy mi wyłażą :(

Polecane posty

Gość trollo

Od jakiegoś miesiąca, dwóch strasznie mi włosy zaczęły wyłazić. Zacząłem stosować naftę (od 3 tygodni), ale na razie efektów nie widać. Dodatkowo odkąd pamiętam mam kłopoty z łupieżem i tylko szampony przeciwłupieżowe mogę stosować, bo jak odstawię łupież nawraca. Niestety również niektóre szampony p.łupieżowe wywołują jego nawrót. Stosuję więc Nizoral (co tydzień) i Fructis na codzień. Próbowałem się przestawić na Joannę z tataraku (też przeciwłupieżowy), ale była tragedia. Ogólnie boję się eksperymentować z innymi szamponami, bo 2-3 tygodnie jest OK, a potem nagle inwazja łupieżu, której opanowanie zajmuje do miesiąca. Raczej nie jest to zwykłe męskie łysienie, bo w mojej rodzinie faceci zaczynają łysieć (i to nie jakoś spektakularnie) po 50-tce. Lada chwila pojawi się czarna rzepa, więc spróbuję sokiem. Ale jak tak dalej pójdzie to zdążę wylinieć zanim osiwieję :-(

Gość prawik masz ta prace czy nie ?
jestes facetem? to nie pomoge bo nie lubie facetow :)

Gość jaq
poczytaj o olejowaniu włosów. babskie zajęcie, ale pomoże na wypadanie wlosów. zacznij pić skrzyp. może jakieś tabletki na włosy?

Gość waxwax
wax- taka maska w aptece, rosną nowe włosy, używają tej maski ludzie po chemii, spróbuj :)

Gość waxwax
no i zacznij sie dobrze odżywiać (owoce, warzywa surowe), to trzeba naprawić od środka :)

Gość totylko jaaa
no to jak używasz fructisu to nie dziw się, że włosy wypadają. mi po stosowaniu zaczęły wypadać garściami. kup sobie zwykły szampon z joanny "z apteczki babuni" do wypadających włosów. u mnie to i tabletki merz special, ale teraz mają uboższy skład. polecam też tą nową maskę z loreala w czarnym opakowaniu.

Gość maska z olejku rycynowego
maska z olejku rycynowego..super sposób na wzmocnienie włosów, tylko trzeba potem dokładnie zmyć.