Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie trzeba,.d

Ktoś z was ogląda Plac Zbawiciela?

Polecane posty

Gość nie trzeba,.d

Czy mąż Beaty zostawił ją dla tej babki pracy? :O bo byłam sobie zrobić kolację i coś mi umknął...

Gość eweqweqwe12121
a gdzie ten film leci? TO mój ulubiony film polski

Gość nie trzeba,.d
na 2 ale to już końcówka chyba :) to pewnie wiesz, jak to było?

Gość La Fende.
szkoda, że tak pozno mowisz, uwielbiam to szczególnie scene jak ona sie obsrała a teściowa zmieniała pościel i rzygała

Gość La Fende.
o teraz bedzie najlepsze! a potem bedzie sparalizowana w sadzie ;)

Gość nie trzeba,.d
a dlaczego on się 'obsrała' bo to też mi umknęło :O w ogóle muszę obejrzeć ten film jeszcze raz bo tak go oglądam w przerwach miedzy pracą i nic nie czaje :O

Gość nie trzeba,.d
ona zbaije te dzieci i siebie? :O

Gość eweqweqwe12121
tak, zostawił ja dla babki z pracy, bo mu bardzij imponowała, była zadbana, nie miała dzieci na utrzymaniu , masakra co za debil

Gość La Fende.
obsrała się, bo miała depresję i puściły jej zwieracze, a ten facet to dupek, nie warto rodzić dzieci jak sie nie ma zabezpieczenia finansowego :)

Gość jefheirubnehrubg
ona wpadla w ciezka depresje i tylko lezala w lozku. Obsrala sie,bo sie zamienila w warzywo i tak w tym lezala.

Gość nie trzeba,.d
dlaczego ona teraz jest w więzieniu?

Gość La Fende.
bo chciała zabić swoje dzieci, podała im syrop żeby sie rozgrzały, chciała zabić je i siebie ale nie wyszlo

Gość nie trzeba,.d
za co jej grozi 15lat?

Gość nie trzeba,.d
aaaa dzięki.

Gość La Fende.
Przecież on nie jest rudy

Gość nie trzeba,.d
jest taki rudawy :D

Gość La Fende.
ciekawe jak zrobili jej takie oko

Gość nie trzeba,.d
pewnie zakleili, tak ja robią sztuczne rany...

Gość La Fende.
fajnie im to wyszlo, tak autentycznie, o juz sie skonczylo :/ ciekawe,że w roli dzieci obsadzili rodzeństwo jakiegos waznego producenta czy rezysera :O

Gość nie trzeba,.d
dobry wpis na filmwebie podsumowujący cały film; 'Nie wiem jak można tak się załatwić i przegrać życie na własne życzenie. Tak to jest jak najpierw się płodzi dzieci i myśli „jakoś to będzie. Totalnie nie rozumiem postępowania Beaty, popełnia podstawowe błędy, co niestety wskazuje, że jest tępa, ograniczona umysłowo. Po pierwsze jak mogła zgodzić się na wspólny kredyt na mieszkanie jak wiedziała, że mąż ją wcześniej zdradzał? Wiedziała, że ciężko będzie im spłacać (tym bardziej, że tylko mąż pracował). Jak mogła doprowadzić do sytuacji żeby przenieść się do teściowej (wiedziała, jaka jest teściowa, jest scena jak gada z kumpelą, że teściowa zawsze była podła). Tym bardziej, że wiedziała, że nie będą mogli uprawiać seksu (mąż ją wcześniej zdradzał, teraz zero seksu, bo mieszkali na jednym pokoju z synami, sorry, ale nie dziwię się, że koleś zaczął szukać bliskości). Druga sprawa jak pojechała na wieś to ojciec mówi, że przecież dali jej kasę na studia i wesele brat ironicznie mówi „pani magister, wnioskuję, że nie skończyła studiów, bo zaciążyła. Kolejny błąd nie dziwię się, że jej rodzina miała żal dali kasę, bo studiować się zachciało, a w rezultacie laska i tak nic nie umie, dodatkowo jest całkowicie nieporadna życiowo. Tu również leży polska edukacja. Skoro poszła na studia to musiała mieć maturę (notabene „egzamin dojrzałości), a do niczego się nie nadaje, jest życiowo niedojrzała, nieporadna nawet teściowa mówi, że „wszędzie syf, co ty całe dnie w domu robisz. Uważacie, że to Bartek zostawił rodzinę i poszedł do innej, bogatszej? Wkurzał mnie gnojek, ale litości, Beata ma dwóch synów, a to obca baba, kochanka męża kupuje jej dzieciom ubrania, książki itp. Samą miłością nie ubierze się i nie wykarmi dzieci, jakby wszystkie kobiety siedziały w domach to nasz kraj już by zbankrutował. Niektórzy tu piszą, że Bartek zostawił dzieci i się nimi nie interesował, a Beata co? Skoro masz dzieci to musisz być silna choćby dla nich, a nie załamać się i leżeć całe dnie w łóżku z depresją. Wiem, powiecie łatwo się mówi, ale uważam tak samo Bartek zostawił dzieci jak i Beata, oboje je porzucili i każdy zamknął się w swoim świecie, a dzieci chodziły głodne. Żeby było jasne nie bronię Bartka dla mnie to taki sam tępak jak i Beata, ogólnie ograniczeni ludzie. Jak Bartek mógł ją szanować jak ona sama siebie nie szanowała, nie miała pewnie nawet kasy na podpaski, no ludzie, jak można tak wegetować. Uważam, że jedynymi prawdziwymi ofiarami są dzieci i teściowa. Teściowa jest podła, ale ma prawo do swojego życia a nie do zajmowania się notabene dorosłymi dziećmi. Teściowa ma racje w wielu kwestiach - gdy mówi ze Beata się do niczego nie nadaje. Albo to z aborcją, ja uważam że w ogóle nie powinno być tego problemu - powinni się zabezpieczać, w końcu było już im ciężko z jednym dzieckiem. Jestem przeciwna takiej aborcji, i skoro już się stało to trudno, ale czemu to się zawsze zdarza najbiedniejszym? Prawda jest taka że nie było ich stać nawet na jedno dziecko, a co dopiero drugie. Ich tragedia jest wynikiem tylko i wyłącznie ich błędnych wyborów, szczególnie Beaty, która płaszczy się przed kim tylko może bo już nie ma innego wyjścia.'

Gość gość
widziałam ten film niedawno po raz drugi i powiem wam że powinien być wyświetlany w szkołach i omawiany! Bo jest naprawdę o samym życiu, o błędnych wyborach itp. Całą szkołę od podstawówki powinni wałkować: -o antykoncepcji -o kredytach, pożyczkach itp (jak policzyć odsetki, raty itp) -o ubieganiu się o pracę, o umowach (zlecenie, o pracę, na cza s określony itp) - jakie są plusy a jakie minusy każdej z nich itp itd