Gość zofiurka91 Napisano Sierpień 30, 2012 Witam ! Mam 21 lat i od 5 miesięcy jestem chora ale nikt nie jest w stanie mi powiedzieć na co. Wszystko zaczęło się w drugi dzień świąt Wielkanocnych. Cały dzień chodziłam jakaś śpiąca, a wieczorem poczułam się bardzo źle, a mianowicie zrobiło mi się słabo, odbijało mi się, trzęsłam się jak galaretka (mięśnie tak latały) i serce waliło mi jak głupie. Po pół godziny takiego stanu i braku poprawy moja mama wezwała karetkę. Zostałam przewieziona na SOR tam zrobili mi podstawowe badania i wyszedł tylko spadek elektrolitów. Wyglądało to jak grypa żołądkowa. Przez następne dni utrzymywało się osłabienie i biegunki. Lekarka zaleciła smectę, nifuroksazyd, elektrolity i dużo odpoczynku. Ale niestety nic nie przechodziło. Po 2 tygodniach tych męczarni i braku poprawy zostałam pilnie skierowana do gastrologa - termin na za 2 tygodnie. Przez ten czas mój stan się nie poprawiał. Miałam wstręt do jedzenia - a szczególnie do pieczywa. Zostało zlecone USG brzucha - nic nie wykazało. Lekarka zaleciła dietę bezglutenową, bo podejrzewała celiakię - ustąpiły biegunki. Gdy trafiłam do gastrologa zlecił mi badania Ig oraz gastroskopię i kolonoskopię. Trochę musiałam poczekać na te badania ale i tak zostały przyspieszone. Po miesiącu zostały wykonane, wynik obu badań - lekki nieżyt żołądka i nic więcej. Celiakia wstępnie wykluczona. Gastrolog powiedział że ze strony układu pokarmowego nic wielkiego mi nie dolega. W między czasie miałam znów spadki elektrolitów - głównie potasu oraz żelaza. Na początku sierpnia doszły do tego uporczywe bóle głowy, kręgosłupa, drętwienie rąk, mrowienie i dreszcze. Wszystkie te objawy nie utrzymują się cały czas, przychodzą i odchodzą. Moja lekarz rodzinna już nie wie co ma zrobić i nie wie gdzie szukać. Kilka dni temu zostały zrobione badania wstępne na boreliozę, ale ordynator oddziału zakaźnego stwierdziła, że te objawy za bardzo do boreliozy nie pasują. W pierwszych dwóch miesiącach schudłam 10 kg, teraz waga już nie spada. Bardzo proszę o pomoc ! Może macie jakieś pomysły, coś czego można by się złapać. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach