Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość domiiiiiiiiiiiiiiii

seks bez zabezpiecznia 6 dzień cyklu

Polecane posty

Gość Gabryyyella
@ sleeping sun, no ja też bym chciała poznać.. tak jak te które zaszły używająć gumki i przerywany..hah, @ spozniona- racja. Wazna rzecz poruszylas tu- owulacja moze sie przesunać, to prawda, ale wtedy są tego objawy ( sluz, temperatura itd..- ale to działa jedynie jeśli zna się swój organizm i obserwuje go). Nie życzę byś zaszła w ciąże, życze zeby sie skonczylo na strachu i bede obserwowałą topic, więc pisz co i jak.

szanse są małe, ale są. niepłodność bezwzględna jest po owulacji i trwa 10-12 dni w zależności o długości fazy lutealnej.

Gość spóźnionaaaa
domiii ile masz lat? Usuniecie dziecka to jest poważna decyzja. Po za tym dziewczyno po co stresujesz sie na zapas zrób test w około 20 dnia cyklu potem powtórz w dniu spodziewanej miesiączki. Pre-test jest bardzo dobry robiły go moje koleżanki i zawsze był wiarygodny!

Gość domiiiiiiiiiiiiiiii
ale to mozliwe zeby juz teraz miala ten metaliczny posmak? ludzie pomozcie. jezezli znacie kogos kto by mogl mi pomoc... wiecie w jaki sposob... prosze was o kontakt...

Gość domiiiiiiiiiiiiiiii
nie jestem w stanie wydac tegoplodu na swiat. uwierzcie mi. nie jestem dziewczyna ktora sie puszcza .. i jest pusta i o tak podejmuje decyzje o usunieciu ciazy. po prostu nie mam warunkow do tego. ciaza jest dla mnie tragiczna sytuacja. nie moge do teog dopuscic.. czy ktos moglby mi pomoc blagam..

drogie dziecko. radzę zabrać się za książki, a nie za seks. najprawdopodobniej nie jesteś w ciąży. uspokój się.

Gość Perw w przelocie XV
No to czekają nas teraz ze 2-3 tygodnie jęczenia. :classic_cool: Może bym na jakieś wakacje wyjechała. 😴

Gość Gabryyyella
podsumowująć, jeśli nei czytałaś wszystkich postów: szanse są, ale małe ( szanse są zawsze, niestety...) następny raz używaj gumek jak bardzo napaleni byście nie byli:):) za 2 tygodnie zrób test i będziesz wiedziała. Aha, i nie doszukuj się na siłę objawów i nie stresuj się nie zastanawiaj nad tym bo NA PEWNO ci się spóźni okres wtedy, a poza tym będziesz schizować na maksa, że a to wysoka temperatura, a to że nagle jesteś mokra a powinnas miec mniej sluzu itd...w ogóle postaraj się nie myślec o tym! Głowa do góry, będzie dobrze:):) w ciąży raczej nie jestes ale na przyszlosc uwazaj:)

Gość domiiiiiiiiiiiiiiii
a jezeli jutro czyli 7 dzien po stosunku poszlabym na badanie krwi beta to bedzie juz to wiarygodne?

Gość spóźnionaaaa
moim zdaniem to sobie ten metaliczny posmak wmawiasz. Zaraz zaczniesz czuć jak kopie. Stresujesz się okres Ci sie z samego stresu spóźni. Po co Ci to było teraz 2-3 tygodnie bedziesz się stresować. Nie myśl o tym nie nastawiaj się źle

Gość Gabryyyella
to obecnie masz 13 dc?? No moooże i wykryje coś tam...ale wg mnie powinnaś poczekać jeszcze tydizeń

Gość spóźnionaaaa
badanie krwi beta na pewno nie! Dziewczyno jesli jeszcze nie miałaś owulacji to nawet nie doszło do zapłodnienia! sęk w tym, że plemniki mogą do niej doczekać.

Gość domiiiiiiiiiiiiiiii
ten metaliczny posmak wlasnie jest odczuwalny bardzo...

Gość spóźnionaaaa
a przepraszam przeczytałam ze jest 7 dzien cyklu. skoro 7 dni po stosunku to jeszcze bym sie wstrzymała kilka dni

Gość domiiiiiiiiiiiiiiii
jezeli mialam dni plodne w trakcie stosunku to jest mozliwosc ze od razu doszlo do zaplodnienia? czy nie am takie mozliwosci

Gość Perw w przelocie XV
Idź do dentysty. 😴🖐️

Gość spóźnionaaaa
dni połodne kończą sie owulacją wtedy dochodzi do zapłodnienia. Tak jesli to były twoje dnu płodne mogło dojść do zapłodnienia ale w dzien owulacji czyli mógłby to byc np 8 dzien cyklu albo 9. raczej owulacji w 6 dniu cyklu nie miałas bo dopiero skonczył ci się okres. Książkowo powinnas miec około 13-14 dc jeżeli twój cykl trwa 28 dni

Gość spóźnionaaaa
Prowadzisz pomiar temperatury? Tam widać mniej wiecej kiedy wystepuje owulacja.

Gość domiiiiiiiiiiiiiiii
pomiaru temperatury nie prowadze. ale mowie ten metaliczny posmak jest juz tak wczesnie mozliwy...?

Gość spóźnionaaaa
tego my Ci nie powiemy kazdy organizm jest inny. Np moja babcia wymiotowała już od pierwszych dni ciązy a jej córka nie miała żadnych objawów po za brakiem miesiączki. To jest sprawa idywidualna. Chociaż moim zdaniem jest to troche nie logiczne bo masz dopiero 13 dc. Umiesz obserować sluz albo badac szyjke macicy?

Gość Gabryyyella
jak dla mnie za wczesnie na objawy... naprawdw wyluzuj, poczekaj tydzien zrob test i bedziesz wszystko wiedziala. I NIE WMAWIAJ SOBIE, bo zwariujesz:):) ( ostatnio czytałam, że 2 tyg po stosunku coś ją " kopało" w brzuchu:P)

Gość spóźnionaaaa
hahah szkoda, że w głowe nie kopło.

Gość domiiiiiiiiiiiiiiii
ktoras z was probowala dokonac aborcji?

Gość spóźnionaaaa
Nigdy i nigdy nie zamierzam. Mam 18 lat plan mature przed sobą. Zanim rozpoczełam współżycie z chlopakiem z reszta nie dawno . Starałam się jak najwiecej dowiedzieć o zabezpieczeniach. Zanm dobrze swój cykl, mierze temerature, badam śluz, szyjkę macicy to nie jest wymagające ale dzieki temu jestem w 90% (100% zapewnia jedynie abstynecja seksualna), że nie spotka mnie nieplanowana ciąza. na razie nie chce używać antykoncepcji hormonalnej. Stosujemy prezerwatywe czasami globułki + stosunek przerawany z prezerwatywą. Nie narzekamy na to, że z seksu nie mamy przyjemności. Moim zdaniem jesli ktos rozpoczyna współżycie musi być gotowy na dziecko. Oczywiscie nie byłabym teraz szczesliwa ale na pewno bym nie usuneła. Zabezpieczam się dobrze własnie dlatego, że chce aby maluszek pojawił się w momencie kiedy już będę gotowa i 2 kreski na tescie sprawią mi ogromną radość. Moim zdaniem powinnaś bardziej pozac swoje ciało swój cykl a dopiero potem uprawiać seks.

Gość spóźnionaaaa
Okres spóźni Ci sie na bank skoro ty juz myslisz o aborcji dziecka którego może nie być !

Gość domiiiiiiiiiiiiiiii
patrzac na moj sluz teraz... widze bialo przezroczysty... ale to i tak pewnie bez znaczenia... nie wiem co zrobie.. dziewczyny doradzcie cos... porozmawiajcie ze mna bo oszaleje!!

Gość domkaaa
a więc robilam test po 12 dniach od potencjalnego zapłodnienia i negatywny. czy moge być pewna już tego testu?

Gość domkaaa
12 dni od stosunku przepraszam

Gość ALUSZKA
Hallo Mam na imię Alicja i synka Stasia ponad 2-letniego Moje pytanie do Was otóż do marca brałam Cezarette i potem po miesiacu dostałam okrs po 29.potem po 45.potem znów po 29 przedostatni po 36 dniach!!! A ostatni 15 pażdzernika po 33 dniach !! Z moim narzeczonym było figo fago od 18 do 22 pazdzernika na maxa pytako czy jest szansa ,że zaszłamw ciaze ?? Pozdrawiam Ale pewnie nic z tego nie bedzie :/