Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Selma1986

Dla mam mających problemy z karmieniem piersią/laktacją

Polecane posty

Gość Selma1986

Mam 3 tygodniową córkę. Karmię ją swoim pokarmem ale na różne sposoby. Piersią karmię ją przez silikonowe nakładki - mam wklęsłe sutki i nie ma za co złapać. Korzystam również z laktatora i podaję przez butelkę. Mam wyrzuty sumienia, że Mała nie jest karmiona tak po prostu - przystawiona do piersi i już. Czuję się gorszą matką...

Gość zwroty
Rodziłam już ładnych parę lat temu. Wówczas był szał/moda (jakkolwiek) na karmienie naturalne. Wszyscy na każdym kroku podkreślali, że to jest dla dziecka najlepsze i choćby skały srały to trzeba piersią karmić. A ja nie miałam pokarmu i NIC nie pomogło. Dziecko wylądowało na mieszance, a ja wpadłam w depresję (że niby jestem złą matką). Pomógł mi mąż i fakt, że dziecko rozwijało się rewelacyjnie, zdrowo. Nie daj się stłamsić.Jesteś z pewnością świetną mamą - dbasz o dzieciaczka, opiekujesz się nim i nieba chcesz przychylić. ten drobny "szczegół" nie może zaważyć na twojej opinii o sobie jako mamie.

Gość mbmvbn
ale to NIE jest przecież Twoja wina

Gość Selma1986
Niestety presja :( W szpitalu przystawiali mi ją na siłę, chociaż widzieli, że dziecko nie ma się czego złapać. Z laktatora musiałam korzystać po kryjomu, bo zaraz krzywo patrzyli, a o nakładkach stwierdzili, że przecież dziecko nie ma kontaktu z brodawką :( No i w psychice mi to zostało :(

Gość Trumtrum
Miałam płaskie, ale dzieci sobie poradziły. Trzeba wiele cierpliwości i mądrych doradców laktacyjnych, nie jest to niemożliwe.

Gość alatona
ja też miałam ten problem, gdyby nie sylikonowe nakładki to pewnie musiałabym przejść na butlę bo syn nie potrafił dobrze chwycić i ssać a mam właśnie płaskie brodawki, karmiłam z nakładkami ok miesiąc lub dwa a potem już jadł bez pomocy nakładek :) może tobie też się uda kiedyś z nich zrezygnować :) dla mnie to nie był wstyd że używam tego, właśnie lepiej pomagać sobie w taki sposób niż rezygnować całkowicie z karmienia piersią. A gdyby nie moja babcia i ta presja z karmieniem piersią ze strony również mojej mamy nie karmiłabym piersią wcale bo pokarm pojawił się w 4 dobie po cesarce jak już wróciłam do domu i użyłam laktatora a jeszcze w szpitalu stwierdziłam że sobie nie poradzę skoro pokarmu nie mam i nie będę próbować tylko od razu butla. Dla mnie karmienie było bardzo wygodne nie musiałam wstawać w nocy, jak gdzieś szłam to nie martwiłam się o jedzenie. Ja karmiłam 6 miesięcy potem przeszłam na butle i rozszerzyłam dietę dziecku. Taki miałam plan zaczynając karmić piersią bo dziecko nie przyzwyczai się potem do wiszenia na mnie kiedy chce, przesypia noce i mnie nie gryzie pierwszymi ząbkami. A dodam że syn od 4 miesiąca miał pierwsze ząbki i podgryzał mnie bardzo boleśnie. Powodzenia autorko :)

Naprawdę. Puknij się w głowę. Jesteś pokazoym przykładem prania mózgu. PS. Rozwaliłam ulubioną filiżankę. Kawę piję teraz z kubka. Niestety uważam że nie jest to już prawdziwa kawa, bo prawdziwą kawę pije się z filiżanki. Chyba przestawię się na red bulla.

Kochana, synka karmiłam cycusiem, ale słabo przybierał...krótko ssał...laktatora używałam 4 miesiace!!!!!Odciągałam i podawałam w butli, wiedziałam ile zjadł...a że zjadał tak samo malusio...podałam mieszankę...wprawdzie zaczął pić dopiero od około 5-6 miesiąca, na przemian z moim ,ale za gorszą się nie uważam...córa starsza karmiona od 2 miesiaca mieszanką...i zdrowa , piękna , inteligentna 13-latka... A tak swoją drogą przeginają z tym zmuszaniem do karmienia piersią..jeśli mama karmi i jest i ona i dzidzia szczęśliwa-super...jeśli mama ma problemy, dla szczęścia obojga -mieszanka...to według mnie