Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kkkkajjaaa

Lactovaginal nie w lodówce:/

Polecane posty

Gość kkkkajjaaa

Około 15 lipca kupilam Lactovaginal i tak sobie lezał w szufladzie:/ Zaczełam go brac 3 dni temu a dzis widze w ulotce ze powinien byc w lodówce?! Nie wiem teraz czy jest sens go brac ?:/

wyślij maila do producenta z zapytaniem jak długo może być przechowywany w temperaturze pokojowej, moim zdaniem do ok miesiąca, ale ja nie miałam takiej sytuacji, dawno lactovaginalu nie brałam i nie pamiętam, ostatnio stosuję tylko provag żel na jakieś podrażnienia czy po basenie

Gość lady bronka
"Lactovaginal należy przechowywać w lodówce (2C - 8C). W okresie ważności lek może być przechowywany poza lodówką, w temperaturze do 25C, przez ograniczony okres, do 4 tygodni" - to ze strony producenta :)

Gość agula8
tak, tak-jak sie nie trzyma lactovaginalu w lodówce to trzeba po prostu wcześniej użyć.wiem bo pytałam w aptece jak go kupowałam na wakacje.

Gość gość
Hej hej byłam w podobnej sytuacji zaczęłam brać lactovaginal po ok. 3 tygodniach przechowywania go poza lodówką (gapa). Czy mam się martwić że lek wznowi mi z takim trudem zaleczoną infekcję czy też nie ma co panikować? Niby na ulotce jest ze moze lezec poza lodówką do 4 tyg. ala zdania są podzielone...