Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość zofiurka91

Niewyjaśniona choroba

Polecane posty

Gość zofiurka91

Witam ! Mam 21 lat i od 5 miesięcy jestem chora ale nikt nie jest w stanie mi powiedzieć na co. Wszystko zaczęło się w drugi dzień świąt Wielkanocnych. Cały dzień chodziłam jakaś śpiąca, a wieczorem poczułam się bardzo źle, a mianowicie zrobiło mi się słabo, odbijało mi się, trzęsłam się jak galaretka (mięśnie tak latały) i serce waliło mi jak głupie. Po pół godziny takiego stanu i braku poprawy moja mama wezwała karetkę. Zostałam przewieziona na SOR tam zrobili mi podstawowe badania i wyszedł tylko spadek elektrolitów. Wyglądało to jak grypa żołądkowa. Przez następne dni utrzymywało się osłabienie i biegunki. Lekarka zaleciła smectę, nifuroksazyd, elektrolity i dużo odpoczynku. Ale niestety nic nie przechodziło. Po 2 tygodniach tych męczarni i braku poprawy zostałam pilnie skierowana do gastrologa - termin na za 2 tygodnie. Przez ten czas mój stan się nie poprawiał. Miałam wstręt do jedzenia - a szczególnie do pieczywa. Zostało zlecone USG brzucha - nic nie wykazało. Lekarka zaleciła dietę bezglutenową, bo podejrzewała celiakię - ustąpiły biegunki. Gdy trafiłam do gastrologa zlecił mi badania Ig oraz gastroskopię i kolonoskopię. Trochę musiałam poczekać na te badania ale i tak zostały przyspieszone. Po miesiącu zostały wykonane, wynik obu badań - lekki nieżyt żołądka i nic więcej. Celiakia wstępnie wykluczona. Gastrolog powiedział że ze strony układu pokarmowego nic wielkiego mi nie dolega. W między czasie miałam znów spadki elektrolitów - głównie potasu oraz żelaza. Na początku sierpnia doszły do tego uporczywe bóle głowy, kręgosłupa, drętwienie rąk, mrowienie i dreszcze. Wszystkie te objawy nie utrzymują się cały czas, przychodzą i odchodzą. Moja lekarz rodzinna już nie wie co ma zrobić i nie wie gdzie szukać. Kilka dni temu zostały zrobione badania wstępne na boreliozę, ale ordynator oddziału zakaźnego stwierdziła, że te objawy za bardzo do boreliozy nie pasują. W pierwszych dwóch miesiącach schudłam 10 kg, teraz waga już nie spada. Bardzo proszę o pomoc ! Może macie jakieś pomysły, coś czego można by się złapać.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować