Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Polecane posty

http://www.planujemydziecko.pl/index.php/Ciekawostki/Filmy-z-porodu/Porod-naturalny2 Jakie są wasze wrażenia z porodu ? Jak było ? Zdecydujecie się drugi raz na ten koszmar ? Ja po poczytaniu trochę w internecie, i po obejrzeniu tego krótkiego filmiku, czuje tylko i wyłącznie obrzydzenie do całej tej sprawy, jestem przerażona, chciało mi się beczeć jak zobaczyłam to co spotyka rodzące kobiety... Może jestem młoda, ale kompletnie nie potrafię sobie tego wyobrazić.. Jak przez taki mały i delikatny otwór wychodzi takie duże dziecko, jak to bardzo musi boleć... I te nacinanie krocza w tym wszystkim... masakra

dodam jeszcze że chciałabym mieć kiedyś dziecko, ale ta cała farsa mnie tak przeraża, ze nie wiem czy bede w stanie sie na to zdecydowac... moze jestem przewrazliwiona na swoim punkcie, bardzo dbam o siebie, a ta cala sytuaca wydaje mi sie czym strasznym i nie do przyjecia, na sama mysl o tym mam ochote uciekac

Gość azu
Po co kolejny temat? Nie podobały ci się odpowiedzi?

Gość ja akurat
dlatego ja nie oglądam takich rzeczy ..... po co napychac sobie głowę ???

Gość nataliamama
Jaki koszmar? Dla mnie wcale nie był to koszmar, rodziłam 5 lat temu mając 19 lat, bez znieczulenia, nacięto mnie, od skurczy do zobaczenia dziecka minęły 3 godziny, owszem bolało, potem mnie szyto, ale dałam radę, wytrzymałam, i wcale nie wspominam tego jakoś traumatycznie... :)

Gość azu
poród nazywasz farsą? Odpuść sobie ten temat bo do bycia matką trzeba dorosnąć. Zresztą, nie ma musu posiadania dzieci więc o co chodzi? Sama ciąża zmienia ciało kobiety -to też powinnaś wiedzieć jeśli jesteś tak przewrażliwiona i tak bardzo dbasz o siebie.

Gość nataliamama
Nacięcie krocza nie bolało, nawet nie wiedziałam kiedy to zrobiono, położna tak szybko mnie ciachnęła i już, gorsze było szycie bo bez znieczulenia. Dziś mam tylko małą blizenkę...

Gość tak bardzo mi z tym zle
Rodzilam 2 razy i nigdy nie powiem,ze porod to koszmar,to najpiekniejsze bole na swiecie,bo sa szybko zapomniane.Twierdze,ze nie ma nic piekniejszego niz porod i mowie to z pelna swiadomoscia

Gość jjmama
Dokładnie, do bycia mamą musisz dorosnąc, ile masz lat? Bo jeśli myślisz tylko o tym że będzie bolało, a nie o tym aby mieć dziecko to odpuść sobie. Bo nie tylko podczas porodu boli, potem po porodzie też, jest duże krawawienie, jest się "tam" obolałym, ciężko zrobić nawet siku nie mówiąc o kupie. Może nie każda mama tak ma ale większość napewno....

owszem może i sie zmienia.. ale co to ma do rzeczy ? moze jestem mloda, ale chyba mam prawo do wlasnego zdania i opini na ten temat,,,

zdaje sobie z tego sprawe... nie mam za bardzo z kimm o tym pogadac, dlatego zalozylam temat tutaj... ta cala sprawa wywoluje we mnie bardzo duzo emocji i to niestety negatywnych... czy ktos tez tak mial i jakos sie przelamal ?

Gość azu
Jak dla mnie już sama świadomość że finał tych mąk stanowi zobaczenie tej małej istotki, którą się nosiło pod sercem pomagała w przejściu tego wszystkiego. A mam porównanie bo miałam już po porodzie atak kolki nerkowej.

Gość leih
Zawsze można zdecydować się na cesarkę lub ZZO - nie kosztuje to majątku. I ja tak właśnie zrobię, bo poród też jest dla mnie nie do przyjęcia, ale to nie znaczy, że nie dorosłam do roli matki.

Gość azu
No ależ miej sobie swoje zdanie -nikt ci nie broni. Jednak ja mam wrażenie że ty już sobie ustaliłaś że to koszmar i w ogóle makabra a zdanie tych którzy myślą inaczej olewasz.

niby nagroda jest.. ale jakos nie wydaje mi sie zeby to to wszytko wynagradzalo... nie mowie juz o powiklaniach... wygladzie, samopoczuciu, zmasakrowanym wnetrzu..

owszem, moze jakos bardziej docieraja do mnie te negatywne rzeczy.. ale po co zakladac ze bedzie cudownie ? i potem sie mega rozczarowac... i owszem moze inne osoby sie tak nie nakrecaja i nie ogladaja takich rzeczy ale czy to takie dziwne ze cce byc swiadoma i wiedziec co bezie mnie czekac ?

Gość jjmama
zmasakrowanym wnetrzu??? Matko, Ty masz opinie i zdanie o tym jak o jakimś horrorze, niewiem jak ze wszystkich częsci Piły.

same odpowiedzcie sobie szczerze ? co moze tak nie jest ? nie ma mozliwosci zeby takie duze dziecko przeszlo i nie narobilo szkod... a do tego okres pologu tez o czyms swiadczy... i to ze nie mozna sie nawet zalatwic.. moze tego nie przeszlam ale mam odrobine wyobrazni

Gość hkhhihl
Cieakwe ile masz lat, bo daję Ci 15. Znieczulenie zewnątrz oponowe.

Gość azu
No jeśli tak do tego podchodzisz to zawsze możesz zdecydować się na adopcję. Masz inne priorytety i ok. O cc pisałam już w poprzednim twoim temacie. ZZO -to znieczulenie do kręgosłupa przy porodzie sn -nie czujesz bólu. ale twój delikatny otwór i reszta i tak sie rozciągnie.

Gość Mamantalia
To nie jest okres tylko krawaienie. Okres dostaje się kilka tyg. po porodzie. Załatwić się można, ja urodziłam po 23nocą a rano normalnie chodziłam, i siedziałam po turecku. Teraz wyglądam 'tam" całkiem normalnie, nic nie miałam zmasakrowane, szyta rana się zagoiła, szwy same wypadły.

20.. wiec to nie tak malo... szczerze ? zaadoptowalabym nie mam z tym problemu ale moj facet tego nie rozumie i ma mnie za warjatke, pewnie wy tez.. bo to co pisze nie jest do konca normalne i zdaje sobie z tego sprawe.. ale ten temat wlasnie tak na mnie dziala... i nie potrafie myslec o tym innaczej.. moja mama urodzila 4 dzieci i podziwiam ja za to, wiem ze kobiety tez rodza po kilka i ze sie na to godza wiec to jest do przezycia, ale ja tego nie potrafie zaaceptowac... jak ktos mial znieczulenie to fajie by bylo jak by sie podzielil wrazeniami

Ciało kobiety w sposób naturalny przystosowane jest do rodzenia , nie rozumiem czego się obawiasz , pochwa jest elastyczna na tyle aby mogło sie przecisnąc dziecko poza tym miednica sie poszerza , jeśli chodzi zas o ból to już Ci dziewczyny napisały

Gość azu
Szkód czyli czego -mam rozumieć że nie mam pochwy ale lej po bombie tudzież słynne kafeteryjne wiadro? A o czym twoim zdaniem świadczy połóg bo nie wiem co masz na myśli? Chyba nie wiesz co to jest. Ja kilka dni po porodzie mimo nacięcia siedziałam z dzieckiem na rękach po turecku. A poza tym wyobraź sobie ze można urodzić sn bez nacięcia nawet. Szok prawda?

wiem, ze mozna bez naciania.. ale u nas to zadkosc... a po za tym moje cialo jest delikatne, i nawet po seksie mnie boli.. wiec potrafie sobie to wyobrazic

taakajedna159- powinnaś nauczyć sie rozluźniać ciało , skoro masz uszkodzenia po sexie to byc może jesteś zbyt spięta

Gość Mamantalia
Blizna na początku wyląda jak mała 1-3cm zgrubiona linia,z czasem się wygładza, i wogóle jej nie widać, mój mąż nawet niewie chyba że tam jest... :)