Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Msamjksdlkslsas

Pomozncie zab boli

Polecane posty

Gość Msamjksdlkslsas

Zab chhyba przed leczeniem kanalowym,sama bie wiem,bolal mnie u dentysty ciagle jeden kanal,stwierdzila,ze musi poczekac,wlozyla mi jakas tam paste opatrunek,zamknela go czasowo,tylko ze przy zamykaniu buzi on boli no i chyba mi to w srodku troche wypadlo,bo czuje w ustach smak tego ciagle,powinnam isc do niej juz jak sie tak stalo,czy to moglo tak byc.to pierwszy raz i nie wiem co zrobic.poozcie prosze

Gość eduardo de manilo don warkot
A idź, pokaż paszczę i się dowiesz, czy jeszcze masz czekać, czy nie.

Gość Msamjksdlkslsas
Ale zabawne,chodzi o to ze ja wczoraj bylam,ona mi to zrobila i nie chce zeby wyszlo ze przesadzam dlatego pytam bo moze ktos tak mial

To zadzwoń i zapytaj. Nie mam pojęcia, czy tak ma być. Kiedy następna wizyta?

Gość Msamjksdlkslsas
To chyba ten fleczer czy cos tam mi wypadlo,no jesli nie bedzie bolec to w poniedzialek,ale boje sie tak na weeked,kurde,to zadzwonie do niej,bo jak podejde,ona juz pewnie mnie widziec nie chce tyle razy bylam

To dzwoń i pytaj. Najwyżej zmień lekarza, jeśli ci nie pasuje. Nie ma się co męczyć. Poza tym, lekarz ma sprawę naprawić i wyjaśnić i nie masz się co bać, skoro nie jesteś pewna, jeśli cię boli. I masz rację, bo w weekend, jeśli coś będzie nie tak, to będziesz gryzła ściany, czego ci nie życzę. Powodzenia :)

Gość Msamjksdlkslsas
Dzieki wielkie.zadzwonie zaraz jak bedzie stosowna godzina,bo kurwdae nawet spac nie moge z nerwow co za zeby posrane noo

Gość Dhjsdlkasmnwbs@
Moja denstyska dzis nie przyjmuje,musze czekac i tak az do jutra.;( jak cos.

Gość gwiazdagwiazda
Jesli zab jest przed leczeniem kanałowym to prawdopodobnie jest zatruty. To niestety moze bolec ale nie musi. Bardzo boli? Moze to sie utrzymywac ze 2 lub 3 dni. Wez cos przeciwbolowego. Albo zadzwon i zapytaj co masz zrobić. Jesli bol jest znosny ja bym przeczekała.

Gość Dkjsjkdslk,mdsa
Zab oolnie mnie nie boli,tylko jak mocno zacisne szczeke,ona mowila ze jak bedziebolec to mam wlasnie szybko to wydlubac,bo jak nie to spuchne,bo mowie to jest moj pierwszy tak zamkniety zab i ogolnie jest ok,tylko ze na pewno troche sie to wykruszylo w srodku i boje sie ze od tego on sie zepsuje

Dziwne ze ci ie dala antybiotyku!!??!! MUSISZ koniecznie wziasc antibiotyk bo cie bedzie strasznie bolalo i ci nie przejdzie po zwyklym proszku nawet tym najmocniejszym....nie chce cie straszycale jak nie wezmiesz antybiotyku zeby zmniejszyc to zapalenie to jak pojdziesz do dentysty to znieczulenie nie bedzie dzialalo tak jak powinno bo jak jest zapalenie to sie zmienia ph na kwasne i nie bierze znieczulenie

Gość Malinka32145
Fajnie

Gość Dkjsjkdslk,mdsa
Znaczy ja nie wiem,ale mowie cos tam mi leczniczego do tego zeba wlozyla,bo to chodzi tylko ze jeden kamal dalej jest czuly i jakas paste mi tam wcisnela opatrunek i mam tak czekac do poniedzialku jesli nie bedzie bolec,ale mi nie chodzi o to,mi chodzi tylko o to czy cos sie moze stac przez ukruszony fleczer i to ze czuje w ustach smak tego czegos z zeba

Ja pracuje w gabinecie tylko ze za granica i nie moge jeszcze zrozumiec jak w tej Polsce lecza jeszcze starymi sposobami... po pierwsze nie istnieje trutka!!! nerwa nie mozna zatruc albo sie go od razu wyciagnie i dokladnie wyczysci kanal albo jak dentysta nie ma czasu w tym momencie i chce zrobic to w innym terminie to koniecznie musi dac antibiotyk zeby nie doszlo do zapalenia bo pozniej to problem jaki ci opisalam wyzej....po drugie NIE ISTNIEJE cos takiego ze jeden nerw mozesz wyciagnac a drugi nie, nerwy sa polaczone miedzy soba nawet gdy istnieje zapalenie tylko jedneo co widac na zdieciu to obojetnie nalezy usunac wszystkie.

Gość dsgdgdsg
jakie "przesadza" przecież cię boli?

Gość Dkjsjkdslk,mdsa
Okej.dzieki bardzo.no bo ona myslala ze juz wczoraj mi zamknie tego zeba bo niby mnie nie bolal,ale jak wkladala to w drugim kanale dalej mnie bolalo i wlasnie zamknela mi go i powiedziala ze jesli nie bedzie bolec to mam przyjsc az w poniedzialek,i mowila ze jesli dalej tak bedzie ze ten jeden kanal bedzie nieoczyszczony i bolal to zrobi mi juz cos tam pod znieczuleniem,bo czekac dluzej nie mozna.dziekuje bardzo za odpowiedz,bo chociaz badziej to rozumiem,tak sie boje zeby nie stracic tego zeba

Gość Dkjsjkdslk,mdsa
Terqz sie tylko martwie co z tym wykruszonym fleczerem,czy to tak moze byc,ale najlepsze wyjscie to jak pojde do niej jutro i powiem ze mnie boli to wtedy moze mi go juz zrobi nawet pod tym znieczuleniem,bo jak mamczekac do poniedzialku a w weekend zacznie sie cos dziac to ja chyba oszaleje ze strachu,bo na punkcie zebow to masaktra ze mna jest,jakby mi mieli wyrwac to bym uciekla,nie chodzi o bol nawet,tyko o zab.bym chciala miec juz to zglowy i spac spokojnie