Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość misiabela007

Plastry EVRA a drętwienie ręki

Polecane posty

Gość misiabela007

Witam, dzisiaj zaczęłam używać plastrów antykoncepcyjnych Evra. Wszystko tak, jak zaleciła mi moja ginekolog, pierwszy plaster przyklejony pierwszego dnia cyklu. Wykonałam wszystkie potrzebne badania, wszystko w normie. Po kilku godzinach od przyklejenia plastra na lewym ramieniu zaczęłam odczuwać lekkie mrowienie, teraz, mrowienie jest silniejsze, delikatnie podchodzące pod drętwienie, jednak nie jest to silne. Mimo wszystko irytujące. Stąd moje pytanie - Czy któraś z Was miała podobnie? Czy przeszło (i po jakim czasie)? Czy się nasiliło? I czy konieczne było zrezygnowanie z tej metody antykoncepcji? Proszę o odpowiedź, bo nie wiem, czy powinnam się martwić, czy czekać aż minie. Pozdrawiam.

Gość misiabela007
Czy ktoś coś odpowie? Zależy mi na informacjach

Gość fanka orzecha maślanego
przyklej na czole to ci mózg zdrętwieje

Gość misiabela007
A po co te durne teksty na poziomie podstawówki? Tobie to chyba i bez plastrów mózg drętwieje.

Gość vann zann
przyklej do pipy to zdrętwieje i nie będzie się chciało bzykać. to dopiero antykoncepcja :classic_cool:

Gość misiabela007
Kolejna wypowiedź na karygodnie niskim poziomie. Ten kraj schodzi na psy ;)

Gość misiabela007
poza tym z pochwy zaczęły mi sie wysypywać znaczki pocztowe, ale jak poszłam do ginekologa to powiedział mi, że to nie znaczki tylko naklejki z bananów

Gość misiabela007
Idioci. Idioci wszędzie. Pozdro dla podszywających się. Czy ktoś odpowie na moje pytanie POWAŻNIE?

Gość nie mogło
ale każdy organizm jest inny to co ma Ci ktoś odpowiedzieć? że też mu ręka drętwieje? i co wtedy? raźniej Ci będzie? ja tak nie miałam i co? przestaniesz się martwić? skąd wogóle wiesz,że to od plastrów? aa no tak,bo je masz i jest na co zrzucić.. każdy inaczej przyjmuje plastry,każdy organizm po swojemu reaguje - obserwuj i tyle a nie po kilku godzinach już panika..

Gość Ewelaaa88
a to są Twoje pierwsze hormony?? Jeśli tak to spokojnie, bez paniki. Są różne organizmy i w różny sposób reagują na nie. Ja np stosuję krążek nuvaring, przy pierwszych 2 krążkach miałam okropne bóle głowy a także pobolewały mnie piersi. Teraz już czuje się znakomicie :) wyluzuj po prostu organizm musi mieć czas aby przestawić się na hormony. Jeśli jednak to drętwienie nie minie Cię po 3 plastrze lepiej idź do lekarza. Pozdrawiam :)

Gość Wesoła Kostka
Ja też tak mam, tzn. jestem teraz na pierwszym plastrze i minęło kilka dni i od wczoraj wieczór czuję jakby drętwienie obu rąk, też jestem ciekawa czy któraś tak miała??? I czy to przechodzi??? Bo ogólnie czuję się dobrze...

Gość Ogrzyczka
Cześć, ja mam "bogate CV" tabletek antykoncepcyjnych, bo od późnego gimnazjum wypisywały mi je przeróżne ginekolożki na policystyczne jajniki :( Plastry Evra to moje pierwsze i jedyne, zaczęłam testować je gdzieś tak w środku studiów (teraz jestem pół roku po mgr). Przy Evrze do tej pory nic się nie działo, ale po kilku cyklach tabletek i teraz powrocie do plastrów drętwieją/mrowią mi dwa najmniejsze palce lewej dłoni (plaster jest na lewym ramieniu). Tak naprawdę to uspokoiłyście mnie, że to tylko od tego :) Następny w cyklu przykleję sobie pod karkiem i zobaczę, czy mózg nie zdrętwieje...

Gość guerre
Ja mam 1 dzien za soba i wczoraj jakos 10 min od momentu przyklejenia plastra. Zaczela. Mi mrowiec reka potem przeszlo w dretwienie .dzis bylo ok ale juz zaczelam o tym myslec i znow dretwieje :) reka jest zmeczona tak ja by.nie martw sie wydaje mi sie ze to normalne poniewaz hormony ida od razu pod skore i jest szybsze i mocniejsze dzialanie niz w przypadku tabletek ktore laduja do zoladka:)) czuje sie dobrze jaj na 2 dzien i moj najobfitszy dzien miesiaczki.szkoda ze plaster nie powoduje mniejszego bolu menstruacyjnego no i lekkich mdlosci jakie mam zawsze w tym dniu.i to uczucie ciagle pustego brzuszka :))) Za kilka dni zobaczymy czy sie unormuje bede informowac o ilr z ramienia nie ptzejdzie na glowe hahaha :)

Gość cooly
ja biore juz jakies 7 miesiecy i mrowienie mam od kilku dni bez ustanku zaczelam grzebac po necie i voila to evra jestem wkurzona bo bede musiala zmienic a rowniez tak jak ta dziewczyna wyzej zmienilam z tabletek na plastry bo ida hormony od razu do krwi a nie przechodza przez zoladek i go niszcza wiec evra to bylo rozwiazanie ale juz nie jest dziewczyny jak macie juz kilkodniowe mrowienie jest must do zamiany to nie jest normalne!!!! ja chyba wezme sobie anneau hormonalne albo nie trzeba sobie to co miesiac samemu zakladac pozyjemy zobaczymy ....oooooooo zycie kobitki!

Gość gośc LLLL
pierwszą przyczyną takich drętwień jest brak magnezu w organizmie. tabletki i zapewne plastry też utrudniają jego przyswajanie więc proponuję zacząć od uzupełniania. ale oczywiście nie można lekceważyć, drętwienie to może być też związane z jakimś zakrzepem

Gość gość
Stosowałąm Evrę kilka dobrych lat. Tak na początku ręcę drętwiały , ale poza tym nic się nie działo. Jedyny skutek uboczny to mega biust zaczynając stosowąć evrę miałam 75C teraz mam biust 90 D, w porywach dochodzi do 110 cm w obwodzie. ;) Polecam

Gość gość
Co mają plastry ,ze zwiększyłaś obwód o 30cmm.To wielkie żarcie.Miseczka D to twój klejnot i powinnaś tym się chwalić i uwypuklać.