Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pink_Ashley

komunizm jest chory, zgadzacie sie???

Polecane posty

Gość Pink_Ashley

nie rozumiem jak ktoś mógł kiedykolwiek wymyślić coś tak bezsensownego jak to że ludzie są żekomo równi. Zawsze tak było, że są lepsi i gorsi. Mój starszy np. ma kilka firm(może o nim słyszeliście, ale nie będę podawać personaliów). Na prywatny użytek mamy dobre kilka domów w tym dwa za granicą, a przykładowo w dwóch domach w których można powiedzieć mieszkamy na codzień (są bardzo blisko siebie) mamy razem w garażach 11 samochodów na prywatny użytek. na wakacje jeżdże po całym świecie, chociaż preferuje ładne miejsca w USA moge sobie pozwolić na każdy wyjazd. moge sobie też pozwolić na ładne ciuchy żeby nie straszyć bezguściem, mam swoją stylistke, choć sama też przyznam, że nie jestem zła w doborze ciuchów. moja rodzina się tego dorobiła więc to chyba oczywiste, że jestem lepsza od jakiejś baby, która zarabia 2tys i nie stać jej nawet na przywoite jedzenie tylko je rzeczy, których bym świniom nie dała, ubiera się w szmaty na które żal splunąć, a na wakacje jedzie do zakopanego albo nad polskie morze. Uważam, że właśnie kapitalizm jest najlepszy bo tutaj widać którzy ludzie są lepsi i mogą to pokazać i się rozwijać. I tak uważam, że państwo jest zbyt socjalne tak jak teraz bo nie powinno być żadnych zasiłków itd. wspomaganie na siłe gorszych ludzi jest bezsensu, powinno być tak jak w naturze, słabsze jednostki giną, po co oszukiwać nature. Kto się ze mną zgadza?

Gość rybcia -pipcia
rzekomo się naucz pisać porypańcu !!

Gość Pink_Ashley
żałosna jesteś, że czepiasz się literówek

Gość melitus
ględy bajędy-pitu pitu srali muchy bedzie wiosna

Gość fotel
nie pij już dzisiaj dziecino, bo po alkoholu za bardzo fantazjujesz.wakacje się kończą ,zrób porządek w piórniku.

Gość melitus
nikt nigdy nie doszedl uczciwue do duzej kasy-zawsze po trupach i wyzysku innych

Gość ojiojo
znowu jakiś człowiek z problemami z głową:/bo to ludzkie żeby komuś biedniejszemu pomóc,to nieraz nie jest wina danego czlowieka że jest biedny a ty jak masz bogatego tatusia i wszystko na tacy nie oznacza że jesteś lepsza

komunizm w wydaniu POL-POTA tak czy lenina czy stalina ale w Polsce komunizmu nie było był socjalizm , sorrybył w pierwszych latach po wojnie \ śmieszny jest jeżeli Niewiasta by sobie kupić majtki musi mieć od tow. sekretarza pozwolenie uzasadniane tym , ze pracuje na drabinie

Gość wagrammm
Znalazl sie znawca-komunizm to utopijny ustroj szczesliwosci powszechnej,nie dajacy sie wprowadzic w realu.A po wojnie jak i potem to był ustrój mafijny .

Gość Monikaaaaaaaaaaaaaa
komunizm jest chory ,ale i ty niezle porypana :/

Gość Monikaaaaaaaaaaaaaa
poza tym kazdy system ma swojewadyi zalety... kapitalizm tez

Gość Haneczkaaaa
w komunizmie każdy zarabiał tyle samo . Jak wyżyć za 1200 zł w kapitalizmie ?